Pawelzen Opublikowano 31 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja (edytowane) Wszyscy co znają się na boleniach i ci co się nie znają proszeni o opinie. Nowy projekt Jerka/stickbaita przede wszystkim pod bolenie. Oceńcie pracę czy coś byście zmienili. Łowca boleni, ze mnie przeciętny. Wszystkie które złowiłem to na gumowa a później zaadaptowałem do tego Gobio, który dawał ładne bolenie ale nie miałem w swoich pudłach nic typowo boleniowego czemu bym poświęcił więcej czasu . To pierwszy 3 trzech wobow który mam zamiar zrobić pod tą rybę dlatego potrzebuje opinie ze wszystkich stron świata a tu link, z góry dzięki za wszystkie konstruktywne odpowiedzi https://youtube.com/shorts/sh-23ErSn4M?si=EiDvAwO8qUgeBHVC praca na oczku dolnym trochę ucieka w prawo ale nie wziąłem kleszczy, żeby skorygować. Edytowane 31 Maja przez Likho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelzen Opublikowano 13 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca Prace nad udoskonalaniem odlewów. Butelki od friendow robią robote i już nie jest nachlapane a testy z podgrzewaniem żywicy wyszły wybornie, redukcja bombelek w odlewie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelzen Opublikowano 25 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca Krok po kroku do lakieru i następna partia będzie gotowa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelzen Opublikowano 26 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca Jeszcze post rybny, akurat ryby w dolnym limicie forumowym. Nie wiem jak klenio bo wszystkie przymierzane do kija ale dla fanatyków można mierzyć po długościach woblera. Kilka też fajnych spadło. Ryby z dwóch krótkich wypadów potwierdzające słuszność konstrukcji. Na sandacze na razie nie mam czasu ale pewnie z dwie trzy nocki uda się zarwac. Cieszy też konstrukcja boleniowo bez sterowa, dała już kilka kleni i ładnego bolenia, którego hol chciałem nagrać ale niestety czynnik ludzki zawiódł nie włączyłem nagrywania, trudno wiem gdzie mieszka. No i potwierdza się moje doświadczenie, że bolenie też lubia jaskrawe kolory i chyba będę musiał sobie teraz trochę na kolorowo do pudła zrobić. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelzen Opublikowano 2 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca (edytowane) Skończone ustawione 10 pływających i 10 tonacych. Tylko przy tej niskiej wodzie ryby się u mnie pochowały, jedynie klenie i jazie aktywne żerują na drobnych owadach ale muchówki to 100 lat w rękach nie miałem. Edytowane 2 Lipca przez Likho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelzen Opublikowano 5 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca (edytowane) . Edytowane 5 Lipca przez Likho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelzen Opublikowano 7 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca Nocne zabawy nożem. I nowa wersja wobka z systemem rzutowym, który działał bardzo dobrze doczeka się odświeżenka i wejścia na inny poziom jeśli wszystko się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelzen Opublikowano 8 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca (edytowane) Zdjęcia się nie załadowały. Wrzucam jeszcze raz. Edytowane 8 Lipca przez Likho 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelzen Opublikowano 10 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca (edytowane) Lecę dalej. Trochę papieru, miałem łuskę strugać ale na tak drobną nie jestem jeszcze gotowy. Ręką niewprawiina, dlatego pójdzie folia, akurat trafiłem fajna teksturę łuski ze starego filtra. Edytowane 10 Lipca przez Likho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelzen Opublikowano 16 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca W międzyczasie udało się wyskoczyć nad wodę i powoli boleniowy bezsterowiec nabiera finalnego kształtu a tak pracuje. https://youtube.com/shorts/4ZVqB9Wfbyw?si=-SXtErNNPx-wC9jb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelzen Opublikowano 18 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca Tak wygląda praca boleniowego bezsterowca. Z wykorzystaniem obydwu oczek, pokazana w najprostszych formach prowadzenia z kija można z tego wiele wyciągnąć. Chyba jestem zadowolony https://youtube.com/shorts/4ZVqB9Wfbyw?si=AqC3eY1jYEWSfyp9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelzen Opublikowano 18 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca Próbowałem kilka razy wrzucić pracę bezsterowca i chyba się załadowało wszystko w wolnej chwili prosiłbym kogoś z moderatorów o usunięciu spamu, z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelzen Opublikowano 14 Sierpnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia Działamy. Wygląda chyba dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelzen Opublikowano 28 Sierpnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia Czasu jak zwykle chciałoby się więcej, bolenie na mojej rzece mają jakiś strajk od czerwca, sandacze to już chyba wyginęły. Klenie jeszcze jakieś są i okonie też dlatego myślę odświeże sobie temat 4 cm wariatów na wszystko. Trochę poprawie, wczoraj pierwsze wodowanie i jest ogień. Dziś ale bardziej jutro wlatuje w silikon i w przyszłym tygodniu już zaczynam zabawę bo kilka tematów stoi a tak pojadą wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelzen Opublikowano 3 Września Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września Forma gotowa, stelaże się robią. https://youtube.com/shorts/tump9sMaj6A?si=vOMkqc-H_s527dOX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelzen Opublikowano 12 Września Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września Trochę ludków pytało o to jak to działa. Myślę , że to rozwieje wszystkie wątpliwości. Strugane w z łapy. https://youtu.be/dWJwm552KfA?si=GDWD5u_X4U1HZd-q 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelzen Opublikowano 19 Września Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września U mnie ryby walą tylko sieczkę. Ciężko przebić się czyms większym, dlatego koncepcja woblera ze sterem w d... A bardziej stabilizatorem pod okonie bolenie. Myślę, że wyszło zadowalająco, przy prowadzeniu ładnie lusterkuje, szarpanie podowudje delikatne odskoki, a pozostawienie imituje rybkę szukająca tlenu tak chciałem tak wyszło. Na pewno będzie w wersji przeciążonej do zimowego łowienia przy dnie ale to wszystko powolutku. Pomiędzy wykańczaniem sandaczowych 11 i 8, też trochę 4 cm a teraz do sedna 4.5 cm d**ka. https://youtube.com/shorts/EF0dqovJLt0?si=8kwO5nra2wsA9tdK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelzen Opublikowano 24 Września Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września To tak się tam dzieje. Nawet d**ka gąbka pomalowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelzen Opublikowano 6 Października Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października Pytanie trochę ludzi tu czasem zagląda,czy ktoś jeszcze spotkał się gdzie z systemami rzutowym i w woblerach rękodzielniczych? U mnie się mnożą, forma wyszła, mieszanka opracowana o gęstości lipy, jak na razie jestem zadowolony z projektu mam nadzieję do niedzieli przynajmniej kilka skończyć i zobaczyć czy będą tak samo dobre jak poprzednia wersja. Pokładam w tym projekcie duże nadzieje, ogólnie już we wszystkich wobach doszedłem do mieszanki o gęstości lipy albo mniejszej. Daje to super efekty i życie przynęty jest zupełnie inne niż w zwykłych żywicznych zalewankach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelzen Opublikowano 8 Października Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października Udało się zwodować pierwsza sztukę. Jeszcze delikatne korekty obciążenia będą ale praca musi zostać taka jaka jest. https://youtube.com/shorts/mAYN3HSXDcI?si=iwJRDNzpbsMbe4l2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi