Skocz do zawartości

P. Plesiak hand made

madpaw

Rekomendowane odpowiedzi

Krystian w planach mam zamiar stworzyć P-13 w wersji F i S. W tonącej chcę osiągnąć pracę tak jak u tego P-11 z mojego filmiku. Jak śnieg stopnieje to bardziej będzie mi się chciało pojechać je i przetestować. Na szczęście tylko wygląda delikatnie   :) jak nie wejdzie w łowisko to będę kombinował z czymś innym.

Tak, jak obiecałem masz takiego już w pudełku :)

Pawle, ale F to chyba ze sterem co ?A może obydwa ze sterem?Tak na próbę.Zresztą próbuj ,wiesz co robisz.

Choć dla mnie różnicy nie ma.Powiem ci, że ten bezster z filmiku,ładnie klepie bokami. Jak by coś takiego ze sterem zbudować ,ja już się uśmiecham na taki pomysł :D :rolleyes:

Edytowane przez Krystekwolf

Spin,spin.Dość długi to CTS-ELR 3,05-10-35gr.,bo rzeka szeroka u nas.

Na sucho przeszedł moje oczekiwania,czeka na otwarcie, 8-15lbs .choć wg.mnie ma dużo większą moc.

Będzie obsługiwał w większości przypadków Leviathany i resztę wobków powyżej 9cm i konkretnej wadze.

Myślę ,że tego potworka też obsłuży- lekko.

Miejsca jest dużo ,wyspy,rafy,przykosy po kilkaset metrów od brzegu,no i są ryby he he.

Braciak nie narzeka na brak miejsca he he.4.30 dł,180 szer,z tyłu brzydko mówiąc zapięte 30kucyków Mercurego efi z 2009 roku.

Myślę że daje radę he he,Ty nie gadaj tylko pokaż tego potworka jak się już wygrzał .

No no teraz lepiej mówisz.To będzie taki potworek na specjalne okazje.

Przydał by się nam już kilka razy,ale nie było nigdy można nic takiego kupić.

Naoglądaliśmy  się już takich widoków ,gdzie uciekały ukleje po kilkanaście cm,krąpie podobnej wielkości .

Woda się otwiera jak byś silnikiem w miejscu zakręcił--i to nie są sumy,oj nie.

Zobaczyć a złowić he he ,ale są .Ale nic nie szkodzi rozgrzać rączki hi hi.

No żeby nie być gołosłownym ,troszkę sfocimy w tym roku w miarę możliwości.

Wiadomo gdzie są i czym się żywią,teraz ta druga sprawa ..... mieć trzeba co im podrzucić.

Z tym był zawsze problem,myślę że już jest rozwiązany.

Młody tj. braciak zakupił ich sporo ,tego  nie zabraknie.Ja wolę wobki ,choć te duże rh też wyglądają.

Praca też konkret.Wobek którego można poprowadzić wolniej ,no i jest konkretnej wielkości,dlatego mam armię Leviathanów,jeszcze tylko coś ze sterem by się przydało.Tomek obiecał 10 Leviathana ze sterem --czekam.Jeszcze Ty coś wykołujesz można tak powiedzieć,to będzie luks.Rzucanie 7 cm przynętą prawie metrowej rybie to lekkie nieporozumienie wg.mnie.Dlatego lubię konkretne przynęty.

Ryby są tylko łowić,najważniejsze że większość jest poza zasięgiem większości wędkarzy---wyspy, rafy,przykosy daleko od brzegu .Tam są te mamunie i to nie są niepokojone prawie przez nikogo-prócz nas ,he he.

Ok czas na zderzenie z rzeczywistością, pianka ma to do siebie, że na danym korpusie można zastosować wiele wersji obciążenia, choć z drewna nie rezygnuje na razie jestem pod wrażeniem możliwości tego materiału.

P-13 stworzona z myślą o naprawdę dużych boleniach, jak będzie to się okaże. Hej! :)

post-49308-0-09472900-1365499303_thumb.jpg

No w końcu ,ładnie ,barwy stonowane-naturalne.

Jeżeli będą pracowały jak te z filmu to jest ok.

Wielkość też konkretna,w końcu ktoś poza Tomym, spróbował zrobić woba pod konkretną rybę.

Brawo za odwagę i wykonanie.

Pierwszy od góry i ten na samym dole ,wyglądają wg.mnie najlepiej,jeżeli chodzi o design.

No w końcu ,ładnie ,barwy stonowane-naturalne.

Jeżeli będą pracowały jak te z filmu to jest ok.

Wielkość też konkretna,w końcu ktoś poza Tomym, spróbował zrobić woba pod konkretną rybę.

Brawo za odwagę i wykonanie.

Pierwszy od góry i ten na samym dole ,wyglądają wg.mnie najlepiej,jeżeli chodzi o design.

Jeśli o mnie chodzi to najbardziej mi pasuje ten design na samym dole, jakoś w te zielone najbardziej wierze. Srebrny z czarnym grzbietem jest takim klasykiem, że nie mógłbym sobie pozwolić na pominięcie tej szaty graficznej.