joker Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 nowa konstrukcja 4 cm - floater DSC_0967.JPG DSC_0971.JPG Z tego kształtu da się sporo wycisnąć, szczególnie bardzo naturalną pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 27 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Z tego kształtu da się sporo wycisnąć, szczególnie bardzo naturalną pracę. wszelkie sugestie mile widziane, tak więc zapraszam do wylewnosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 18 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Po dość dłuższej przerwie, bo czas na to nie pozwalał, postanowiłem stworzyć woblerka na Jazia. Jeszcze tej rybki jest dość sporo tam gdzie łowie... Wzornik do późniejszych odlewów. 3,5 cm Drewno lipowe, dwa klocki połączone silikonem, po wystruganiu i oszlifowaniu, rozłączyłem klocek skleiłem patexem i nawierciłem miejsca na wkrętki, po wszystkim kąpiel w caponie i przezroczyste nitro... voila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 18 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Czemu tak?Znaczy ,dwie połówki sklejone i potem otwory na wkręty.W jakim celu dwie połówki sklejone ponownie klejem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 18 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Kielo, były tego dwie przyczyny. Pierwsza i najważniejsza listewki, które posiadam są 8 mm, więc w celu uzyskania szerszego korpusu, byłem porostu do tego zmuszony. Moim zdaniem łatwiej jest również strugać model wzorcowy, bo silikon w kolorze brązowym daje idealnie równą linię, która jest odnośnikiem symetrii. Byłby jeszcze i trzeci, gdybym chciała łowić na tego drewniaka, otóż po rozdzieleniu korpusu można wręcz idealnie rozmieścić obciążenie. Praca takiego wobka jest idealna i wyjątkowa. Moim skromnym zdaniem. Dzięki, że pytasz. Pozdrawiam Paweł Plesiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 18 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 To wzorcowy pod formę ,rozumiem teraz :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 18 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 A jeszcze tak się spytam :-) jak tam obciążenie wkładasz ,bo przecież jak włożysz raz i skleisz a okaże się że byś chciał przesunąć to jak to zrobisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 18 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Do nawiercania otworu pod obciążenie używam wiertarki w stojaku, głębokość można kontrolować w mm. Połówka w imadło, obklejone filcem lub gumą i wobler jest cały. Najczęściej używam do tego jednakowych śrucin, które wystarczy przeciąć nożykiem do tapet. Jeśli wypadnie jakaś korekta daje rade to zrobić poprzez wygięcie oczka w woblerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 19 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 bezsterowiec drewno lipa, łuska aluminiowa 7 cm - 12 gr 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Paweł,ale wiesz że jak przyjedziesz do nas to zabierzemy Ci tego rybka.Nie wiem czy teraz się już przyda ,ale jak zrobisz ich kilka to w przyszłym sezonie na pewno .Kilka dla tego ze będziesz musiał się podzielić Zmień kotwice od razu ,bo coś wydaje się delikatna.To jest jedyna rzecz która mi się nie podoba w tej przynęcie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 20 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Kotwica VMC jak będzie wyjście większej mamy zmienie na ownery, a tymczasem coś na jesiennego drapieżnika: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwek219 Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Paweł w jedną czy 2 kotwice ten twój wobek jest uzbrojony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 20 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Szczupak ma 2 kotwice ownery nr 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwek219 Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 boleniówka ten bez sterowiec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 20 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Na szczupaka nie łowiłem.Stał się prezentem na dzień ojca, ale na popera przypominającego żabę też złowiłem bolenia więc myśle że im to wszystko jedno. Oczywiście najczęsciej żywią się ukleją lub płotką ale na żabopodobnego popera też można boleń 60 +, nie wielki ale u mnie coraz trudniej o te większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Paweł Młodemu chodziło o tego pierwszego bez stera,i jak byś mu zapakował środkową kotwę to było by luks ,oczywiście żeby pracy nie zmienił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 20 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 aha, ta boleniówka jest z jedną kotwicą, z bezsterów mnie ogołocili nad Wartą, w grudniu zrobię następną partie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwek219 Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 ok to ja sobie coś z prezentuje pod choinkę he he tylko 2 kotwice muszą być albo przynajmniej ta na brzuszku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Trzeba było tak od razu, he he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 21 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 malowany gąbką i pedzelkiem, zdjęcia z dzisiaj a tu P-11 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 ach ten błysk w oku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 23 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 No moi drodzy aż się musze pochwalić, dzisiaj na mojego wobka nie walnął, jaź, nie walnął boleń, ale był to...a zresztą sami popatrzcie Uprzedzam to nie był staw chodowlany, tylko nizinna Polska rzeka należąca do PZW. Oczywiście rybcia wróciła do wody. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Smolt troci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 23 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Joker wstyd się przyznać, ale to coś nie wyglądało mi na pstrąga tylko właśnie na młodą trotke mierzyło 39 cm. Nie jestem pewien co to było, ale na bank nie był to tęczak, ani potokowiec bo te gatunki pstrąga w swoim życiu złowiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 No w zasadzie, przy tej długości to już troć całą gębą Gratulacje za świetny test. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi