Skocz do zawartości

Baitcastowe nowości...

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

Pora na kolejne nowości...

przeglądając dziś plat.co.jp natknąłem się na:

TEAM DAIWA ZILLION PE SPECIAL 7.9L

niemal to samo co już znamy... niektórzy szczęśliwcy nawet używają, ale...

- zmienione zostały kolorki - a jakże, przecież musi być widoczne, że coś zostało zmienione...

- oraz... przełozenie... na jeszcze szybsze... tu mamy do czynienia z 7,9:1 i chyba jedna z największych prędkosci zwijania 89cm!!!

- średnica szpuli obu modeli 32mm

http://www.plat.co.jp/DAIWA-ima/ZILLION-PE-LINE-SP/ZILLION-PE-LINE-SP-79R.jpg

O!żeby ich nagła zalała.Kolorki w sam razik pod moje kobaltowe patyki <_< Miałem tą poprzednią wersję.Jedyny Zillion z którego byłem zadowolony.Ten będzie jeszcze lepiej miotał.Najprawdopodobniej go kupię.Stworzony do rapowania.

No na mnie mimo wszystko nie robi on wrażenia sam nie wiem czemu.Mam uraz do tej klapki choć na dobrą sprawę to jest tak prosty mechanizm że ciężko o awarię.Chodzi mi po głowie ten kolorowy Zillion.Może bardzo dobrze miotać.Miałem poprzednią wersję ze złotymi akcentami szpulkę miała głębszą a łowiłem nią Jazio/Klenie.No i ma mocy sporo.Z drugiej strony kusi Shimano które oferuje lepszą pracę i w niższych półkach cenowych,nawet bym zaryzykował stwierdzenie że w niższych półkach shimano ma lepszą pracę niż Daiwa w high end no i z multi za 8stówek to tak luźniej psychicznie,zwłaszcza w trudnym terenie.

• 1 miesiąc temu...

Pojawiła się kolejna nowość ze stajni SHIMANO

SHIMANO EXSENCE DC

EXSENCE-DC_ima3.jpg

EXSENCE-DC_ima2.gif

- max drag 4.5kg

- masa wlasna 240 g

- wymiary szpuli: 34 / 22

- łozyska 9+1

- przełozenie 8:1

- nawój - 85cm!!!!

opisany jako seabass...

EXSENCE-BB_ima1.gif

zupelna nowosc - zupelnie inny hamulec DC.

EXSENCE-DC_ima1.jpg

no i cena calkiem zjadliwa - 36 000Y

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...