Skocz do zawartości

Baitcastowe nowości...

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

ciekawie skomponowana i odnowiona seria Black Label +, zbrojona w Tytanach, myślę, że koszt sprowadzenia będzie około 1500zł po dzisiejszym kursie

http://all.daiwa21.com/fishing/item/rod/bass_rd/bl_plus/index.html

oprócz hybryd szklanych, to wszystkie po parametrach zapowiadają się na typowe sandaczówki i seria praktycznie pokrywa cały zakres gramatur i metod używanych u nas do łowienia sandaczy

taki trochę Ot, ale czy mi się wydaje czy ten kij zupełnie różnie reaguje w zależności od kąta między linką a blankiem, jakby szedł od Fast do Regular ?

Witam

Dzięki wielkie za ten filmik, przymierzam się do casta i miałem sporo zastrzeżeń do zakupionych przeze mnie patyków ze względu na ocieranie się linki o blank. Teraz się wyleczyłem i czuję się jakbym miał Megabassa ;)

Pozdrawiam

nie ma kija, który w pewnym ugięciu nie będzie miał gdzieś styku z linką, a czym szybszy tym więcej takich możliwości

Kamil, wydaje mi się że dobrze zrobione zbrojenie spiralne wykluczy ten problem. Mam Zogę 7-ę w spirali i na tyle co ją testowałem to linka się nie styka z blankiem :)

nie ma kija, który w pewnym ugięciu nie będzie miał gdzieś styku z linką, a czym szybszy tym więcej takich możliwości

Wiem, czytałem o tym na forum, mówił mi o tym Michał @meme174 (wielkie dzięki za cierpliwość i poświęcony czas), ale co innego czytać i słyszeć, a co innego zobaczyć :)

Kamil, wydaje mi się że dobrze zrobione zbrojenie spiralne wykluczy ten problem. Mam Zogę 7-ę w spirali i na tyle co ją testowałem to linka się nie styka z blankiem :)

Maniek pewnie że spirala daje rade - ale nie wiele kijów seryjnych jest tak zbrojona :D

• Like 1