bazyloss Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 jasne, będziemy w kontakcie to 90mm w Zirconii trochę mi ułatwia wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 swoją drogą to Kogha, tak jakoś cicho przeszła http://all.daiwa21.com/fishing/item/reel/bait_rl/kohga/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 swoją drogą to Kogha, tak jakoś cicho przeszła http://all.daiwa21.com/fishing/item/reel/bait_rl/kohga/index.htmlbo ona do łowienia w pionie więc z rzucanie może być na bakier to pokrętło w panelu bocznym nie wyglada zachęcająco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 wszystkie moje Daiwy, po dokręceniu hamulca nie mają ciupki luzu, korbka nawet nie drgnie i dlatego już mało mnie interesuje czy to feler czy norma w Shimano - dla mnie badziewrobiłem takie "symulacje" podbijania i opór linki = kliknięcie w jedną stronę, zatrzymanie kliknięcie w drugą i mi to zupełnie nie odpowiadaakurat w Daiwie jest tak, że albo prawie nie ma różnicy (a pod obciążeniem jest ona nie wyczuwalna) w pracy przy przykręconym i odkręconym (Ryoga, Zillion), albo pracuje lżej na dokręconym (Steez, PX)tutaj jest przepaść, różnica jest ogromna, od kompletnego masła i zero oporu do wyraźnie odczuwalnego oporu przy kręceniu i wibracjach przy szybkim kręceniu Jeśli masz na myśli modele, gdzie pinion jest zawieszony niezależnie to oczywiście musi tak być, nie ma opcji. Aldebaran BFS XG jest spasowany ma mur beton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 (edytowane) no czemu ? przecież jest nawet wątek o łowieniu wertykanym Krzysiek, podchodzę do tego jak użytkowanik, nie jak inżynier i jako użytkownik, to średnio mnie interesuje jak wygląda konstrukcja wewnątrz, ma być OKco mam sobie sam powiedzieć, że ten "kultowy" młynek jest jednak OK, bo przecież ma taką a nie inną konstrukcje swoją drogą, to jestem bardzo ciekaw działania hamulca rzutowego w praktyce, bo na sucho nie byłem w stanie za bardzo zobaczyć różnicę, niezależnie od ustawień max-minnawet z jednym czy z czterema bloczkami różnica była niewielka, ale z Shimano mam marne doświadczenie Edytowane 10 Kwietnia 2014 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 moja juz zwrócona, ale jakby ktoś zakupił, to proszę podzielcie się wrażaniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 W mojej przeoranej 51 korcze ani grama luzu panie :-D Tez bylem napalony na ta nowa naszczescie brak kasy musialem przelozyc zakup. Jak widac slusznie bo tak samo jak ty nie zaakceptowal takich luzow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 naprawdę żałuję, że nasz związek nie wypalił, bo zgrabna z niej dziewucha była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Tak to jest, jak się zdradza sprawdzone dziewczyny;) I po co to komu było? Daiwusia przecież cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Ty i te twoje daiwusie :-P Daiwa ma tez sporo nie wypalow w ofercie ;-) na ryodze sie swiat nie konczy. Kamil poczekajmy na kolejny wypust, jak ktos ze znajomkow sie skusi to obmacam wybadam i dam znacz czy cos uleglo zmianie ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Kamil tak z ciemawosci ktlre daiwy uwazasz za nie wypaly ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) dlatego proszę o wrażenia, bo już bym tą różnicę pracy między odkręconym i przykręconym hamulcu przebolał w zamian za wagę, wielkość i poręczność, ale ten luz to masakra i może to jakiś feler partii Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 ja wrzuciłem te filmiki na kanał publiczny, może ktoś coś skomentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Michal chocby PX68L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Michal chocby PX68L O nie, nie zgadzam sie. Dlaczego? Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Padlo i tyle, nic specjalnego. Mialem zanim ty wiedziales co to takiego jest Wlasciwosci rzutowe srednie jak za ta kase, brak klikajacych mechanizmow ktore dostaniemy za pol ceny w wiekszosci Shimano. Gownianie napisy zeszly po kilku wypadach. Jednym slowem dla mnie dno za gruba kase Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Michal chocby PX68L Dzieki za info Widac kontynuacja liberto pixy im nie wyszla ;-) Choc slyszalem ze z szpula tuningowa nie jest taka zla ;-) ale z szpula tuningowa nic nie jest zle ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Napisy rzeczywiscie sie zapadly pod ziemie. Ale dalej jestem w stanie rozpoznac ten model;) Kliki sa fajne, tu Ci przyznam punkt. Tez lubie tjerkotajace maszynki. Co do wlasciwosci rzutowych - jak dla mnie sa ok, wiec NIE ZGADZAM SIE!!! (Aczkolwiek to fakt, ze moze male mam wymagania, bom jeszcze nie dorosl do tematu). Daiwa rzadzi. Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Dzieki za info Widac kontynuacja liberto pixy im nie wyszla ;-) Choc slyszalem ze z szpula tuningowa nie jest taka zla ;-) ale z szpula tuningowa nic nie jest zle ;-)Mam zamiar wlasnie wykonac takiej modernizacji na pixie. I wtedy oczy mi sie otworza szeroko. Mam taka nadzieje przynajmniej. Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 jak chcesz sie bawic w ulcast to prosze bardzo ;-) Powinines byc zadowolony ;-) Ja juz wyroslem z tego i do 5-7 gram mam spina Ja juz mysle o szpulce sv do ryogi Wtedy robi sie ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Rjoszke chce zostawic do medium, mam PX68L i chcialbym ja wykorzystac pod stingray'a (ktorego mam nadzieje celnicy rano mi wydadza). SV jest pyszne, ale do tego mam juz przygotowanego steez'a - senkju Kamil;), jak bedzie potrzeba bedziemy modernizowac. Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Michal trafiles w sedno, mialem cytrynke 04 i ten ultis byl kultowy a ta px to zadna innowacja. Marcin (chyba dobrze podlapalem) to nie jest tak ze mowie ze daiwa jest bo sam mam 2 ale jak wszedzie sa modele warte uwagi i takie ktore sa spartaczone na najwyzszym poziomie. Kiedys bylem zatwardzialym fanem daiwy, podjudzalem dyskusje i sialem zamet ale z tego wyroslem. Przerobilem naprawde sporo maszynkazdej ze stajni ze wiem co warto miec a czego unikac. Taki zwykly chronarch e 51 wyjety z pudla miarzdzyl px68l jesli chodzilo o lekkosc i odleglosc rzutow. Tak jak mowie gdyby px kosztowal te 200€ bylaby to ciekawa propozycja ale za prawie 350€ jest to poprostu zart w moich oczach. Ja sie nie pierdziele jak moj imiennik, jak mi cos nie pasi to nie owijam w bawelne tylko wale prosto z mostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Kamil, nie poradzę nic na moje upośledzenie na D. Tak mam, pewnie za pewien czas mi to odpuści i otworem stanę przed konkurencją niecierpliwie wyczekującą Z tą moją pixą jestem szczególnie związany w związku z kilkoma przygodami, symbolicznie również - pierwszy multik, który u mnie zawitał. Więc będę bronił do krwi! Nawet, jeżeli gdzieś otrę się o irracjonalne powody. To właściwie dobrze, że jesteście na dwóch biegunach, jest dyskusja, jest temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Ale mnie bliżej do tego drugiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Spoko kazdy lowi tym co lubi. Ja wybieram z tych 2 marek to co w oich oczach jest godne uwagi Przykladowo Zillion R kosztuje praktycznie tyle samo co pixy ale miedzy nimi est ogromna przepasc na korzysc Zilli mimo ze to konstrukcje z 2 innych klas wagowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi