Skocz do zawartości

Baitcastowe nowości...

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

Nie robcie jeszcze tutaj shitstormu, EG czy MB jeden czort. Zawsze sie z Marcinem drocze ale to nigdy na powaznie. Jeden lubi blondyki inny brunetki a kto inny rude. Takich sprzeczek jest mase Audi czy Bmw, Honda czy nissan, phenix czy st croix, daiwa czy shimano. Sam sie nie raz wyglupilem i pojechalem po bandzie ale jednego sie przy tym nauczylem, to do niczego nie prowadzi bo tak naprawde zadna ze stron nie osiagnie tego co by chciala. Uznajmy ze jestesmy fanami sprzetu JDM i tak bez podzialow sprobujmy dzielic sie nasza wiedza z innymi ???? Na glupi zarcik zawsze bedzie miejsce ????

P.s

EG rulezzzzz ????

pewnie dlatego, że w nim by się nie zmieścił, trzeba by zmienić ten Idealny korpus :)

a Presso mogę polecić, jest bardzo sztywne, doskonale spasowane i praca też jest miodna, również pod większym obciążeniem

ps. w linku chodziło mi akurat o Albedarana, choć nie jestem fanem nowego designu Shimano i hamulca odśrodkowego, to ten multik fajny jest, jakby chłopaki z KTF nim się zainteresowali to z moich wstępnych obliczeń wynika, że można by w nim zejść w okolice 125g !!! (w połączeniu z knobami ZPI Premium Finesse), jedna rzecz tylkko mnie trochę odstrasza, to ten wielki gear box rodem z nowych Revo

post-50364-0-82460300-1425211792_thumb.jpg

Edytowane przez bazyloss
  • Like 1

Zamiast steeza jest T3SV....wiem,.ze to nie to samo, ale zawsze to jakieś połączenie technologii.

Tatula TWS rzuca fajnie, Ale ciężko stwierdzić czy coś to daje, bo trzeba by mieć taką samą bez TWS żeby stwierdzić obiektywnie jakie są różnice.

Przemo ale t3sv to by trzeba ze steezem sv porownac bo to inny system hamulcowy jest. Dla mnie najlepszy ze steezow to 100/103hl.

Jade nad wode bo jednak wole weryfikowac takke rzeczy nad woda w realnych warunkach a nie w sieci ;)

P.s Po cholere odchudzac multik warzacy 140 pare gram? Co by to mialo przyniesc za korzysci?

Edytowane przez Predatorhunter
  • Like 2

Przemo ale t3sv to by trzeba ze steezem sv porownac bo to inny system hamulcowy jest                                                                                                               NIEMA ŻADNEJ RÓŻNICY, jeśli łowisz z brzegu i potrzebne są dalekie żuty T3sv jest lepsze.Ale Steez sv jak dla mnie jest nr1 tylko z 1 powodu, 150g. :) Komfort rzutowy taki sam,  praca multikow  podobna może z małym + dla steeza          

i wreszcie coś na co czekałem od dawna 681MMHFB-SV

http://all.daiwa21.com/fishing/item/rod/bass_rd/steez_bt/index.html

ktoś chce kupić Tomcat ? :)

dotarł do mnie Black Jack i powiem, że naprawdę zacna wędeczka, ale chciałbym się odnieść do opinii niektórych kolegów odnośnie wykonania, nie wiem za bardzo o co IM chodzi, ale jest to ósmy model STEEZ, który gości w moich rękach i chyba trzynasty egzemplarz, może nie jestem tak wymagający (choć zawsze myślałem, że to ja jestem upierdliwy :) ), bo wg mnie kolejny raz wykonanie jest bardzo OK, wędka prosta jak strzała, praktycznie idealna, przelotki prosto i nie ma jakiś "niedoróbek"

Edytowane przez bazyloss

MB to ostatnia kicha przecież, nie ma co porównywać :ph34r: . Chociaż na serii X7 (widziałeś może na F2-63X7) lakieru jest znacznie mniej według mnie. Tylko z obserwacji, nie jestem aż takim detalista żeby się tym przejmować.

Stingray też przeloty ma nalane bez nadgorliwej oszczędności.

no ale ten F2 to Finesse z micro guides, więc nie do końca da się to porównać, w innych modelach różnica już nie jest tak duża (przynajmniej w tych które miałem w ręce), a z drugiej strony jak duże ma to znaczenie w wędce 16-20lb, która ma na klatę wyholować rybę 2kg+  ;)