Skocz do zawartości

Baitcastowe nowości...

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

Kamilu a czy wędki MB super cliffchanger F2-63X7  i MB cliffchanger F2-60X  są dość podobne (ugięcia, szybkość i ta fajna delikatne szczytówka potrafiąca zrobić U), a różnią się jedynie długością??? Czy może to jednak zupełnie inne kije??

Z mojego punktu widzenia i po rozmowach ze szczęśliwym posiadaczem (Henryk) jest duża różnica we wszystkich trzech parametrach, które podałem Przemek. poza 3 calami różnicy to dwa różne kompletnie kije. X7 jest szybszy, nie wiem jak z U - ale pewnie nie tak łatwo;-) Musimy porównać na żywca, żeby mieć konkretne info.

j.w, ja nie wiem, bo F2-60X nie miałem w rękach, prowadzimy tu od jakiegoś czasu trochę śmieszną trójstronną dyskusję, każdy dotknął któreś nogi, ale nie wiemy czy tej samej kobitki ;)

mam nadzieję, że wkrótce się okaże w praktyce jakie są różnice

Masz racje, troche jak gluchy ze slepym hahaha:) w koncu zweryfikujemy na zywca.

a gilgał to prawda ,Daiko mam nadzieje ze odsprzedasz bo zachorowałem właśnie na  niego :D  MB też ładny ale wydaje mi się ze będzie podobny pracom do tego co mam  F3st-63X 

F3st-63X

Czy to czasem nie jest mega kosa? Chyba co do pracy blanku może być spora różnica. nie miałem tego kija w ręce, ale z tego co wyczytałem i posłuchałem jest jednak inna niż Criffhanger i Eiger.

Daiko to Solid Tip z częścią szczytową z pełnego grafitu 40t, a gnie się lepiej od niejednego topowego tubulara, już nie jeden pomylił się typując gdzie zaczyna się pełna część :)

dodatkowo czułość jest też wysoka

zobaczymy, co prawda w pewnych warunkach się będą dublować, a na to nie do końca mnie stać, jednak w tej chwili jeszcze nie wiem, bo obie są bardzo fajne

za MB u mnie przemawia uchwyt (mam mikra rączkę ;) ) i długość, bo na łódce wolę krótsze kije

za Daiko balans, harmonijne ugięcie, taka cięta delikatność i świetne wykonanie (korek w MB to masakra)