drago75 Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Widać Daiwa w końcu posłuchała potrzeb sumiarzy. Nowa Daiwa Ryoga Shrapnel wygląda zabójczo w tym czarnym kolorze i niezłym mocarzem jest (10 kg hamulec). Ewidentnie rozmiar z serii 3000. Piękny multik. http://www.daiwafishing.com.au/new-daiwa-ryoga-shrapnel-announced/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Nowa seria od MChttp://www.majorcraft.co.jp/english/catalogue/brand.jsp?mode=cover/speedstyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 W europie o nim narazie cisza ale jestem na bierzaco wiec jak cos dam cyne ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 (edytowane) Zillion 1516L TW JDM na sucho w fotelu : pracuje bardzo dobrzemożna wymienić tulejkę na Worm Shaft na łożysko http://www.hedgehog-studio.com/product/3600 spasowanie przekładni wzorowe, panel baczny równieżze Steezem nawet wygodnie się to trzyma pokrętło magetyka trochę mało wygodne (dostęp), ale dzięki temu w tym miejscu obudowa jest ciupkę węższa (niż by musiała z większym pokrętłem) pokrętło docisku szpuli wielkie i wygodne, pracuje bardzo dobrze, z wyglądu plasticzne http://www.hedgehog-studio.com/product/3751 knoby kiepsko się obracają, w środku jedno łożysko i tulejka oraz mnóstwo smaru ! trzeba by wyczyścić, dodać łożysko i wyregulować (choć nie jest to konieczne)teoretycznie można z niego zrobić 11+1 w środku szpula (RCS) o wadze z łożyskiem 19,2g, łożyska MagSeal cichutkie i gładziudkieczym dłużej kręcę, tym bardziej jestem miło zaskoczony, jak za te pieniądze (około 29t jpy cena w sklepie), to naprawdę jest dobrze na starcie Edytowane 10 Kwietnia 2015 przez bazyloss 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 http://www.fotosik.pl/u/bazyloss/album/1766354 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 http://www.rodbuilding.dp.ua/index.php?page=shop.browse&category_id=216&option=com_virtuemart&Itemid=135 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 (edytowane) Edytowane 19 Maja 2015 przez bazyloss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 G1 w tym Stiziaku USDM - Kamil, wiesz ile waży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 nic więcej nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 ciekawe, trzeba poczekać na dalsze informacje. I co oznacza ten tajemniczy tekst o szybkiej zmianie szpuli... Czy coś się zmieniło ciekawe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 ciekawa jest waga tego Steeza, jeśli podstawą ma być SV (150g)na korbce 90mm i tych knobach dochodzi około 7g, ale Side Cover z Zaion coś odejmuje, a tu mamy 163gczyżby w przekładni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobin3 Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Coś nowego: http://www.megabass.co.jp/site/products/nmz-66m/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Jak na catfisha to 22lb ciut malo. Chyba ze na karlowate, to ok;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 tam najczęściej łowi się takie do 1-1,2m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Alconite w tytanowych ramkach, to chyba cos nowego... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 też zwróciłem na to uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 I proszę, hook keeper w AGS się nawet znalazł;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 w Black Jack tez już jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Daiko to Solid Tip z częścią szczytową z pełnego grafitu 40t, a gnie się lepiej od niejednego topowego tubulara, już nie jeden pomylił się typując gdzie zaczyna się pełna część dodatkowo czułość jest też wysokazobaczymy, co prawda w pewnych warunkach się będą dublować, a na to nie do końca mnie stać, jednak w tej chwili jeszcze nie wiem, bo obie są bardzo fajneza MB u mnie przemawia uchwyt (mam mikra rączkę ) i długość, bo na łódce wolę krótsze kijeza Daiko balans, harmonijne ugięcie, taka cięta delikatność i świetne wykonanie (korek w MB to masakra)Mam obecnie 5 Megabassow. Cztery z nich to Destroyer ( F2 1/2 ,F4, i dwa razy F5 ). Z tych wedek najbardziej odpowiadaja mi wedki z akcja medium fast. Jest ona w megabassach Destroyer ,ktore to moim zdaniem sa bardzo ciete, poprostu "najcieplejsza" przy zachowaniu zapasu mocy .A korek w tych wedkach rzeczywiscie powinienen byc lepszej jakosci biorac pod uwage cene tych kijow. Mam dwie wedki Megabassa z korkiem i jest on lepszej jakosci niz w moim Avidzie St. Croix. Wiec jestem ciekawy jak nazwal bys ten korek w Avidzie, skoro Twoim zdaniem, cytuje; korek w MB to masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Korki w MB , skad ja znam ten temat;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 a kto powiedział, że porównuję z St.Croix :), blank owszem, wędka od nich nigdy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Niestety nie tylko w MB, ale w wielu japonskich konstrukcjach. Mi to w moich everkach nie przeszkadza i jakos Tak wyszlo ze mam wiecej w korku jak w piance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HenrykJ Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 W mich Avidach i MB to taka sama masakra jeśli chodzi o korek a ceny wędek różnią się zdecydowanie. Więc w tym kontekście MB powinien bardziej się postarać. A Daiko rzeczywiście świetnie wykonane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Ja po prostu nie jestem zwolennikiem extremalnych okreslen jak np. masakra. I nie chcialem pisac o korku, a o akcji w wedkach w MB Destroyer. Nie bede tez porownywal np. St. Croix do np. Megabassa bo mam tylko jednego Avida. To, ze ogladalem w sklepach te czy inne wedki nic nie znaczy. Po sezonie nad woda moge cos o wedce napisac. Wczesniej nie. Ostatnio np. czytalem, ze Destroyer Elseil to przedluzony Cyclone. Z mojej strony napisze tylko, ze zdanie to jest absolutna bzdura. I nie mam tu namysli roznicy w akcji, co i tak kazy moze wyczytac na stronie producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi