bazyloss Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 A ja wolę X4 to dobra 30lb X4 będzie miała rozmiar #2.0 wejdzie około 150m + podkład, za mało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_krych Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 (edytowane) Nie jestem specem od plecionek.Cały sezon leciałem na varivasie high grade pe,który bardzo mi podpasował.Na rcs sv 1000,tej plecionki w rozmiarze 1.5 wchodzi koło 100m(chyba nawet mniej).Stąd moje wyliczenia Wychodzi na to,że ta linka to kawał sznurka Edytowane 12 Stycznia 2016 przez marcin_krych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 to faktycznie musi się jakoś kiepsko układać, powinno wejść więcejja pierwsze 50m nawijam bardzo ścisło i pilnuję, aby było równiutko, potem lepiej się linka układa i wchodzi więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_krych Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Dobra,mniejsza o to.To temat o nowościach ,a My tu o starej jak świat lince Jednak nadal uważam,że to może być koniec ery Zilliona-obym się mylił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 To info ze strony Daiwy? Nie widzialem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Daiwa US 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 To jednak i w Steez-ie wodzik zmienia wygląd???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 No no... mieszają nam w łepetynach. Jaki rozkraczony ten Steez;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 w naturalny sposób musi być poszerzony mniej więcej o różnicę szerokości wodzika w pozycji off/on (2x połowa na obie strony) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Oby miał jednolite barwy, ładne stonowane a nie kilka odcieni;). US a Japan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 (edytowane) I bardzo dobrze, niech się dzieje, niech kombinują. To tylko nam może wyjść na zdrowie - niestety niekoniecznie naszym kieszeniom Chociaż, u nas w kraju, nowy steez SV jest do kupienia za półtora tysia, a to już niegłupia cena jest, więc może ta mnogość modeli i nowość rozwiązań technicznych wyjdzie i cenowo ciekawie.Odnośnie prospektu steeza TW co niekoniecznie może być wygodne, to regulacja magnetyka podobna do T3, ja mam za duże i za koślawe paluchy i wolę tradycyjne dla Daiwy pokrętło. Edytowane 17 Stycznia 2016 przez haja1978 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Japońska strona też wrzuciła kilka fajnych fotek nowego Steez SVTW. Miodzio;-) http://www.daiwa.com/global/ja/fishingshow/2016ss/steez/index.html 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 (edytowane) Fajne(aktualizacja wpisu ) Edytowane 18 Stycznia 2016 przez BOB1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Marcinie, mowę Ci odebrało? Hahaha, Internecik mi zabrało na moment;-) Już uzupełniłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 (edytowane) i nowe modele Steez Rod się pojawią multik wygląda fajnie, technologia chyba też, trochę jednak urósł http://www.daiwaweb.com/jp/fishing/item/reel/bait_rl/steez_sv_tw/index.html Edytowane 18 Stycznia 2016 przez bazyloss 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 ZILLION TW HLC 1514SHL - http://www.daiwaweb.com/jp/fishing/item/reel/bait_rl/zillion_tw_hlc/index.html SS SV 105XH - http://www.daiwaweb.com/jp/fishing/item/reel/bait_rl/ss_sv/index.html HRF® PE SPECIAL - http://www.daiwaweb.com/jp/fishing/item/reel/bait_rl/hrf_pe_sp/index.html 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 (edytowane) Waga nowego Steeza w dalszym ciągu nisko:) ale poszerzył się nico - przynajmniej tak mi się wydaje . Podobają mi się. Teraz tylko czekać na wersje tuningowe/limitowane to samo nowy Zillion. Mogliby coś podesłać na testy do mnie Edytowane 18 Stycznia 2016 przez PILOT 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arwanii Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 No można już składać zamówienia na Aldka 2016 http://japantackle.com/shimano-16aldebaranbfsxg.htmlhmmm albo translator mnie troluje albo mamy tu fabryczne Shimano z magnetykiem ciekawe jak będzie z tego latać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Jak to mówią nasi sąsiedzi "pożywiom, uwidim".Póki co, korba do wymiany. Raz, że brzydka, a poza tym 80tka jest dla mnie nie do zniesienia. Plus, że na pewno będzie ładnie wyglądał z karbonową RCSką - oczywiście pod warunkiem, że będzie pasować, bo raczej nie będzie pasować podkładka pod śrubę (retainer), jak już ma to miejsce w Tatulach czy Zillionach TW(S).Ciekawe, co to za knoby, czy pianka, czy jakieś pokrycie gumowe, no i czy będą się wycierać, czy nie i czy da się zamontować standardowe I-knobs . Jest szeroki z przodu, bo niestety musi, ale to już nie ma takiego znaczenia dla ułożenia w dłoni jak kształt tyłu, a ten wydaje się być ok.Mam też takie wrażenie, że generalnie konstrukcje TW są odsunięte w stronę korby - tzn. wychodzą z tej strony dalej, niż w standardowych młynkach, żeby upchnąć gdzieś ten mechanizm dodatkowy i wodzik, a jednocześnie nie wystawały za bardzo od tej strony gdzie mamy dłoń. Niestety siada przez to jeszcze bardziej balans młynka , ale przy 160 gramach to nie będzie miało wielkiego znaczenia. Gearbox wydaje się mega-potężny Ciekawe też, jaką cenę będzie to cudo miało na starcie. No i czy będzie jak w tytule ulubionej płyty mojego ulubionego zespołu Made in Japan, choć nie wyobrażam sobie, żeby nie był, ale Zilliona też sobie spoza JP nie wyobrażałem PS 1. Jak to w tych filmikach T project - muzyka najlepsza PS 2. Ta HRF, wizualnie (poza korbą), mmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 pierwsze co jak wziąłem do ręki Marcinową T3 Air, to coś mi nie pasowało, porównałem (ze Steez) właśnie odległość knobów od osi blanku i to było to i nawet nie chodzi o balans Gear Box już taki nawet a'la ABU, dla mnie to wada ps. Zillion jest MiT 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 pierwsze co jak wziąłem do ręki Marcinową T3 Air, to coś mi nie pasowało, porównałem (ze Steez) właśnie odległość knobów od osi blanku i to było to i nawet nie chodzi o balans Gear Box już taki nawet a'la ABU, dla mnie to wadaNo to mamy podobne spostrzeżenia odnośnie młynków z TWS - oczywiście do wszystkiego da się przyzwyczaić po kilku łowieniach, ale nie bez powodu się kombinowało m.in. z "bent handle", żeby jakoś zblizyć korbę do osi kija.A duży gearbox, to też może być wada - często brak miejsca na paluchy od spodu i trudniej młynek objąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 śliczne maszynki , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi