bazyloss Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 http://fishing.shimano.co.jp/search?pcat1=1&pcat2=12 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 W sumie racja. Z pontonu może być inaczej. Lotne wabiki, zestaw idealnie spasowany....ZGODA. W przypadku łowienia z brzegu, lub z pontonu, ale przy użyciu jednego nazwijmy to "uniwersalnego" zestawu spiningowego, castem tego z reguły się nie pogodzi. A casta bardzo sobie cenię i uwielbiam. Na szczupakach Cast na szczupaka - nie ma nic lepszego jak dla mnie i żaden spin tego nie przebije;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 http://fishing.shimano.co.jp/search?pcat1=1&pcat2=12Pierwsza pozycja musi się znaleźć w moich rękach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Cast na szczupaka - nie ma nic lepszego jak dla mnie i żaden spin tego nie przebije;)Dla mnie też, bo...preferuję jerki najlepiej na płytkich podwodnych łączkach. Pod gumę, chyba jednak wybrałbym korbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Dla mnie też, bo...preferuję jerki najlepiej na płytkich podwodnych łączkach. Pod gumę, chyba jednak wybrałbym korbę.Kamil, ale pod dużą "świnkę" albo "snack'a" to chyba nie korba, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Nie lubię (może niesłusznie) dużych gum. Wyjątkowo, jesienią, obławiając głębszy stok, sięgnąłem po węgorza 30cm. Castem. Ale zdecydowanie wolę hardbaity. A i SpinTuby robiły robotę. Też castem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Osobiscie czekam na maszyny do sredniego spiningu (chodzi o pojemnosc szpuli dla plecionki PE 1.5 i moc hamulca w granicach 4 kg) o wadze rzedu 150 gram, chetnie mniej Roznica w wadze 100 gram w porownaniu z kolowrotkiem spiningowym w rozmiarze 4000 bedzie decydujacym argumentem, by w koncu wprowadzic zestaw z multikiem do mojego rzecznego arsenalu . Sprawy ida w dobra strone... http://fishing.shimano.co.jp/product/reel/4359 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Ha! w końcu udało mi się wyprzedzić Kamila;-) następna zajawka odnośnie nowego Stiziaka tutaj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtasz Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Wiadomo kiedy nowy steez się pojawi i jaka będzie cena ?? Mam nadzieję że będzie dalej made in Japan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Wiadomo kiedy nowy steez się pojawi i jaka będzie cena ?? Mam nadzieję że będzie dalej made in Japan według info na stronie ma to być wiosna 2016, najpierw w lutym o ile się nie mylę wypuszczają nowego Zilliona. Co do ceny? Pewnie będzie na poziomie dotychczasowych steez'ów pierwszej generacji. Jakby zrobili z niego Made in Thailand, to chyba sami sobie strzelą w kolano. Musi być Japan i z pewnością jest. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Witam, jakiej szerokości powinien być nieruchomy w trakcie rzutu wodzik T żeby w każdym położeniu pokrywał szerokość szpuli 21,6 mm? Jakiej szerokości powinna być szpula żeby nieruchomy w trakcie rzutu wodzik T o szerokości 16 mm w każdym płożeniu pokrywał jej szerokość? Fuzja systemów jest ale do właściwej współpracy w trakcie rzutu chyba brakuje? Nawet nowemu Zillion TW HLC z spool in blue. Multiki do pitch dużo zyskują ale w HLC, mając na uwadze możliwości wyczynu i technologiczne jest ciągle deficyt. Choć może być i tak że, po UL, HLC to drugi obszar wędkarstwa który baitcasting dostatecznie nie opanuje. Zgroza ale niektóre rybki są za małe a pokusy rzutu pod drugi brzeg mogą ubawić. O tak o. Pozdrawiam Edytowane 29 Stycznia 2016 przez king Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Witam, Czy któryś z kolegów miał już doczynienia z tym kijkiem ; Ballistic X Baitcast 2,10m 7 - 28g..Lekki, dwuczęściowy , nowoczesny design i ciekaw jestem sztywności, czucia , ładowania ,pracy w zakresie od 10g. Proszę o wszelkie uwagi ... Edytowane 29 Stycznia 2016 przez Zyga102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Witam, Czy któryś z kolegów miał już doczynienia z tym kijkiem ; Ballistic X Baitcast 2,10m 7 - 28g..Lekki, dwuczęściowy , nowoczesny design i ciekaw jestem sztywności, czucia , ładowania ,pracy w zakresie od 10g. Proszę o wszelkie uwagi ... A to nowość? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Sorki, ale ja pierwszy raz zobaczyłem.... , czyli pewnie jestem w tyle czołówki.Ale tak szczerze, to nie znalazłem ani jednej opini. A czy nie mylisz Marcinie z samą wersją Ballistic ? Skoro nie nowość , to może ktoś szepnie słówko.Te wersje z "X" są ciut lżejsze ale nie bedę się wysilać , bo nic więcej nie wiem. Edytowane 29 Stycznia 2016 przez Zyga102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 nowy Steez, to jednak dla mnie koniec pewnego rozdziału (chyba sentymentalnego), ale na pewno otwiera się nowy, może nie gorszy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Dla mnie te wszystkie nowości to kupa.ITO coś by lepiej zrobił a nie siedzi i pierdzi w stołek. Edytowane 29 Stycznia 2016 przez Tomy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 może doszedł do wniosku, że ni ma z czego spokojnie Osaka zaraz, potem rok też trzeba jakoś marketingowo podtrzymaćbędzie nowa seria wędek MB na ten rok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Dla mnie te wszystkie nowości to kupa.ITO coś by lepiej zrobił a nie siedzi i pierdzi w stołek.Oooo... właśnie to j/w. Ja nic nie biorę z tych nowości tegorocznych i trzymam się tego co mam (MB:)) i coś tam jeszcze ustrzelę z poprzednich modeli ze dwie sztuki jak się trafią. Edytowane 29 Stycznia 2016 przez PILOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Marcin mi ustrzelił MB Super Eigera z poprzedniej serii.A multik to bym chętnie Zondę zgarnął. Edytowane 29 Stycznia 2016 przez Tomy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 no to jestem ciekaw, dla mnie był za szybki i zbyt mocny w szycie, zobaczymy jak będzie Ci leżał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) To do większych gumek na okonia,sandacza i z bolkiem musi dać rady.Powinien dobrze uzupełniać Criffhangera którego nie sprzedam bo jestem w nim zakochany Edytowane 29 Stycznia 2016 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 http://www.daiwaweb.com/jp/fishing/item/rod/bass_rd/cronos/index.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 przegapiłem ten ZERO ADJUSTER, no ciekawe .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Witam, po wpadnięciu przynęty do wody szpulkę trzeba zatrzymać. Do zatrzymania małej masy potrzebna jest mała siła. Od początków baitcastingu czynił to docisk wałka potem wprawny kciuk a teraz Mag Force Air i Zreo Adjuster, któremu to docisk jest niepotrzebny a nawet odczuwalnie przeszkadza.Ja tam lubiłem się poskręcać ale rzeczywiście w super siłowych rzutach docisk szpulki IS, kiedy przynęta już bezpiecznie szybuje, zabiera cała frajdę rzucania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregmegabass Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Marcin mi ustrzelił MB Super Eigera z poprzedniej serii.A multik to bym chętnie Zondę zgarnął. Do super eiger bardzo dobrze sprawdza sie MB IS 71 z honeycomb spool... Jesli kijek sie nie sprawdzi to daj mi znac to moze sie dogadamy ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi