PILOT Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 tadaaam;-) Trochę za bardzo świecące te destroyer'y, ale nie będę wybrzydzał;-) Film z Fishing Show Yokohama.ITO autografy rozdawał. Ten wob z głową małpy/goryla to co to ma być? Jak dla mnie za dużo jest na tych kijach i odetchnąłem z ulgą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 plećka jeszcze musi być multi-color pod nie to co, ktoś coś zamawia ?Właśnie się mocno zastanawiam, tylko nie zdecydowałem się jeszcze które... plan na 2, chętnych 4... Będzie trzeba wyprzedaż jakąś obecnego sprzętu zrobić Kamil chyba;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Czekam z zaciekawieniem na decyzje ... o wyprzedaży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 na pewno nic nie kupię, jeśli czegoś nie sprzedam, ale przyznaję , że ten F6-69X jest kuszący dla mnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Mifek przerobione Toro pod seetrouty http://www.purefishing.jp/product/bc/abugarcia/oceanfield/oceanfield77_1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Witam, w najnowszym Shimano Antares z hamulcem DC rozszerzono program o funkcję hamowania szpuli po wpadnięciu przynęty do wody i ponoć klikający docisk oraz kciuk nie są już konieczne.Casting wyczynowy do rzutów na odległość stosuje jednak dalej hamulec magnetyczny który można manualnie, płynnie zmniejszać w trakcie szybowania przynęty, tj. zaraz po wymachu wędką. Redukuje to relatywnie duże hamowanie przy stosunkowo małej prędkości. Przypomnę, że hamulce magnetyczne mają prostoliniową zależność siły hamowania i prędkości szpuli a siła hamowania jest odwrotnie proporcjonalna do wzajemnej odległości wirnika i magnesów. W najnowszym Shimano Aldebaran do hamulca magnetycznego dołączono sprężynkę, która może zmieniać odległość szpulki i magnesów. Jak w Daiwa Mag Force V/Z/Air ale w Shimano FTB finesse system, prędkości głównie średnie szpulki, zmienia się nieco inaczej. W Daiwa prędkości zmieniamy ustawiając różne odległości elementów hamulca a tu, w Shimano ujmując lub dodając magnesy. Sprężynki w Daiwa i Shimano dają krzywoliniową zależność siły hamowania i prędkości szpuli co obok lepszej regulacji w zakresie prędkości średnich szpulki umożliwia dalsze rzuty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Mifek przerobione Toro pod seetrouty http://www.purefishing.jp/product/bc/abugarcia/oceanfield/oceanfield77_1.html nie, nie.. jakieś takie uszczuplone w łozyskach. poza tym jak już wpsomniałem, mój stan multików osiągnał nasycenie. Dopuszczam jeszcze tylko jedną maszynkę, na której mi nie zalezy i zupełnie się nie spieszy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Antares DC nie ma docisku wałka szpuli ale Aldebaran z FTB finesse obok możliwości zmiany liczby magnesów może jeszcze zmieniać ich odległość od szpulki. No ale kogo to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Gan Craft? Miałeś coś z tej firmy Kamil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 jeden kij w rękach, filmik wstawiłem pod kątem multików (TW) w czarnym macie na 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Nie brzydkie. Poczekam na nowego Antka, Lin może być zagrożony;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 haj,haj,haj .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatras Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 (edytowane) Witam, ...w Shimano ujmując lub dodając magnesy...PozdrawiamNo nie tylko, ale jeszce i przy pomoci availowskiego fyntu... to znaczi zaglebienia magnesow w spulke Edytowane 7 Lutego 2016 przez piatras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Witam, pisząc ostatnio o dodatkowej zmianie odległości magnesów od szpulki w nowym Aldebaranie z FTB finesse dokładnie miałem na myśli zagłębianie magnesów w szpulkę. Brak docisku wałka szpuli nowego Antaresa DC i zagłębianie magnesów w szpulkę Aldebarana z FTB widać na filmach.Ciekawe czy połowicznie perforowana szpulka z niesymetrycznie długim wałkiem nowego Aldebarana jest lżejsza od szpulek Daiwa Air czy Megabass Zonda? Tak tylko pytam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Nowy Antares DC zamelduje się u mnie dopiero w czerwcu:(, trzeba cierpliwie czekać niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 http://tomo-baen.xsrv.jp/wp/131-%E6%A8%AA%E6%B5%9C%E3%81%82%E3%81%9F%E3%82%8A%E3%81%AEdaiwa%E6%9D%91-%E3%81%9D%E3%81%AE2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 (edytowane) 1. http://forums.tackletour.com/viewtopic.php?f=47&t=67470 2. http://lure-reflux.com/20160116_393.html 3. Edytowane 10 Lutego 2016 przez PILOT 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Z filmiku najbardziej podobały mi się? ... wiadomo, oba Bantamy (mam "takiego" ale na lewa rękę ). Wynika z tego, że jestem bardzo blisko nowości JDM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 A co to za stałoszpulowiec na początku filmu? Próbowałem wychwycić nazwę ale nie mogę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Antares pozamiatał. Szkoda, że już go nie można mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 (edytowane) Z filmiku najbardziej podobały mi się"Świetnie" zrobione protezy zębowe... oh sorry to nie wątek jerkbait sie smieje Edytowane 10 Lutego 2016 przez Marcin Rafalski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregmegabass Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 A co to za stałoszpulowiec na początku filmu? Próbowałem wychwycić nazwę ale nie mogę...Vanquish... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arwanii Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Trochę śmieszne wygląda ten nowy Antek bez docisku szpulki jednak wolałbym zwykłą wersje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Konkretnie wygląda a na żywo to wszystkie lepiej się prezentują więc zapowiada się jeszcze konkretniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi