bazyloss Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 To dla zawodników, przy rigach każda sekunda bezprodukrywnego zwijania jest ważna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Znalazłem następcę Abu Revo Rocket Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Ja mam nadzieję, że pojawi się jakiś szybszy alphas chociaż może nie aż tak szybki ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Calkiem prawdopodobne ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczkapawlo Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 Witam Panowie co myślicie o nowości na rok 2020 Tatula Elite TAEL100HL do twicha ?https://www.daiwa.com/us/contents/reels/tatulaelite1/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 Gdy pomyśle to mam same pozytywne odczucia ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 https://www.daiwa.com/jp/fishing/item/reel/bait_rl/steez_air_tw//index.html 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 No faktycznie chyba z powietrza zrobiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 28mm ajj będzie sie działo. ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 135g... Mój PX68 już nerwowo rozgląda się po szufladzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 (edytowane) Całość wizualnie dupy nie urywa (oczywiście to tylko moje zdanie) ale ten czarny wodzik jest zajebisty ????! Edytowane 25 Listopada 2019 przez erqgth 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 (edytowane) Wizualnie to się coś da poprawić Edytowane 25 Listopada 2019 przez dreadknight Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 Patrząc na rosnące ceny kolejnych Steez'ów to mam wrażenie iż daiwa coraz bardziej odpływa w stronę tworzenia sprzętu dla największych fanów marki: w przypadku steez ct sv był to skok na 59tys jęków. Teraz znowu podwyżka na 68tys.... pytanie czy ten nowy steez będzie na tyle wydolny rzutowo iż opłacany będzie taki wydatek. Szczerze wątpię 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 (edytowane) Dla mnie bólem jest to, że w imię chorej filozofii "rzucić jak najlżej" Steez zapomniał o swojej wzorcowej ergonomii. Edytowane 25 Listopada 2019 przez BazyL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 Ja się zastanawiam gdzie jest koniec opłacalności zmniejszania średnicy szpulki? Ja planuję zatrzymać się na 30 mm w wersji Steez dla ubogich. Dalej boję się spoglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 Patrząc na rosnące ceny kolejnych Steez'ów to mam wrażenie iż daiwa coraz bardziej odpływa w stronę tworzenia sprzętu dla największych fanów marki: w przypadku steez ct sv był to skok na 59tys jęków. Teraz znowu podwyżka na 68tys.... pytanie czy ten nowy steez będzie na tyle wydolny rzutowo iż opłacany będzie taki wydatek. Szczerze wątpię Na digitaka Steez ct kosztuje 51,2k jpy i jest tańszy od steeza sv o 1000 jpy. Do tego wysyłka gratis. Cena rekomendowana to jedno a później realna to drugie. 50 k. Jpy to chyba typowa Steez-owa cena.???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 Na digitaka Steez ct kosztuje 51,2k jpy i jest tańszy od steeza sv o 1000 jpy. Do tego wysyłka gratis. Cena rekomendowana to jedno a później realna to drugie. 50 k. Jpy to chyba typowa Steez-owa cena. Ciekawe do jakich MAX przynet takiego Steez CT mozna stosowac ? W sensie masy (np przy verticalu)... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 Pamietam czasy w ktorych zillion miał 2 z przodu a steez 3 jkę. To tak na marginesie dla hobbistow. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 (edytowane) Na digitaka Steez ct kosztuje 51,2k jpy i jest tańszy od steeza sv o 1000 jpy. Do tego wysyłka gratis. Cena rekomendowana to jedno a później realna to drugie. 50 k. Jpy to chyba typowa Steez-owa cena.Zapominiałeś dopisać jeszcze ze digitaka nie daje gwarancji. Poza tym to dobry sklep . Cenę produktu kształtuje przede wszystkim popyt. Zobaczymy czy techniczne osiągi nowego steeza na tle konkurencji wygenerują odpowiedni popyt by cena oscylująca w granicach katalogowej się utrzymała.... konkurencja także nie śpi i Aldebaran bfs 2020 powoli będzie się pojawiał na horyzoncie. Ja po prostu za tą cene oczekiwałbym produktu o wybitnych(?) osiągach rzutowych w klasie UL... poczekamy zobaczymy. Póki co również mam obawy czy 28mm to nie będzie za mało w przypadku gdy kryterium to maksymalna odległość rzutu Edytowane 25 Listopada 2019 przez pointman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 Zapominiałeś dopisać jeszcze ze digitaka nie daje gwarancji. Poza tym to dobry sklep . Cenę produktu kształtuje przede wszystkim popyt. Zobaczymy czy techniczne osiągi nowego steeza na tle konkurencji wygenerują odpowiedni popyt by cena oscylująca w granicach katalogowej się utrzymała.... konkurencja także nie śpi i Aldebaran bfs 2020 powoli będzie się pojawiał na horyzoncie. Ja po prostu za tą cene oczekiwałbym produktu o odpowiednich osiągach rzutowych... poczekamy zobaczymy. Póki co równierz mam obawy czy 28mm to nie będzie za mało w przypadku gdy kryterium to maksymalna odległość rzutu Jak sie ma kwestia odleglosci rzutu, gdy szpulka ma pojemnosc 45 m linki 8 lb ?Czy to inne skale odleglosci, dla ktorych 45 m linki na kolowrotku nie stanowia limitu ? Pytam z ciekawosci. Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 Pamietam czasy w ktorych zillion miał 2 z przodu a steez 3 jkę. To tak na marginesie dla hobbistow. Nie wierzę, że nie złożysz Steeza za 3-kę Trochę SLP i może nawet 5 z przodu będzie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 Jak sie ma kwestia odleglosci rzutu, gdy szpulka ma pojemnosc 45 m linki 8 lb ?Czy to inne skale odleglosci, dla ktorych 45 m linki na kolowrotku nie stanowia limitu ? Pytam z ciekawosci. PozdrawiamMusisz pamiętać iż w grę wchodzą wabiki 1-3gr. Nylon o mocy 8lb ma jakies 0,225-0,25mm średnicy, czyli na szpulkę powinno wejść pod 100m plecionki 6lb, co jest wystarczające. Po resztę informacji zapraszam do wątku casting ultra light, bo off top robimy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 Jak sie ma kwestia odleglosci rzutu, gdy szpulka ma pojemnosc 45 m linki 8 lb ?Czy to inne skale odleglosci, dla ktorych 45 m linki na kolowrotku nie stanowia limitu ? Pytam z ciekawosci. Pozdrawiam Rzuty na 45 m traktowałbym z przymrużeniem oka. W wyekspediowaniu najlżejszych przynęt - śmiem twierdzić - na taką odległość nie pozwoli grawitacja i opór powietrza. Tu chodzi o łatwość, a przede wszystkim celność podawania lekkich przynęt. Szczególnie nielotnych. Mistrzowie doskonale radzą sobie z nimi przy 32 mm szpulkach. Widziałem!Na niektóre szpulki wchodzi ok. 35 m plecionki 8 lb. Przy małych ciurkach ilość nawiniętej linki nie ma znaczenia. Nie wierzę, że nie złożysz Steeza za 3-kę Trochę SLP i może nawet 5 z przodu będzie...Idąc tym tokiem rozumowania, to kilkudziesięcioletniego Abu też da się złożyć za taką kwotę. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi