erqgth Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 W nowym modelu wodzik jest znacznie bliżej szpuli więc z tą „dalekosiężnością” chyba nie będzie tak kolorowo jak w poprzedniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Moze i nie bedzie....przekonasz sie (?) ????????????Zobacz o ile mniejszy jest od poprzedniej generacji ???? Tak jak patrze na niego z gory to bardzo przypomina mi curado e51. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Witam, na wszystko musi być n o r m a. Normy nie mogą się jakkolwiek wykluczać. Wiedza i doświadczenie zwykle zwiększa ich zbiór. Castingowe przerzuci to odległość ale tego kryterium jako jedyne nie można zaakceptować. Przerzuci to opinia na podstawie informacji o porównywanych multikach. Nie znałem zawodów 16metanium vs 18bantam, w których ten pierwszy śmigał dalej Szpula 20metanium jest 3mm węższa od 18bantam. To inna kategoria wagowa. Węższa jest bardziej wszechstronna. Dalekim rzutom sprzyja nie tylko sztywność ramek ale także ich ciężar. 18bantam cięższy o 40g od 16 i 20metanium lepiej nadaje się do wymuszania dystansu ale multiki mają SVS wirówkę, która do bicia rekordów odległości jest akurat nie najlepsza. Kółko przekładni nowego metanium jest z mosiądzu ale jej zębnik od bantama. Wymiana kółka aluminiowego na mosiężne nie zmienia mocy przekładni ponieważ jej przełożenie momentów obrotowych jest takie same. Kółko z mosiądzu będzie natomiast trwalsze od kółka z aluminium. Kółko aluminiowe może się szybciej poluzować, przekładnia straci sprawność i w efekcie zmniejszy się szybciej obrotowy moment. Aby do wiosny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 2 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 https://www.purefishing.jp/product/abugarcia/bc/revo/revo-ultracast-bf8bf8.html Pozycja dla fanów terkotki hamulca walki. jest wstawiony fabrycznie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 3 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2020 Witam, błędy trzeba poprawiać, przynajmniej na dostateczny Łożyska na wałku szpuli 20metanium mają jednak Silenttune o-ringi. Poniżej zdjęcie łożyska podtrzymującego szpulę 3 gen. MgL III 20metaniumPodczas siłowych rzutów łożyska multika obracają się z prędkością co najwyżej średnią, dla siebie. Na skutek ciepła z tarcia rozszerzają się termicznie. Nie ma jednak takiej przynęty, która podczas zarzucania może je zatrzeć. Z uwagi na możliwą, wielokrotnie większą prędkość łożysk szpuli od zwykle używanej, tzw. górny zakres cw multika jest nieograniczony.Rzadko używa się grubych plecionek ale szarpanie np. 100Lb również nie prowadzi do gwałtownego zniszczenia łożysk i multika. Natomiast niespodzianie można złamać wędkę.New 20metanium z plecionką chyba nawet 20Lb można będzie jeszcze bezkarnie i wielokrotnie odstrzelić każdy górny zakres cw News z najwyższej półki są na lata. Ciekawe, który nowy myśliwiec 5 gen. F-35A z JDM, przyleci do nas pierwszy. Wszystkie nowele trzeba dyskutować w szerokim gronie, bez niepoprawnej s e g r e g a c j i w orzekaniu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 6 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 Na to czekałem ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 6 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 2100zł to jeszcze nie tak źle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 6 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 2100zł to jeszcze nie tak źle + opłaty ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Macie rację kwota na kartce to jest japońska kwota netto. Należy doliczyć pozostałe koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 2700-3200zł w naszym wypadku.W zależności czy sami ściągniemy czy sklep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Dla mnie niestety Daiwa skończyła się wraz ze zmianą koncepcji obudowy i tym "małym" szczegółem na foto.Co mi po dobrodziejstwach genialnych ergonomicznie uchwytów w wędkach Steez lub Megabass Stealth skoro zawijam dłoń pod kołowrotkiem na takim smukłym uchwycie i palec trafia mi na to "coś" - porażka.Przypomnijcie sobie proszę co tam było, albo czego nie było w starych Steez, czy choćby nawet Zillion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 A ludzie mają dylemat między "okrągły', a "płaski"... Szacun za wychwycenie takich niuansów. Czas rozsądzi, czy to słuszna droga. Osobiście mógłbym mieć taki "upośledzony" multiplikator. I zapewne jestem zbyt ułomny, żeby wychwycić takie szczegóły 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Przy Steez trzymam pazur między palcem serdecznym i środkowym (obejmuję) i nie da się tego przeoczyć kiedy wskazujący zamiast zawinąć się pod, to trafia na ten bezsensowny róg. Dlatego zbieram stare Steez 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Zapowiadam wam, że „stere” powrócą... ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Przy Steez trzymam pazur między palcem serdecznym i środkowym (obejmuję) i nie da się tego przeoczyć kiedy wskazujący zamiast zawinąć się pod, to trafia na ten bezsensowny róg. Dlatego zbieram stare Steez Rozumiem, ergonomia jest sprawą w dużej mierze subiektywną! Ale nie rozumiem zastępowania wersji CT SV starszą wersją Steeza - SV lub nie. Subiektywnie, to dla mnie dwie różne ligi. SV w wersji CT (szczególnie z odpowiednimi łożyskami) jest pierwszą szpulką w tej koncepcji, która zrobiła na mnie duuuuże wrażenie. Mam na myśli lekkie przynęty. Szybciej porównałbym ją z Aldebaranem bfs niż innymi Steezami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Ja wiem, że obecnie super multik, to taki co rzuci agrafką, ale mi jest to zupełnie nie potrzebne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haja1978 Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Dla mnie niestety Daiwa skończyła się wraz ze zmianą koncepcji obudowy i tym "małym" szczegółem na foto.Co mi po dobrodziejstwach genialnych ergonomicznie uchwytów w wędkach Steez lub Megabass Stealth skoro zawijam dłoń pod kołowrotkiem na takim smukłym uchwycie i palec trafia mi na to "coś" - porażka.Przypomnijcie sobie proszę co tam było, albo czego nie było w starych Steez, czy choćby nawet Zillion Uwielbiam takie posty jak ten wyżej od Kamila, bo są/były istotą tego portalu. Wnoszą własne spostrzeżenia i czuć, że pisane są ręką kogoś, kto młynkiem nie tylko kręci w fotelu albo branzluje się filmikami na YT, zwłaszcza tymi, gdzie "ruskie" robią wiwisekcje, żeby móc potem tym co zobaczy chwalić się jak swoim w necie.Ja trzymam pazur między małym a serdecznym i też już kilku bud nie byłem w stanie obsługiwać komfortowo. Jeszcze jak były powszechne ACS-y i ECS-y, to nie miało aż takiego znaczenia, ale przy tych dzisiejszych niziutkich uchwytach dobrze jest wcześniej przymierzyć młynek.Po blisko trzyletnim rozbracie z castingiem, w ubiegłym roku z powrotem zacząłem łowić w ten sposób. Wcześniej starałem się nadrabiać zaległości sprzętowe, bo przez ten czas nowego towaru pojawiło się po prostu mnóstwo. Generalnie widzę totalny trend na Light i ULight, płyciutkie, leciutkie szpulki... do tego szpulki coraz węższe, o coraz mniejszych średnicach, i siłowy rzut 15 gramową przynętą to walka kciukiem o życie a odległość rzutu żadna. Do tego zauważam coraz więcej podobieństw pomiędzy Shimano i Daiwą, w sumie gdyby nie TW to coraz trudniej byłoby odróżnić który młynek z której stajni. Do tego wymyśliły sobie japońce kolejne bezsensowne standardy typu 70/700.Celowo nie napiszę, czym łowię, bo to temat nowości, a moje młynki już do nowości się nie zaliczają, ale powiem jedno, już raczej więcej nie wydam ciężko zarobionych $ na multiki Daiwy/Megabassa i ich magnetyki, odkąd poznałem smak i urok porządnego, regulowanego odśrodkowego Dopiszę, żeby nie było, że dla mnie cast to już tylko zabawa od M do H/XH, nic poniżej, choć poniżej i tak zdecydowanie dominują magnetyki.PozdrawiamArek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 (edytowane) Było nie było nadal to jest. Jest wybór i każdemu sprzęt pasuje taki jak sobie wybierze.A hejt był i będzie. Trzeba brać go na miękko i robić swoje... Edytowane 8 Lutego 2020 przez Andan 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 (edytowane) Ja wiem, że obecnie super multik, to taki co rzuci agrafką, ale mi jest to zupełnie nie potrzebneMyślę, że udało mi się odnaleźć szczyptę ironii w Twoim poście Jestem daleki od uogólnień, więc taka mocna krytyka nowej Daiwy przez tak doświadczoną osobę jak Ty mocno psują reputacje firmy. Po jednym takim wpisie, to nowego Steeza CT odrzuciłbym na starcie. Warto byłoby dodać, czy nie pasuje Ci bryła multiplikatora tylko z uchwytem zastosowanym w Daiwie i Megabassie, czy wszystkich uchwytach. Poza tym mamy różne dłonie, palce, preferencje trzymania, etc. : Edytowane 8 Lutego 2020 przez Koincydencja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 135 g, kto da mniej ? Licytacja trwa Komplet info o nowym steez air tw od daiwy https://www.daiwa.com/global/ja/fishingshow/2020ss/steez/index.html?fbclid=IwAR0cyRHhaihmYVrCZTv9rFpOHeQ139DCVjXIFlKc6_Z_FH663g5LPc35e9g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 135 g, kto da mniej ? Licytacja trwa Komplet info o nowym steez air tw od daiwy https://www.daiwa.com/global/ja/fishingshow/2020ss/steez/index.html?fbclid=IwAR0cyRHhaihmYVrCZTv9rFpOHeQ139DCVjXIFlKc6_Z_FH663g5LPc35e9gShimano Aldebaran waży mniej, jest jeszcze LTX-BF8 od Abu[emoji6] 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 A gdzie się podziały multiki, którymi można gwoździe wbijać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 A gdzie się podziały multiki, którymi można gwoździe wbijać? U mnie w szafie od 11 lat avet mxl. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 To foto z lingu od Daniela bardzo mi się podoba ????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 (edytowane) To foto z linku od Daniela bardzo mi się podoba ????.https://www.daiwa.com/global/ja/fishingshow/2020ss/img/steez/map.png Edytowane 8 Lutego 2020 przez Andan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi