mlgi Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Poczekamy razem i, trochę dłużej niż zwykle. Wszystkie przesyłki są wstrzymane [emoji20][emoji1785][emoji20]DHL idzie, w Plat zgodzili się na taką formę przesyłki, drożej, ale bez opóźnień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 (edytowane) Pytanie jak daleko. Obostrzenia są dla wszystkich. Trzymam kciuki. Ja nie ryzykuje. Edytowane 9 Kwietnia 2020 przez Andan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Moja jedna paczka w drodze aktualnie. W 3ecim tygodniu marca wyszła i Polska jej nie aktualizuje po opuszczeniu Japonii???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2020 Wiele paczek teraz pokazuje tylko wysyłkę i wyjście z danego kraju ale nie aktualizuje już w kraju docelowym, tylko dostarczają już do klienta. Bynajmniej ja tak miałem ostatnio kilka zamówień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 (edytowane) Wiele paczek teraz pokazuje tylko wysyłkę i wyjście z danego kraju ale nie aktualizuje już w kraju docelowym, tylko dostarczają już do klienta. Bynajmniej ja tak miałem ostatnio kilka zamówień.Przynajmniej... https://www.ekorekta24.pl/bynajmniej-a-przynajmniej/ Edytowane 11 Kwietnia 2020 przez Guzu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Wiele paczek teraz pokazuje tylko wysyłkę i wyjście z danego kraju ale nie aktualizuje już w kraju docelowym, tylko dostarczają już do klienta. Bynajmniej ja tak miałem ostatnio kilka zamówień. W PL czy w IRE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar22 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Panowie, gdyby kogoś interesowały różnice, to chętnie odpowiem na pytania. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 A co to ten z lewej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 A co to ten z lewej?Steez air 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 (edytowane) Panowie, gdyby kogoś interesowały różnice, to chętnie odpowiem na pytania.Ładne.Czemu te a nie steez ct ? Edytowane 22 Kwietnia 2020 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koval75 Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 (edytowane) Panowie, gdyby kogoś interesowały różnice, to chętnie odpowiem na pytania.Steez wg mnie dużo ładniejszy [emoji12][emoji4]Który lepiej w łapie leży ? Steez wyglada na mniejszego, czy to złudzenie ze względu na zdjęcie ? Od ilu gr skupionej masy dobrze się rzuca ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 22 Kwietnia 2020 przez koval75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 22 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2020 (edytowane) @ar22 mógłbyś napisać porównanie aldebarana bfs że szpulką avail VS steez air? Chodzi mi o walory użytkowe Edytowane 22 Kwietnia 2020 przez pointman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar22 Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 @ar22 mógłbyś napisać porównanie aldebarana bfs że szpulką avail VS steez air? Chodzi mi o walory użytkoweWielkościowo są bardzo podobne. Steez ma dużo mniejszą szpulę. Waży prawie 10gr więcej od Aldka z lekką szpulą.Żeby sensownie porównać walory użytkowe muszę steezem porzucać w bezwietrzną pogodę, wtedy będzie to miarodajne. Na razie mogę opisać różnice w wyglądzie, wadze itp.Pierwsze wrażenie to małe knoby, jak dla dziecka. Mniej wygodne pokrętło dociskowe szpuli, niż w Aldku. Brak klikania w pokrętle hamulca. Aldek ma dodatkowo terkotkę hamulca. Nie wszystkim to się podoba, ale mi np bardzo pasuje.Jakość wykonania steeza trochę bardziej rasowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2020 Czekamy na wrażenia z "placu boju" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar22 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Czekamy na wrażenia z "placu boju" Przetestowałem dzisiaj Steeza. Bezwietrznie ta sama wędka, plecionka i siła rzutów - bez większego spinania się. Tak, jak rzucam łowiąc na jeziorze małymi przynętami. Na codzień nie rzucam 1, lub 1,5 gramowymi przynętami, ale chciałem sprawdzić, jak z komfortem przy tej wadze.Nawój średni Steeza, przy przełożeniu 1:9,1- 0,692m, nawój Aldka 0,753m, przy tej samej ilości plecionki. Przy bardzo lekkich przynętach Steez wypada lepiej :- 1gr czeburaszka wolfram Steez powtarzalne rzuty - lepszy o ok 3,0m ( ok 20%)- 0,9gr główka jigowa + twisterek ( razem 1,5gr ) Steez powtarzalne rzuty lepszy o 3,0m, najdalsze rzuty lepszy o ok 3,7m- 1,5gr czeburaszka wolfram Steez powtarzalne rzuty - lepszy o ok 1,3m, najdalsze rzuty lepszy o ok 1,8m- 2,0gr główka jigowa + jaskółka ( razem 3,0gr ) Aldek powtarzalne rzuty lepszy o 0,1m, najdalsze rzuty lepszy o ok 0,9mMyślę, że wyniki ciekawe. Przy tych bardzo lekkich przynętach Steezem rzuca się naprawdę komfortowo. Im ciężej, tym lepiej wypada Aldek. Przy bardzo lekkich deklasuje Aldka i w tym zakresie nic lepszego nie istnieje. Tylko, niewielu wędkarzy łowi na takie przynęty. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Ok, dzięki za info. Szpulka avail w aldku to ta płytka (z dodatkowymi magnesami), czy głęboka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Przyznam że jestem zaskoczony. Obstawiałem odwrotną sytuację. Fabryczne maszynki rzadko dorównują tym z tunningową szpulą (mam na myśli szpulki jdm nie ali). Dzięki za recenzje. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Szpula z linką w Steez air prawie o 60% cięższa od tuningowej szpulki w aldku a wyniki u kolegi pokazują że waga to nie wszystko.???? Było stękanie po co Steez air i że taki drogi. Ano chociażby po to co kolega pokazał. dzięki za testy.???? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 ... aż korci to sprawdzić (BOB! ... wyluzuj i się nie nakręcaj!!! ) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Ja bym tam... nie chcę cię odpuszczać ale ciekawa sprawa Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teo Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Czyli dobrze sobie wykminiłem żeby wziąść głebokiego availa do Aldka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar22 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Ok, dzięki za info. Szpulka avail w aldku to ta płytka (z dodatkowymi magnesami), czy głęboka?płytka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar22 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 ... aż korci to sprawdzić (BOB! ... wyluzuj i się nie nakręcaj!!! )Szczerze, to nie ma co sprawdzać. Jestem fanem Aldka, ale w zakresie tych, najmniejszych przynęt, to jest taka różnica ze Steezem, jak Aldka z Chińczykiem. I tu nie chodzi o metr, a jest to 20, a nawet prawie 30% przy najdalszych rzutach.Oczywiście jeśli chodzi o przynęty do ok 2gr ( główka + gumka ). Zacząłem testować Steeza od 2gr + gumka ( razem ok 3gr) i byłem na początku trochę zdegustowany, bo Aldek wypadał lepiej.Co ciekawe Steez naprawdę komfortowo rzuca pod wiatr. Od 3gr, to jednak jak miałbym wybierać, to chyba wybrałbym Aldka. A gdyby wziąć pod uwagę cenę i to, że na przynęty poniżej 3gr prawie nie łowię to raczej napewno. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Mam tego Aldebarana (wersja fabryczna) i jest moim ulubionym multikiem UL wśród kilku innych, które posiadam. Lubię jednak osobiście sprawdzić różne różności i potwierdzić lub nie , zasłyszane i przeczytane opinie ...taki ciekawski gościu ze mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Przetestowałem dzisiaj Steeza. Bezwietrznie ta sama wędka, plecionka i siła rzutów - bez większego spinania się. Tak, jak rzucam łowiąc na jeziorze małymi przynętami. Na codzień nie rzucam 1, lub 1,5 gramowymi przynętami, ale chciałem sprawdzić, jak z komfortem przy tej wadze.Nawój średni Steeza, przy przełożeniu 1:9,1- 0,692m, nawój Aldka 0,753m, przy tej samej ilości plecionki. Przy bardzo lekkich przynętach Steez wypada lepiej :- 1gr czeburaszka wolfram Steez powtarzalne rzuty - lepszy o ok 3,0m ( ok 20%)- 0,9gr główka jigowa + twisterek ( razem 1,5gr ) Steez powtarzalne rzuty lepszy o 3,0m, najdalsze rzuty lepszy o ok 3,7m- 1,5gr czeburaszka wolfram Steez powtarzalne rzuty - lepszy o ok 1,3m, najdalsze rzuty lepszy o ok 1,8m- 2,0gr główka jigowa + jaskółka ( razem 3,0gr ) Aldek powtarzalne rzuty lepszy o 0,1m, najdalsze rzuty lepszy o ok 0,9mMyślę, że wyniki ciekawe. Przy tych bardzo lekkich przynętach Steezem rzuca się naprawdę komfortowo. Im ciężej, tym lepiej wypada Aldek. Przy bardzo lekkich deklasuje Aldka i w tym zakresie nic lepszego nie istnieje. Tylko, niewielu wędkarzy łowi na takie przynęty. Ja miałbym jeszcze prośbę. Jakbyś podał osiągane odległości. Ale nie samego ołowiu/wolframu tylko np. najmniejsze czeburaszki/główki jigowe + mały świsterek, ewentualnie jakiś Keitech. A może masz jakieś micro jigi ok. 1 g - też byłoby fajnie się czegoś dowiedzieć Oprócz micro jigów interesuję mnie przykładowe kombinacje z główką 1 i 1.5 g. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi