Skocz do zawartości

Baitcastowe nowości...

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

Dobrze prawisz  :good:  :D jednak mam nadzieję, że nie pojawi się Toro Beast BFS  ;)

A ja wręcz odwrotnie. Przykładowo łowiąc na jerki i gumy szczupaki jaki jest sens nawijać np: 

• Toro BEAST - Pojemność szpuli: 0.36mm/215m
  • OKUMA Citrix - Pojemność szpuli: 210m / 0.30mm
  • SHIMANO TRANIX - Pojemność szpuli: 235 m/0,30 mm

Nie widzę najmniejszego sensu aby te multiki miały tak głęboką szpulę. Rzuca ktoś z was przy plecionce 0.25/0.30 na odległość większą niż 100m jerkami ??? Nie w naszych realiach i nie podczas łowienia szczupaków. Jak dla mnie szpula powinna być płytsza. Jak by wchodziło 125/150max w zupełności by mi wystarczyło.

Witam, nikt dzisiaj nie musi tłumaczyć się czy ABUrfabriken rozpoczęła masową produkcję Record kooperując z Bankiem III Rzeszy, po napaści Niemiec na Polskę w 1939 roku. Oficjalnie podaje się, że wędkarski sprzęt był wtedy alternatywą dla kieszonkowego zegarka i samochodowego tacho  ;)

Nie podam tu linka do 2021 Ambassadeur CDL 100th Anniversary od purefishing Japan. Byłem pewien, że nie będzie brylantów ale są jednak złocenia. Cena okrągło-rocznicowej Amby wyższa od 21 Antares DC, proszę zgooglać. Pozdrawiam   

Witam, nikt dzisiaj nie musi tłumaczyć się czy ABUrfabriken rozpoczęła masową produkcję Record kooperując z Bankiem III Rzeszy, po napaści Niemiec na Polskę w 1939 roku. Oficjalnie podaje się, że wędkarski sprzęt był wtedy alternatywą dla kieszonkowego zegarka i samochodowego tacho ;)

Nie podam tu linka do 2021 Ambassadeur CDL 100th Anniversary od purefishing Japan. Byłem pewien, że nie będzie brylantów ale są jednak złocenia. Cena okrągło-rocznicowej Amby wyższa od 21 Antares DC, proszę zgooglać. Pozdrawiam

https://www.purefishing.jp/abu100th/sp/contents/amb100cdl.html

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Witam, na kryterium długiego dystansu szpula svboost1000 przerzuca już szpulę sv1016, która ma zillion od slpw

Biggest difference so far is on a long cast. SV boost feels less choked off on the long cast. short intermediate casts feel identical to a steez sv1016 g1 sv spool that I've been using for 5 years in a lot of reels.

Pozdrawiam 

Jak aldek to ferrari, to polonezem curado raczej nie będzie, bardziej audi czy bmw, o albo VW takim multikiem dla ludu...

no dzięki - będę pamietał. Co oczywiście niezwykle ważne jest dla tego konkretnego problemu na forum ... 

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...