Skocz do zawartości

Baitcastowe nowości...

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwotnie miała być dostępna w marcu, teraz pojawiają się informacje o kwietniu / maju (w ub.r. podobne - 2 miesięczne opóźnienie - zaliczyła 23 Calcutta Conquest BFS: miała być dostępna w lutym, a była - w kwietniu).

Piszę o dostępności w sklepach w Japonii.

To chyba niezależnie od marki. Shimano, Daiwa, Megabass etc wszyscy zaliczają te wpadki. Też mówię o japońskim rynku.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Czy ktoś już macał Calcuttę Conquest SE? :)

Miała być już u mnie w zeszły czwartek ale dobierałem troszkę innych rzeczy i dopiero dziś dostałem ale wypróbuję nad wodą dopiero za jakieś dwa trzy tygodnie.

Myślę, że mój limit na kołowrotki castingowe został już w tym roku wyczerpany  B)

post-77362-0-92194200-1713811604_thumb.jpg

• Like 4

Miała być już u mnie w zeszły czwartek ale dobierałem troszkę innych rzeczy i dopiero dziś dostałem ale wypróbuję nad wodą dopiero za jakieś dwa trzy tygodnie.

Myślę, że mój limit na kołowrotki castingowe został już w tym roku wyczerpany  B)

attachicon.gif 4E616718-E6A0-403B-9064-AC1F056E4104_1_201_a.jpg

Ja dalej czekam  -_-

Jakby kogoś interesowało to Megabass - jak zapowiadał - wypuścił już w tym tygodniu na japoński rynek dwóskładówki Destroyera.

Moim faworytem jest https://www.megabass.co.jp/site/products/destroyer_p5_f2st-73x/

Calcutta SE będzie chyba dobrym partnerem.....aczkolwiek inny kij był dla niej pierwszym wyborem.

post-77362-0-99062500-1714230508_thumb.jpegpost-77362-0-99062500-1714230508_thumb.jpeg

Edytowane przez JDM fan
  • Like 1

W weekend może uda się sprawdzić. Chociaż u mnie docelowo będzie w parze z kijem 17lb do 18gr.... więc nie zależy mi tak mocno na zejściu nie wiadomo jak nisko z gramaturą, ale chyba będzie najprościej jak napiszesz jakie przynęty cię interesują.

Raczej maksymalny górny zakres :)

głównie twitche/jerki

Z tego co wiem, to od CC101 z 2021 roku różni się tylko pojemnością szpulki i kolorem. Dla mnie ciężar przynęt ogranicza tutaj pojemność grubej linki. Konstrukcyjnie to i 100g pociągnie.

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Dzisiaj test

https://www.youtube.com/watch?v=5bs0hfH1l5c

Tzn nie mój ;-) ,ale w

THE REEL TEST

Szpulka 30mm ,nie widzę tu szału.

Ja nie spodziewam się testu teraz , będzie zwykły przegląd po stronie producenta i filmik od Shimano na yt z omówieniem tematu. Dopiero co Shimano wypuściło filmiki i ew. Testy to tylko u ludzi od Shimano , a wiadomo że oni by złego słowa nie powiedzieli ;)

• Like 1