Rheinangler Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia (edytowane) Wielkie dzieki Adrian bo juz chcialem tego Alphasa z ciekawosci kupic Co do CT to po wymianie lozyska na "jezowe" (mam poprzedni model) moge lowic nim z kazdym kijem, wlacznie z uncjowkami i wszystko hula na prawde dobrze od 4g nawet w moich niewprawnych rekach wiec nie wiem po co go jeszcze poprawiac oczywiscie w kategoriach realnych. Edytowane 31 Stycznia przez Rheinangler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego Cała przyjemność po mojej stronie Arku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 4 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego (edytowane) Zawsze jakaś innowacja będzie, może wpływu większego na osiągi nie ma ale chęć zmiany , posiadania , design (kwestia gustu) , ergonomia , koloru itp itd... kudzą - to jest piękne i bez tego byłoby nudnie. Ja lubię zmieniać i zawsze czekam na nowości i zawsze lądują u mnie nawet z czystej ciekawości bo są to piękne maszynki ! Np : Nonowy Steez 24 - ciut niżej fabrycznie radzi sobie lepiej ale to są minimalne odczucia. Dla mnie design powala, coś pięknego Pozdrawiam P I L O T ???? Edytowane 4 Lutego przez PILOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 4 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego Wielkie dzieki Adrian bo juz chcialem tego Alphasa z ciekawosci kupic Co do CT to po wymianie lozyska na "jezowe" (mam poprzedni model) moge lowic nim z kazdym kijem, wlacznie z uncjowkami i wszystko hula na prawde dobrze od 4g nawet w moich niewprawnych rekach wiec nie wiem po co go jeszcze poprawiac oczywiscie w kategoriach realnych.Nowy Alphas BF - daje radę - rewelacja, znajomy amator UL i radzi sobie całkiem nieźle. Mnie zaskoczył .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 4 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego Zawsze jakaś innowacja będzie, może wpływu większego na osiągi nie ma ale chęć zmiany , posiadania , design (kwestia gustu) , ergonomia , koloru itp itd... kudzą - to jest piękne i bez tego byłoby nudnie. Ja lubię zmieniać i zawsze czekam na nowości i zawsze lądują u mnie nawet z czystej ciekawości bo są to piękne maszynki ! Np : Nonowy Steez 24 - ciut niżej fabrycznie radzi sobie lepiej ale to są minimalne odczucia. Dla mnie design powala, coś pięknego Pozdrawiam P I L O T Potrzebe zmiany, lepiej pasujace kolory, bardziej ergonomiczny kszatalt itd... rozumie w pelni To jest czesc naszego hobby a pasja nie musi byc racjonalna a moze nawet dobrze by nie byla racjonalna? kto wie?Osobiscie uwazam jednak, ze tego aspektu nie nalezy mieszac z innymi szczegolnie technicznymi aspektami. A poniewaz sie nie znam na technicznych niuansach Baitcastingu, dlatego pytam, bo takiego nowicjusza jak ja latwo omotac bardzo sugestywna reklama . Adrian jak zawsze wytlumaczyl tak, ze zrozumialem Ale poniewaz nie posiadam znakomitych poprzednikow Alphasa, to jak sie nadarzyla cenowa okazja to moj serdczny przyjaciel zamowil mi go i wlasnie leci do mnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego No???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego (edytowane) No????Serio... ???? Edytowane 5 Lutego przez Andan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego Może serio może nie serio zależy co miałeś namyśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego Pewnie bardziej doswiadczeni koledzy beda sie smiali, ze otwieram juz otwarte drzwi i ze oni to juz dawno wiedza ale.... ten nowy Alphas'25 BF jest bardzo fajny.Ciekawa funkcje/ustawienie "adjustera", ktorego podobno "nie wolno" ruszac odkrylem juz przy pierwszych rzutach. Manipuluje sie nim ciezko, ale moim zdaniem warto.Rzucalem 1g ciezarkiem 10lb dlugasem 9' na 8-9m tylko z ciekawosci i troche z przekory, ale za to bez wiekszego trudu pomimo braku umiejetniosci. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego Jest konkretny ten model ! Próbuj (o ile tego nie robisz) nie siłowych rzutów tylko lekkich ~~ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego To czym tak konkretnie się różni od młodszego brata ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego Pewnie bardziej doswiadczeni koledzy beda sie smiali, ze otwieram juz otwarte drzwi i ze oni to juz dawno wiedza ale.... ten nowy Alphas'25 BF jest bardzo fajny.Ciekawa funkcje/ustawienie "adjustera", ktorego podobno "nie wolno" ruszac odkrylem juz przy pierwszych rzutach. Manipuluje sie nim ciezko, ale moim zdaniem warto. Cała to otoczka z nie ruszaniem zeronastawiacza jest chyba po to aby wybić ludziom z głowy pomysł kupienia tuningowanej szpuli.... Taką mam obserwacje, bo jak wpakowałem Roro do zilliona 10 to się okazało że nastawiaczem trza przestawić bo wałek jest dłuższy. I się dowiedziałem że se można pokręcić, poustawiać do dowolnej szpuli, temperamentu operatora itd. Jeden wielki "chłyt mankentingowy". Alphasa nigdy nie miałem w łapie, ale jak długi patyk to rozpędzi przy 1gr to jest potencjał. Długie patyki na letko kapryśne bywają,trza się temu po przyglądać. Pz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego To czym tak konkretnie się różni od młodszego brata ?Ja do końca nie łowię tak lekko więc nieco mniejsze doświadczenie, trzeba poczekać na resztę w temacie .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego Ja tak to załatwiłem. Trochę wchodził za głęboko ale dodatnie drugiej ,, blaszki " z oryginalnego docisku szpuli załatwiło sprawę i idzie teraz normalnie regulować a nie paznokciem czy tym śmiesznym kluczykiem który był w zestawie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego Penn Squall 200 6,6:1. Miał może ktoś styczność z tym multikiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego Abu revo gen 4, tam bym korzeni tego multika szukał. Jak dla mnie to revox, s, bo magnetyk. Generalnie niski profil Pena to jest doyo a więc Abu. Nie powiem, Pen kolory ma fajniejsze. Pz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 30 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia (edytowane) Daiwa HRF TW PE SP Kliknij myszą tutaj Edytowane 30 Kwietnia przez Andan 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 2 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja Daiwa wprowadziła ciekawy projekt. Otóż przed premierą mutlika IM Z TW100-C daje możliwość 10 osobom w uczestniczeniu finalizacji modelu testowego.Szkoda ze warunkiem koniecznym jest meldunek w Japonii.Większe info w linku ponizej:https://www.daiwa.com/jp/special/products/im_z_top/campaign2025 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 6 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja (edytowane) Edytowane 6 Maja przez Andan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 7 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja (edytowane) Narrowcast spool od Avail do Callcuta CQ 51/50 https://youtu.be/Nfs8z9b3Upw Strona producenta:https://avail.jp/items_det.asp?id=33972 Edytowane 7 Maja przez Andan 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 24 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja (edytowane) . Edytowane 24 Maja przez Biesan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 9 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca (edytowane) Shimano odświeżyło i wzmocniło model Stile z 2016 nazywając go Stile 25.Mikromodulowa przekładnia wraz z pinion en podpratym łożyskiem, dłuższa korba 110mm, większe przełożenie niż w poprzednim modelu oraz inna średnica szpuli ma wpłynąć na lepszą dźwignie i przyjemniejsze zwijanie linki zwłaszcza podczas holu ryby, jednocześnie nie tracąc mocy. Wiecej o wprowadzonych ulepszeniach pod linkiem do strony mlynka:https://fish.shimano.com/ja-JP/product/reel/ryojikuoffshorefunesmall/a075f00003q6evpqay.html Edytowane 9 Czerwca przez Andan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 9 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca A czy miał ktoś w ręku nowego Antaresa 2025 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 1 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia Nowa Abu Beast LP 300 / 400 jest prze potężna ???????????? https://www.purefishing.jp/product/abugarcia/bc/beast/beast-400-lp.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 15 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września MILLIONAIRECT SV PE SPECIAL-SLPW Waga 215 g, przełożenie 7,2:1, 68 cm na obrót , szpula SV PE special, maksymalna siła hamulca 3,5 kg, pojemność szpuli PE #0,6/0,8-50~100 m https://slp-works.com/product/millionaire_2025 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi