Skocz do zawartości

Baitcastowe nowości...

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę już porzucałem...

Nie wiem, może różnica w odczuciach wynika z długości/grubości palców. Dzięki temu niefortunnemu elementowi znacznie pewniej trzyma mi się zestaw, bo palec wskazujący oprócz wędziska, przytrzymuje jeszcze multiplikator (w przypadku trzymania pazura między serdecznym, a najmniejszym palcem). Kiedy trzymam między środkowym, a serdecznym, to co najwyżej delikatnie do dotykam.

O zgrozo, po trzecim sezonie się kapnąłem, że Steez A też ma ten defekt.

post-55546-0-85637600-1592058507_thumb.jpgpost-55546-0-48566000-1592058519_thumb.jpg

• Like 3

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Amerykańce chwalą sobie lew'sy.Poszukaj na zagranicznych forach, ten model to raczej półka wyższa więc powinien być dobrą maszynką.W europie raczej mało popularne multiki ale nie znaczy że złe.Na youtube masz recenzje.

Cytuję:

Co mogę powiedzieć, byłem pod ogromnym wrażeniem. Kołowrotek jest całkowicie aluminiową obudową z tytanowym wykończeniem. To jest absolutnie cudowne. W połączeniu z japońskimi łożyskami ceramicznymi i 20-funtowym hamulcem z włókna węglowego ten kołowrotek to marzenie do rzucania. Kołowrotek jest niezwykle łatwy w rzucaniu i sprawia, że ​​rzucanie jest dziecinnie proste. Żyłka z łatwością zsuwa się ze szpuli. Rzuca również milę. Porównałem go z moją szpulą MB Tournament Speed ​​Spool firmy Lew. W rzeczywistości jest to kołowrotek, który zdjąłem z wędki jigowej, aby założyć Pro-TI. Mimo że mój rzeczywisty kołowrotek ma ulepszone łożyska, ten Pro-TI nadal będzie wyrzucał ten kołowrotek na 4-5 jardów. Ta dodatkowa odległość może pomóc mi dłużej utrzymać jig w strefie uderzenia.
.
Lew's Pro-TI SLP jest oferowany tylko w przełożeniu 7.5.1, waży 6,3 uncji i ma zewnętrzną regulację hamowania.
.
Są dwie rzeczy, których nie lubię w tym kołowrotku. Po pierwsze, uchwyty kołowrotka są duże i nieporęczne. Wiem, że niektórym się podobają, po prostu wolę, aby moje były szczuplejsze i bardziej kompaktowe. Po drugie, kołowrotek jest oferowany tylko z przełożeniem 7.5.1. Bardzo chciałbym zobaczyć ten kołowrotek z dodatkowymi opcjami przełożenia, na przykład chciałbym podkręcić kołowrotkiem, gdyby był oferowany w 5.1.1.
.
Ostatecznie nie zamierzam wychodzić i kupować tego kołowrotka. Za tę cenę mój drugi Lew gra tak dobrze, jak potrzebuję. Istnieje ogromna różnica między kołowrotkiem za 50 a 200 $. Jednak ich zwroty w wydajności i funkcjonalności maleją, im wyższe są koszty.

Edytowane przez woblery L.E.

• 1 miesiąc temu...

Hyperdrive = 8.1 przełożenie

Adrian to jednak nie to, już nieco wyjaśnili:

Newly designed gear system for bait (double shafts) reels that pursues a strong and continuous smooth rotation. DAIWA's unique technology that allows the gear teeth, which is directly related to durability, to engage at a higher rate without reducing the size of the module, resulting in a longer-lasting initial smoothness.

Źródł: https://www.daiwa.com/jp/fishing/item/reel/bait_rl/zillion_sv_tw21/index.html

Przetłumaczone przez DeepL :)

Dla zainteresowanych to, w plat ruszyly zapisy na Steez Limited z rabatem - 10 % od katalogowej.

Ladnie wyglada ten Steez Ltd.

Ciekawe jak z trwaloscia powloki lakierniczej - w kontekscie ich Black Ltd i innych Steez Ltd i ich powlok...

Ostatnio głośno było o Z2020 Black Ltd, z której lakier schodził więcej niż ochoczo. Sam jestem ciekaw?

Ostatnio głośno było o Z2020 Black Ltd, z której lakier schodził więcej niż ochoczo. Sam jestem ciekaw?

Ten steez taki lusterkujacy, sv ltd 105xh, też nie zdobył sławy trwałością lakieru.

Nie wiem czym to jest powodowane, czy założeniem, że część klientów kupi nowy, bo nie będzie chciało łowić podrapanym ?

Od kilku lat mam daiwa saltiga bj, wcześniej miałem choćby ryoga shrapnel czy zwykła ryoge.

Wniosek jest taki, że jak chcą zrobić wykończenie trwałe - to robią...

Edytowane przez Guzu
  • Like 1

Miałem/mam do czynienia z dwiema Daiwami, w którym powłoka lakiernicza pozostawiała wiele do życzenia: Z2020 i Steez A 1016. Drugi i tak wypada dużo lepiej.

Ale może trafiłem na jakieś gorsze sorty, może jakąś morską solą były traktowane wcześniej - nie wiem.

• Like 1

Miałem/mam do czynienia z dwiema Daiwami, w którym powłoka lakiernicza pozostawiała wiele do życzenia: Z2020 i Steez A 1016. Drugi i tak wypada dużo lepiej.

Ale może trafiłem na jakieś gorsze sorty, może jakąś morską solą były traktowane wcześniej - nie wiem.

Nie widziałem jeszcze z2020, który by w trakcie użytkowania nie miał problemów z trwałością powłoki lakierniczej.

Oczywiście nie mówię o czerwonej wersji deps.

Steez A , tak jak mówisz, powiedziałbym że ma trwalsza

• Like 1