Skocz do zawartości

Baitcastowe nowości...

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

Moja nowo nabyta zetka od czwartku będzie na wodzie. Ale ni ch...a !!! z pokrowca nie wyjmę cholery. Będę tylko na nią patrzył i cedził ... nooo, ocieraj się teraz zdziro :angry:  :P  :D !

Chętnie zapoznam się z Twoją opinią na temat jej ergonomii. Wiem, że moja opinia drażni niektórych, ale mój nadgarstek jednak nie potrafił docenić tej konstrukcji mimo niezaprzeczalnych jej zalet.

• Like 1

O gustach się nie dyskutuje. Jeden lubi ogórki a drugi ogrodnika córki.

Osobiście uważam że Daiwa wprowadziła kilka innowacji technicznych które przypadły mi do gustu i poprawiły komfort pracy młynków. Design w moim odczuciu mocno stracił nutke magnetyzmu w moich oczach. Całe szczęście że mam zapasa starych konstrukcji w szafie. To pociesza moja, duszę ????

• Like 4

Dobrze ze moja czarna Z2020 to typowy wół roboczy aczkolwiek na nieco cięższym zeztawie bolkowym z opcją bardzo poważnych przylowow. Jakoś do tej pory zlazacy lakier jej nie przeszkadza w być moich top 5.

Ale jak stwierdzę że ser e mi krwawi to dam ja do przemalowania i będzie po problemie [emoji16]

Wysłane z mojego JNY-LX1 przy użyciu Tapatalka

• Like 5

Dobrze ze moja czarna Z2020 to typowy wół roboczy aczkolwiek na nieco cięższym zeztawie bolkowym z opcją bardzo poważnych przylowow. Jakoś do tej pory zlazacy lakier jej nie przeszkadza w być moich top 5.

Ale jak stwierdzę że ser e mi krwawi to dam ja do przemalowania i będzie po problemie [emoji16]

Wysłane z mojego JNY-LX1 przy użyciu Tapatalka

Gdy przemalujesz, zaprezentuj ku inspiracji :)

• Like 1

Tak Daniel to realny projekt. Młynek został poddany zabiegowi pod koniec wiosny tego roku. Okres zamknięcia granic podczas pandenii 2020.

Trzeba poczekać minimum 2 sezony aby wydać werdykt. Bynajmniej ja, tak robię.

Oryginalna warstwa z czarnej zetki wyciera się po 4 lub 5 sezonach. Oczywiście zdążają się przypadki mechanicznego uszkodzenia lakieru powstałego z Naszej winy. Ale to już inna historia.

Mat jako rodzaj koloru w postaci czarnej bądź innej jest bardziej podatny na wyeksploatowanie że względu na proces technologiczny w jakim powstaje.

Trzeba mieć świadomość tego zagadnienia.

Mówiąc inaczej zaraz po zakupie młynka należałoby udać się do lakiernika aby nałożył warstwę przezroczysta ochronna. Są one w macie lecz nadają połysk. Jest to już inna struktura. Inna niż ta która posiada np Daiwa Z2020 czy Megabass IS63 czy deps zdr100L.

• Like 3

Tak Daniel to realny projekt. Młynek został poddany zabiegowi pod koniec wiosny tego roku. Okres zamknięcia granic podczas pandenii 2020.

Trzeba poczekać minimum 2 sezony aby wydać werdykt. Bynajmniej ja, tak robię.

Oryginalna warstwa z czarnej zetki wyciera się po 4 lub 5 sezonach. Oczywiście zdążają się przypadki mechanicznego uszkodzenia lakieru powstałego z Naszej winy. Ale to już inna historia.

Mat jako rodzaj koloru w postaci czarnej bądź innej jest bardziej podatny na wyeksploatowanie że względu na proces technologiczny w jakim powstaje.

Trzeba mieć świadomość tego zagadnienia.

Mówiąc inaczej zaraz po zakupie młynka należałoby udać się do lakiernika aby nałożył warstwę przezroczysta ochronna. Są one w macie lecz nadają połysk. Jest to już inna struktura. Inna niż ta która posiada np Daiwa Z2020 czy Megabass IS63 czy deps zdr100L.

Dzięki za wyczerpujące wyjaśnienie

• Like 1