BOB1 Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 Chętnie zapoznam się z Twoją opinią na temat jej ergonomii. Wiem, że moja opinia drażni niektórych, ale mój nadgarstek jednak nie potrafił docenić tej konstrukcji mimo niezaprzeczalnych jej zalet.Jakoś przy moich małych dłoniach (choć mam podobno palce pianisty ) jakoś nie odczułem dyskomfortu łowiąc "lekko i ciężko" 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 Zatem niech służy dzielnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 ... i wygodnie i rybnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 9 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Czy macie jakiś info na temat nowego Zilliona 1000 tw na 2021? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 15 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2020 Witam, co nowego po 20 metanium i 20 alphas air tw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 https://www.daiwa.com/jp/fishing/item/special/boost-system/?fbclid=IwAR1c1phSkyCd0W1Mt77L7gyl2Dau-6fL5H-ZoncXlNfInvtfJ_kfvi1jrBQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 16 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 Witam, SV Boost w porównaniu do starych systemów ma nowy mechanizm, który po osiągnięciu przez szpulę max prędkości odsuwa wirnik od magnesów nie w jednym a w dwóch etapach. Oddalanie zaczyna się także wcześniej.Nowy hebel mniej ściąga cw na wodę, pozwala mu dłużej i dalej szybować. Podobno 4%. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 17 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 Nie wiem czy było coś o tym multiku ale wydaje się być ciekawą propozycjąhttp://tzlure.com/daiwa-20-admira-a.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolo Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Ciekawostka z dwoma szpulami, płytką i głęboką:https://www.purefishing.jp/product/abugarcia/bc/revo/lx992z.html?fbclid=IwAR0zaRwKvJTYi_Of5JbaJkcAkWhEz3RN0q21SZb1A1fYSVBb67aXiz45n1k 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lofix Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Ciekawostka z dwoma szpulami, płytką i głęboką:https://www.purefishing.jp/product/abugarcia/bc/revo/lx992z.html?fbclid=IwAR0zaRwKvJTYi_Of5JbaJkcAkWhEz3RN0q21SZb1A1fYSVBb67aXiz45n1kJest film o nim na reel testPłytka szpula jest cięższa niż głęboka Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Jest film o nim na reel testPłytka szpula jest cięższa niż głęboka Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu TapatalkaW filmie pada "doesn't make any damm sense". Wystarczy nawinąć pod rant na głęboką szpulkę fluorocarbon, a na płytką plecionkę i sens się powinien znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Witam, kontrola rzutu poprzez wymianę szpuli na tzw. tuningowaną może nie być prosta. Najczęściej zmienia się szpulę głęboka na płytką, ciężką na lekką. To chyba dużo roboty i dobrze jak jest już gotowa Podobnie upierdliwa może być kontrola SV szpulą poprzez przewinięcie linki mono czy plecionej, nawijanie full lub do kreski.Systemy hamulców rzutowych, bazujące na bezwładności tzw. szpuli, są ograniczone tylko do dwóch nastaw, do masy i odległości jej środka od osi obrotu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xiaou Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 W filmie pada "doesn't make any damm sense". Wystarczy nawinąć pod rant na głęboką szpulkę fluorocarbon, a na płytką plecionkę i sens się powinien znaleźć.Reel test słynie z tego że wszystko co nie jest wyprodukowane przez shimano nie ma sensu Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 18 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2020 Czasami najlepszy system hamulców rzutowych to taki na którym producent zarabia najwięcej Rynek budują centryfugowcy i digitaliści. Elektromotorystów i bezwładnościowców jest mniej, tak sądzę.Dociskacze-przemocowcy to już historia, raczej.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 20 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 Witam, 19Admina 100 jest do łowienia pod łódką. Ramkę ma chyba od 19Steez ctsvtw700. Hamulec rzutu najprawdopodobniej odśrodkowy. Fajny kolorek, dobrze się kojarzy. 20-21Zillion svtw nie jest ofertą wykorzystującą do cna, max pojemność szpulki 34/22mm. Szpulka średnicy 34-10mm i szerokości 22mm miałaby ok 18cm3, tj. pojemność plecionki PP4x 90m/40Lbs czy 135m/25Lbs. Natomiast New Zillion konsekwentnie używa SV a drugim tabu będzie Boost. Formacja ma być obietnicą bezwładnej szpulki i jej bezdotykowego hamulca, taka nowoczesna W new nie będzie pojemności dla wytrzymałej plecionki itp. Inne relacje są w Tatula 150-200 i będą w 300-400. Dla odmiany kompozycja induktor, szpula, hebel jest z pod grubego palca, totalna Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 (edytowane) Na chwilę obecną jest dostępna tuningowa z fabryki K.T.F. do nowej wersji młynków o nazwie Neo pasuje do tj. :- 21 DAIWA Steez LTD SV TW- 21 DAIWA Zillion SW TW Dane:Waga bez łożyska 7.3 gramaMateriał G1 duraluminium Stalowa osRotor airPojemnis fluorocarbon 12 lb około 80 metrów Łożyska 1034 - jedno na szpuli jest w obudowie 1134. Czyli klasycznie jak w każdym steez. Szpula pasuje też do starszych modeli steez Tw jak i A i zillion Tw Edytowane 21 Grudnia 2020 przez Andan 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 Witam, ktf neospool kahen daiwa z ceramicznym łożyskiem kulkowym może ważyć do 9g KTFネオスプール 「KAHEN」 Daiwaライトブルー| ベイト&タックル キャリル (karil.co.jp) Rzuci swobodnie 6g a siłowo nawet skupione 2,5g. Pojemność ktfneo o średnicy 34-24mm(?) i szerokości 22mm to ok 10cm3. Neo jest wszechstronniejsza od rozmiaru 28/19mm 20alphas, 20steez a większym cw rzuci nawet dalej. Równie użytkowa byłaby głębsza szpulka o pojemności 18cm3. Dla mnie mogłaby być z grubszą ścianką, ważyć nawet nie 9 a 15g. Takie cuś wypełnione plecionką, ale nie na full, siłowo rzuci 5g a 10 to poezja. Do tego ze stalowymi, krytymi łożyskami max cw może być dowolny. Dla przybrzeżno-rzecznego rzutowca z pod fjutowca to była by bajka Czego boi się daiwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 Dla przybrzeżno-rzecznego rzutowca z pod fjutowca to była by bajka ???? ???? ???? Do wątku j.b się śmieje ???? nr. 1 na przekaz roku 2020 ???? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 rzut z pod fjut, w castingu to podstawa Tak jak dla daiwa sv trwa a sv boost trwa mać, tak mówią Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iluzjonista Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 Od 1936 roku wyłącznie "spod", a nie "z pod". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 dziękuję Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 rzut z pod fjut, w castingu to podstawa Tak, rzut spod jajec ???? się przydaje. Czy to podstawa to jak zawsze punkt widzenia, zależy od punktu jajek położenia ☺ Jak brodzisz po pas to strasznie trudno rzucać z pod fjuta ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 nad rzeką nastrój poprawia jeszcze rzut w nurt a w łódce pod trzcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 30 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2020 (edytowane) Witam, poniżej opis nowego 21steezTackleTour Product Preview Daiwa Steez 2021 Limited LTD SV TW 1000 1000L 1000H 1000HL #daiwasteez #daiwasteezlimitededitionsvtw, można już kupić w Japantackle.Dla mnie, nowości rozmiaru 34/22mm zyskałyby więcej castingowej aplikacji ale nie z płytką a z max głęboką szpulą. Dodatkowo z przekładnią, sprzęgłem, korbką, korpusem itp. szpejem od ciężkich Tatula 150-200 lub bardzo ciężkich 300-400 Obsesyjnie bezwładny baitcasting trzeba wzmacniać, a z drugiej strony im cięższy tym bardziej siłowy. Pozdrawiam Edytowane 30 Grudnia 2020 przez king Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rando Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 Witam, poniżej opis nowego 21steezTackleTour Product Preview Daiwa Steez 2021 Limited LTD SV TW 1000 1000L 1000H 1000HL #daiwasteez #daiwasteezlimitededitionsvtw, można już kupić w Japantackle.Dla mnie, nowości rozmiaru 34/22mm zyskałyby więcej castingowej aplikacji ale nie z płytką a z max głęboką szpulą. Dodatkowo z przekładnią, sprzęgłem, korbką, korpusem itp. szpejem od ciężkich Tatula 150-200 lub bardzo ciężkich 300-400 Obsesyjnie bezwładny baitcasting trzeba wzmacniać, a z drugiej strony im cięższy tym bardziej siłowy. Pozdrawiam Obejrzalbym filmik zalaczony ponizej przed zakupem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi