bob74 Opublikowano 1 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2023 ... witamy kolegę @kinga po przerwie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 2 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Sprzętowcy zauważą zapewne, że jak sprężynki od kastkinga, te na których wiszą dyski, są różnej twardości to będzie nawet cuś jak daiwa boost Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
code Opublikowano 2 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Mówiono o nim king w mieście świętej wieży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 2 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Para bellum, tu masz te sprężynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
code Opublikowano 2 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Przykro mi ale chinska mysl techniczna zupełnie do mnie nie przemawia w kategorii multiplikatory. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 2 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Przykro mi ale chinska mysl techniczna zupełnie do mnie nie przemawia w kategorii multiplikatory.Przerobiłem kilkanaście od wagi ciężkiej do UL i odpuściłem sobie. Zdecydowanie inaczej jeśli chodzi o kije, głównie UL 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 2 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 https://youtu.be/n6qabx6E4gk?si=eViIfCP6bXvsQqAo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 2 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Tu dla porównania, widać dwie różnej wielkości sprężynki daiwa boost, które sprężynują niepromieniowo a podłużnie do osi szpuli. W innym kierunku jak sprężynki kastkinga https://youtu.be/EiBlRotDwx4?si=5VNrsFxITo5kwc2G&t=79 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 Ważną cechą odróżniającą Boost od Amb jest hamowanie z pominięciem sił odśrodkowych od ciężarków induktora. Boost nie ma takich ciężarków. Amb ma, to jego dyski zawieszone promieniowo na sprężynkach. Takie i podobne wagoniki w automatycznych magnetykach się odłącza. W BFS to konieczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 31 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 Okolo 23min 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 7 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2024 '24 Steez SV TW100 https://youtu.be/uq9AXkAtuJk?si=qTy3m5O7WjRyUj65&t=92nowością jest uszczelka na wałku szpuli. To pierwszy raz kiedy Daiwa ogranicza przemieszczenia korpusu szpuli uszczelką jw. Shimano stosuje takie uszczelki od lat kilku. Steez pierwszy raz prezentuje się również ze szpulką średnicy 32mm. Jej rzutowy hamulec sv boost to zmodyfikowany sv i zasadniczo dedykowany rzutom do celu. Zapewne kolejną innowacją rozmiaru 32Steez będzie dedykacja rzutom na odległość, mf Z boost i kilka metrów z niego dalej poleci. W naszym gettcie mamy już tradycyjny podział na pitching/flipping i casting a sprzęt różnie to animuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 14 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2024 Witam, na krótkim wałku przemieszczenia korpusu szpuli, poprzeczne do jej osi są około dwa razy większe w porównaniu z odpowiednimi przemieszczeniami na długim wałku.W takim przyszpilaniu szczytującej w obrotach szpuli długie wałki naturalnie są lepsze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 5 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2024 Witam????! Jak ktoś będzie miał już STZ 24 - niech się pochowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczupakRzeczny Opublikowano 18 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2024 Witam????! Jak ktoś będzie miał już STZ 24 - niech się pochowaliSiemanko , zamówiłem i czekam ! Przyjdzie to się pochwale , nie wytrzymałem ???????? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JDM fan Opublikowano 18 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2024 Witam????!Jak ktoś będzie miał już STZ 24 - niech się pochowali 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczupakRzeczny Opublikowano 18 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2024 IMG_5609.jpeg IMG_5608.jpeg To może poza zdjęciami kolega podzieli się wrażeniami z nabytku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JDM fan Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 To może poza zdjęciami kolega podzieli się wrażeniami z nabytku ? Tak na "sucho", bez bycia nad wodą to wszystko wygląda bardzo dobrze z wyjątkiem tego, że go słyszę. Może trzeba dodać troszkę smaru SLP Works bo jak słyszałem generalnie Daiwa jest niedosmarowana z fabryki (pierwsza Daiwa casting w moim dobytku bo reszta to Shimano). Zobaczymy jak się sprawdza nad wodą bo to przecież najważniejsze, a to, że wsłuchuję się w pracę trzymając go blisko głowy nie będzie tam miało znaczenia...Ale chyba go zaraz dosmaruję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 Smaruj, najlepiej bez jęzora. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 Myślę, że warto poczekać ze smarowaniem, kołowrotek powinien popracować nad wodą kilka godzin i wtedy można ocenić czy jest potrzebne smarowanie. Jestem przekonany, że po kilku wypadach nic nie będzie słychać nawet podczas kręcenia na sucho, w pobliżu małżowiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 23 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2024 Są różne szkoły na temat smarowania. Mam Tatulę 100 którą kiedyś kupiłem jako nową i jeszcze nigdy jej nie rozkręcałem bo uważam że na razie nie ma takiej potrzeby. Chyba dobrze trafiłem bo kręci bardzo płynnie i cicho.Wiem że porównanie Tatuli ze Steezem wypada słabo ale to tylko przykład że czasami trzeba dołożyć trochę smaru a czasami nie ma potrzeby. Wiadomo kto smaruje ten jedzie. [emoji4] Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 23 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2024 Smaruj od razu, lub przynajmniej zajrzyj do środka..... Ja wykonuje serwis od razu po rozpakowaniu, bo jeden młynek jest nasmarowany i to ze sporym naddatkiem....a inny ma posmarowaną tylko małą część przekładni, bo w fabryce ktoś dał kapkę smaru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziad Wodny Opublikowano 23 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2024 Czy ktoś już macał Calcuttę Conquest SE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 23 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2024 Na pewno pracownicy fabryki Shimano w Japonii i testerzy Shimano - jeżeli są na JB, to niech się ujawnią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziad Wodny Opublikowano 23 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2024 Na pewno pracownicy fabryki Shimano w Japonii i testerzy Shimano - jeżeli są na JB, to niech się ujawnią Czyli falstart. Ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 23 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2024 Pierwotnie miała być dostępna w marcu, teraz pojawiają się informacje o kwietniu / maju (w ub.r. podobne - 2 miesięczne opóźnienie - zaliczyła 23 Calcutta Conquest BFS: miała być dostępna w lutym, a była - w kwietniu).Piszę o dostępności w sklepach w Japonii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi