JDM fan Opublikowano 23 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2024 Czy ktoś już macał Calcuttę Conquest SE? W kwietniu powinienem mieć o ile Shimano nie przełoży znów premiery 31HG. Miała być w marcu a teraz jest na kwiecień. 30HG na prawą rękę jest już jakiś czas. Jak przyjdzie i go przełowię to się podzielę opinią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JDM fan Opublikowano 23 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2024 Pierwotnie miała być dostępna w marcu, teraz pojawiają się informacje o kwietniu / maju (w ub.r. podobne - 2 miesięczne opóźnienie - zaliczyła 23 Calcutta Conquest BFS: miała być dostępna w lutym, a była - w kwietniu).Piszę o dostępności w sklepach w Japonii.To chyba niezależnie od marki. Shimano, Daiwa, Megabass etc wszyscy zaliczają te wpadki. Też mówię o japońskim rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 1 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2024 IMG_5609.jpeg IMG_5608.jpeg Piękne są, obstawiam że nie będzie wpadek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JDM fan Opublikowano 10 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2024 A tak dla porównania nowe Metanium DC prosto z pudełka chodzi ciszej.Następny wypad na ryby to jeden kij i porównanie Steeza z Metanium. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 13 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2024 '24 steez pojawił się szybciej od '24 metanium i jest ładniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2024 CC 31HG za tydzień u mnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JDM fan Opublikowano 22 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2024 Czy ktoś już macał Calcuttę Conquest SE? Miała być już u mnie w zeszły czwartek ale dobierałem troszkę innych rzeczy i dopiero dziś dostałem ale wypróbuję nad wodą dopiero za jakieś dwa trzy tygodnie.Myślę, że mój limit na kołowrotki castingowe został już w tym roku wyczerpany 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 23 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2024 Miała być już u mnie w zeszły czwartek ale dobierałem troszkę innych rzeczy i dopiero dziś dostałem ale wypróbuję nad wodą dopiero za jakieś dwa trzy tygodnie.Myślę, że mój limit na kołowrotki castingowe został już w tym roku wyczerpany 4E616718-E6A0-403B-9064-AC1F056E4104_1_201_a.jpgJa dalej czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 23 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2024 Pochwal się Kamilku jak przyjdzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 23 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2024 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JDM fan Opublikowano 27 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2024 (edytowane) Jakby kogoś interesowało to Megabass - jak zapowiadał - wypuścił już w tym tygodniu na japoński rynek dwóskładówki Destroyera.Moim faworytem jest https://www.megabass.co.jp/site/products/destroyer_p5_f2st-73x/Calcutta SE będzie chyba dobrym partnerem.....aczkolwiek inny kij był dla niej pierwszym wyborem. Edytowane 27 Kwietnia 2024 przez JDM fan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Witam, testował już ktoś może calcutta conquest 31? Jak wrażenia i do jakiej gramatury przynęt ?Niby nic nowego już nie chcialem, ale wiecie jak to jest…. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 2 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2024 W weekend może uda się sprawdzić. Chociaż u mnie docelowo będzie w parze z kijem 17lb do 18gr.... więc nie zależy mi tak mocno na zejściu nie wiadomo jak nisko z gramaturą, ale chyba będzie najprościej jak napiszesz jakie przynęty cię interesują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateo90 Opublikowano 2 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2024 Raczej maksymalny górny zakres głównie twitche/jerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziad Wodny Opublikowano 3 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2024 Raczej maksymalny górny zakres głównie twitche/jerkiZ tego co wiem, to od CC101 z 2021 roku różni się tylko pojemnością szpulki i kolorem. Dla mnie ciężar przynęt ogranicza tutaj pojemność grubej linki. Konstrukcyjnie to i 100g pociągnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 27 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2024 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 27 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2024 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 18 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2024 Czy ktoś uzywa CC 31hg nawijając plecionki oznaczone PE?Policzyłem sobie pojemność tej szpuli, ale chętnie poprę moje kalkulacje o doświadczenie z użytkowania. Dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 5 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2024 Może nie do końca spiningowe.https://youtu.be/NLOw38pDcC0?si=8NBJMdAeQXan-J6s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczupakRzeczny Opublikowano 10 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia https://youtu.be/qZtJI3odCRc?si=Ws6bf3WATBrsFW_m Shimano Aldebaran DC 2025 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 10 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia (edytowane) Dzisiaj test Tzn nie mój ;-) ,ale w THE REEL TESTSzpulka 30mm ,nie widzę tu szału. Edytowane 10 Stycznia przez skius 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczupakRzeczny Opublikowano 10 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia Dzisiaj test https://www.youtube.com/watch?v=5bs0hfH1l5cTzn nie mój ;-) ,ale w THE REEL TEST Szpulka 30mm ,nie widzę tu szału. Ja nie spodziewam się testu teraz , będzie zwykły przegląd po stronie producenta i filmik od Shimano na yt z omówieniem tematu. Dopiero co Shimano wypuściło filmiki i ew. Testy to tylko u ludzi od Shimano , a wiadomo że oni by złego słowa nie powiedzieli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 10 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia A po jakiej szpulce tzn. jakiej jej średnicy szału oczekujecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 10 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia (edytowane) Teraz standart to 28mm.To będzie takie oczko lżejsze Metanium DC Edytowane 10 Stycznia przez skius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 10 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia I Shimano Antares 2025 https://fish.shimano.com/ja-JP/product/reel/baitlurecasting/a075f000049n3noqaq.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi