Skocz do zawartości

Baitcastowe nowości...

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

attachicon.gifbrenius.jpg

coś mało ostatnimi czasy mówi się o shimano, ale jak widac coś tam przygotowali...

SHIMANO Brenious

http://fishing.shimano.co.jp/product/reel/3698

http://forums.tackletour.com/viewtopic.php?f=24&t=58574

Panowie - ktoś coś miał do czynienia z nim? To jest taki odpowiednik Aldebarana BFS na słoną wodę czy coś jeszcze? Widzę, że ma podobieństwo BFS i 1001XT

Nie wiem, dla mnie przelozenie 8.6 to juz kosmos;)

To wysokie przełożenie jest do wykorzystania wtedy, gdy potrzebujemy jak najszybciej powtórzyć rzut (bo np. był niecelny, bo przynęta długi odcinek płynie w strefie, w której ryby nie przebywają etc). Prędkość prowadzenia i tak sami sobie kontrolujemy i nikt nas nie zmusza do prowadzenia przynęty z max prędkością.

Martwiłbym się raczej o trwałość mechanizmu, ale o tym jeszcze nic nie wiemy. 

To wysokie przełożenie jest do wykorzystania wtedy, gdy potrzebujemy jak najszybciej powtórzyć rzut (bo np. był niecelny, bo przynęta długi odcinek płynie w strefie, w której ryby nie przebywają etc). Prędkość prowadzenia i tak sami sobie kontrolujemy i nikt nas nie zmusza do prowadzenia przynęty z max prędkością.

Martwiłbym się raczej o trwałość mechanizmu, ale o tym jeszcze nic nie wiemy.

Masz racje, do tego sie przydaje. Dla mnie po prostu subiektywnie potrzebuje zrobic wielokrotnosc obrotu w podbiciu na przyklad, w ten sposob czuje rytm. Krecenie na 1/3 czy 2/3 jest troche niewygodne - dla mnie oczywiscie.

015 New reels     Fi.gif

anetbul1.gifShimano Metanium DC Shimano_15MetaniumDC_pre.jpg  anetbul1.gifShimano all new Aldebaran Shimano_15Aldebaran_pre.jpg  anetbul1.gifShimano Conquest 300, 400Shimano_Conquest2014_z.jpg

anetbul1.gifDaiwa all new Zillion with TWS Daiwa_15Zillion_Pre_z.jpg  anetbul1.gifDaiwa Alphas SV Daiwa_15AlphasSV_pre_z.jpg  anetbul1.gifDaiwa Tatula SVDaiwa_Tatula_z.jpg

niestety nic na razie nie słyszałem o zapowiadanej CC50

Edytowane przez bazyloss
  • Like 2

Na tym lakierze nie zostają już paluchy, to nie Antares tak samo to niby lusterko jest w ciemniejszym odcieniu. Fajnie się prezentuje w tych barwach nawet, budy nie lubię jakoś. Nie wiem jak zniosę SS Air w takiej budzie;)

macałeś ? - zostają i to z takim "pięknym cieniem"