Skocz do zawartości

Baitcastowe nowości...

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

ok, szukam czegoś delikatnego jak zrobisz test ,to daj znać.                                                                                                                                                     Możesz polecić mi kij jakiś do 3/8 , coś pod okonia na gumki +2-3g główka.  Będę bardzo wdzięczny   ;)    

Edytowane przez arturbukowski

Nie chodzilo o sama ilosc lakieru a o zalane przelotki w ktorych lakier siegal piersciania, druga kwestia niedokladne omotki tez sie zdarzaly. Przerwy miedzy nicmi itd. Kolega Bob kupil raptorka i wrzucal fotki do cafe jak tragicznie to wyglada. Nie bede porownywal z EG czy MB bo nie o tym w tym chodzi. Mialem w lapie topowe steezy, eg i pare innych kiji jdm czy usdm i takie niedorobki sie zdarzaja ale w zadnym eg czy mb tego nke uswiadczylem. Ba nawet Major craft basspara nie miala tego problemu. Nigdy nie skreslilem seri steez ale kupywac bym w ciemno nie kupil bo za duzo ryzyko trafienia bubla. Moi bardzo dobrzy kumple maja te same steezy Stratofortres i jeden wykonany perfekcyjny a drugi to bubel z lakierm w oczkach o pieknym brazowym odcieniu. Takze ciesz sie ze ty jeszcze nie trafiles na taki bubel ???? Flanker i warewolf miodzio za to harrier znowu lipa ale kazdy woli cos innego ????

Edytowane przez Predatorhunter

ok, szukam czegoś delikatnego jak zrobisz test ,to daj znać.                                                                                                                                                     Możesz polecić mi kij jakiś do 3/8 , coś pod okonia na gumki +2-3g główka.  Będę bardzo wdzięczny   ;)    

Ja proponuję  steez SKYRAY

• Like 1

Ja proponuję  steez SKYRAY

owszem, ale ten F2-63X7 będzie się lepiej ładował i bardziej go widzę przy łowieniu okoni, Steez 631MLFB-SV bardziej pod sandacza, to wg mnie najmiodniejsza wędka Finesse z zapasem mocy jaką miałem w ręku

Hermit też bardziej pod sandacza, bo jest trochę pałowaty dołem

http://www.youtube.com/watch?v=D1R1DL7q5JY

Mateusz poczekaj, jak MB u mnie wygra (uchwytem :) ), to może będę sprzedawał Daiko Droog 66Ls-BF, wędka o doskonale harmonijnym ugięciu (mam zrobione foto ugięcia 250g, 350g ,500g), full wypas, full made in japan i nie kosztuje majątek

http://www.f-daiko.com/lure/product/droog/droog.html

Edytowane przez bazyloss
  • Like 1

owszem, ale ten F2-63X7 będzie się lepiej ładował i bardziej go widzę przy łowieniu okoni, Steez 631MLFB-SV bardziej pod sandacza, to wg mnie najmiodniejsza wędka Finesse z zapasem mocy jaką miałem w ręku

Hermit też bardziej pod sandacza, bo jest trochę pałowaty dołem

http://www.youtube.com/watch?v=D1R1DL7q5JY

Mateusz poczekaj, jak MB u mnie wygra (uchwytem :) ), to może będę sprzedawał Daiko Droog 66Ls-BF, wędka o doskonale harmonijnym ugięciu (mam zrobione foto ugięcia 250g, 350g ,500g), full wypas, full made in japan i nie kosztuje majątek

http://www.f-daiko.com/lure/product/droog/droog.html

Jezeli chcemy jeszcze wieksze ugiecie, trzeba wziac F2-60X. Ten kij mnie zabil, przez niego EG Stingray stoi w kacie.

Da rade, pokaze Ci kiedys:)

nie każdemu T3 Air leży w ręku ;) :)

a tak serio, to mocno subiektywne, przez komfort rozumiem połączenie wielu czynników, nie tylko rzutowych ja np. często łowię główkami 3g na 7-8m głębokości

Edytowane przez bazyloss

ok czekam  dzienkuje wszystkim za porady ja mam mb F3st-63X i jest ciut za mocny więc poczekam  na test                                                                                                               wrazie ca to przygarne Daiko Droog 66Ls-BF, 

Edytowane przez arturbukowski

Kamilu a czy wędki MB super cliffchanger F2-63X7  i MB cliffchanger F2-60X  są dość podobne (ugięcia, szybkość i ta fajna delikatne szczytówka potrafiąca zrobić U), a różnią się jedynie długością??? Czy może to jednak zupełnie inne kije??