Skocz do zawartości

Baitcastowe nowości...

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Zillion 1516L TW JDM na sucho w fotelu :

pracuje bardzo dobrze
można wymienić tulejkę na Worm Shaft na łożysko

http://www.hedgehog-studio.com/product/3600

spasowanie przekładni wzorowe, panel baczny również
ze Steezem nawet wygodnie się to trzyma

pokrętło magetyka trochę mało wygodne (dostęp), ale dzięki temu w tym miejscu obudowa jest ciupkę węższa (niż by musiała z większym pokrętłem)

pokrętło docisku szpuli wielkie i wygodne, pracuje bardzo dobrze, z wyglądu plasticzne

http://www.hedgehog-studio.com/product/3751

knoby kiepsko się obracają, w środku jedno łożysko i tulejka oraz mnóstwo smaru ! trzeba by wyczyścić, dodać łożysko i wyregulować (choć nie jest to konieczne)

teoretycznie można z niego zrobić 11+1 :)

w środku szpula (RCS) o wadze z łożyskiem 19,2g, łożyska MagSeal cichutkie i gładziudkie

czym dłużej kręcę, tym bardziej jestem miło zaskoczony, jak za te pieniądze (około 29t jpy cena w sklepie), to naprawdę jest dobrze na starcie

Edytowane przez bazyloss
  • Like 4

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Daiko to Solid Tip z częścią szczytową z pełnego grafitu 40t, a gnie się lepiej od niejednego topowego tubulara, już nie jeden pomylił się typując gdzie zaczyna się pełna część :)

dodatkowo czułość jest też wysoka

zobaczymy, co prawda w pewnych warunkach się będą dublować, a na to nie do końca mnie stać, jednak w tej chwili jeszcze nie wiem, bo obie są bardzo fajne

za MB u mnie przemawia uchwyt (mam mikra rączkę ;) ) i długość, bo na łódce wolę krótsze kije

za Daiko balans, harmonijne ugięcie, taka cięta delikatność i świetne wykonanie (korek w MB to masakra)

Mam obecnie 5 Megabassow. Cztery z nich to Destroyer ( F2 1/2 ,F4, i dwa razy F5 ). Z tych wedek  najbardziej odpowiadaja mi wedki z akcja medium fast. Jest ona w megabassach Destroyer ,ktore to moim zdaniem sa bardzo ciete, poprostu "najcieplejsza" przy zachowaniu zapasu mocy B) .

A korek w tych wedkach rzeczywiscie powinienen byc lepszej jakosci biorac pod uwage cene tych kijow. Mam dwie wedki Megabassa z korkiem i jest on lepszej jakosci niz w moim Avidzie St. Croix. Wiec jestem ciekawy jak nazwal bys ten korek w Avidzie, skoro Twoim zdaniem, cytuje;  korek w MB to masakra.   ;)

Ja po prostu nie jestem zwolennikiem extremalnych okreslen jak np. masakra. I nie chcialem pisac o korku, a o akcji w wedkach w MB Destroyer. Nie bede tez porownywal np. St. Croix do np. Megabassa bo mam tylko jednego Avida. To, ze ogladalem w sklepach te czy inne wedki nic nie znaczy. Po sezonie nad woda moge cos o wedce napisac. Wczesniej nie. Ostatnio np. czytalem, ze Destroyer Elseil to przedluzony Cyclone. Z mojej strony napisze tylko, ze zdanie to jest absolutna bzdura. I nie mam tu namysli roznicy w akcji, co i tak kazy moze wyczytac na stronie producenta.