Skocz do zawartości

Baitcastowe nowości...

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

chodziłem, ale mało :)

to jest Floor, większość moich wędek "korkowych" była tak zbrojona i do tego porównywałem, bo mimo ogólnego wyposażenia TOP, były zauważalnie tańsze od moich wędek z JP

więc ogólnie nie mam nic do korka, nawet przeciwnie, ale ten z JP omijam jeśli tylko mam wybór (a niestety nie zawsze mam)

Edytowane przez bazyloss

Nie miałem w ręku Type R, ani Zilliona USDM, miałem w ręku Zilliona JDM i zwykłą Tatulę, jak widzimy różnice w budowie są niewielkie, są pewne na korzyść Zilliona, ale to nic przesądzającego i pewnie nie wartego +100% ceny

na sucho Zillion JDM sprawia wrażenie lepiej spasowanego i sztywniejszego od Tatuli, ale na jak długi okres łowienia tego wystarczy .... ?

sam się zastanawiam czy jeszcze nie poszukać Zilliona J-Dream 6.3 na zapas, tak na koniec Epoki :)

• 2 tygodnie później...

https://www.youtube.com/watch?v=jzKbOFw7QSc

Mam pytanko co do przedostatniej propozycji, mianowicie CC201HG NEW2015. Już kupowałem CC201 2014 (kiedys miałem) a tu nagle wyskakuje 201HG NEW2015.

CC201 2014 - 240g/Drag6kg/4.8-60cm

CC201HG 2015 - 265g/Drag5kg/6.2-78cm + Terkotka:) - wyższa waga o 25g przez mechanizm wyższego przełożenia/terkotka 

Wsyztsko fajnie w HG, wyższe przełożenie mi pasuje nie mówię o terkotce już itd...ale czy jednak rozmiar 201 w wydaniu HG nie straci na mocy? Mocy w sensie prowadzenia dużych przynęt, holu sumka... wygląda na to, że tak. Ktoś może juz coś wie lub porównywał lub ewentualnie co o tym myśli w porównaniu 201 a 201HG?

to ponoć współpraca z DreamFishing, która ma być dostępna w 2016r, ponoć również nowym Steez SV, ale nic pewnego

no to poczekam trochę sobie ,a ten nowy STEEZ ładny  tylko knoby   do wymiany i miejmy nadzieje ze będzie dostępny z wolniejszym  przełożeniem  :)