MRTNZ Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 mi tam grafit, aż tak bardzo nie przeszkadza, jeśli wszystko jest podparte jak powinno i spasowane jak poprzedni Zillion TW, to przy moich zastosowaniach kołowrotek przeżyje, czekam na wersję końcową JDM i biere , no chyba , że przez to nieszczęsne SV cenę wywalą ...Zillionik TWS jak na razie po sezonie ostrej tyry działa bardzo ładnie, więc można się spodziewać fajnego multika. Cena pewnie będzie wyźsza, pewnie koło 40K jenów wyjściowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Minecjusz,bazylios,Pilot, czemu nie śpicieArek, pisz na temat, a przynajmniej nie przekręcaj nicków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Marcin przepraszam piłem nie prowadzę.Przepraszam za wszystko co złego to nie ja całusów 102. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Nie śpimy, bo nowy zillion nie pozwala... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White--fish Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Czy nowy Steez 103HL, ktory dostepny jest na rynku to ni przypadkiem SS SV? ttp://www.daiwa.com/reel/detail.aspx?id=763 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 w dużej mierze tak, ale z kolei SS SV (która ma zresztą dobre opinie) to w dużej mierze poprzedni Steez i kółko się zamyka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 (edytowane) niby piszą, że główna rama tego Zilliona z alu (panele pewnie grafit), a cena ma być taka sama jak poprzednika, oj chyba trza odkładać Edytowane 26 Grudnia 2015 przez bazyloss 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 http://www.daiwaweb.com/jp/fishing/item/reel/bait_rl/zillion_sv_tw/index.html http://www.daiwaweb.com/jp/fishing/item/reel/bait_rl/alphas_air/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Kamilu, orientujesz się może, czy w nowym Zilionie szpulka też ma 36mm średnicy, bo jakoś nie mogłem w tych krzaczkach znaleźć odpowiedniego info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 A mi się coraz bardziej podoba ten Alphas Air Kamilu nie wiesz jaka to kasa będzie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 nie mam takiej informacji, w zapowiedziach była tylko mowa o możliwej szpulce 34mm Alphas Air pewnie będzie do sprowadzenia za około 28tjpy z przesyłką 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 (edytowane) z nawoju (obrotu korbką) wynika, że 34mm Edytowane 27 Grudnia 2015 przez bazyloss 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Szkoda..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arwanii Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Szkoda że nie podali wagi szpuli w tym alphasie jestem ciekaw jak to wygląda przy tej w ss air. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Szkoda..... trochę tak, mi odpowiadał nawój 71cm przy przełożeniu 6:3, ale coś za coś more compact 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Przy okazji większa średnica, to większa odległość przy cięższych zastosowaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 odległość, to akurat dla mnie nie problem, Steez'em dawałem radę lżejsza szpula, TWS, myślę, że gorzej nie będzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 a nawet policzyłem, obwód szpuli 36mm = 113mm, 34mm = 107mm, różnica przy nawoju po rant = 6mm, więc myślę, że sprawiedliwie będzie policzyć zysk średni 4mm (długi rzut) czyli na 250 obrotach szpuli zyskujesz cały 1m, to ile ta szpula ma się razy obrócić, aby była jakaś zauważalna różnica ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Szkoda że nie podali wagi szpuli w tym alphasie jestem ciekaw jak to wygląda przy tej w ss air. szpula bardzo przypomina tą BFS od Megabassa dla Zonda, więc pewnie nie mniej niż 8,5g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Znowu nie śpicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zillion SV TW - bardzo fajny tylko te barwy:/... Miło jakby był all black, wodzik srebrny, korba carbon black. Ekgancki Zill by był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 to co by robił Ito ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 To niech się zabiera do roboty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Ciekawe czy wróca z produkcja tego nowego Zilliona SV do Japonii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 śmiem wątpić 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi