Skocz do zawartości

Baitcastowe nowości...

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

Nie jestem specem od plecionek.Cały sezon leciałem na varivasie high grade pe,który bardzo mi podpasował.Na rcs sv 1000,tej plecionki w rozmiarze 1.5 wchodzi koło 100m(chyba nawet mniej).Stąd moje wyliczenia  <_<  Wychodzi na to,że ta linka to kawał sznurka  :D

Edytowane przez marcin_krych

I bardzo dobrze, niech się dzieje, niech kombinują. To tylko nam może wyjść na zdrowie - niestety niekoniecznie naszym kieszeniom :(

Chociaż, u nas w kraju, nowy steez SV jest do kupienia za półtora tysia, a to już niegłupia cena jest, więc może ta mnogość modeli i nowość rozwiązań technicznych wyjdzie i cenowo ciekawie.

Odnośnie prospektu steeza TW co niekoniecznie może być wygodne, to regulacja magnetyka podobna do T3, ja mam za duże i za koślawe paluchy i wolę tradycyjne dla Daiwy pokrętło.

Edytowane przez haja1978

Waga nowego Steeza w dalszym ciągu nisko:) ale poszerzył się nico - przynajmniej tak mi się wydaje . Podobają mi się. Teraz tylko czekać na wersje tuningowe/limitowane to samo nowy Zillion.

Mogliby coś podesłać na testy do mnie B)

Edytowane przez PILOT
  • Like 1

Jak to mówią nasi sąsiedzi "pożywiom, uwidim".

Póki co, korba do wymiany. Raz, że brzydka, a poza tym 80tka jest dla mnie nie do zniesienia. Plus, że na pewno będzie ładnie wyglądał z karbonową RCSką :) - oczywiście pod warunkiem, że będzie pasować, bo raczej nie będzie pasować podkładka pod śrubę (retainer), jak już ma to miejsce w Tatulach czy Zillionach TW(S).

Ciekawe, co to za knoby, czy pianka, czy jakieś pokrycie gumowe, no i czy będą się wycierać, czy nie i czy da się zamontować standardowe I-knobs :P .

Jest szeroki z przodu, bo niestety musi, ale to już nie ma takiego znaczenia dla ułożenia w dłoni jak kształt tyłu, a ten wydaje się być ok.

Mam też takie wrażenie, że generalnie konstrukcje TW są odsunięte w stronę korby - tzn. wychodzą z tej strony dalej, niż w standardowych młynkach, żeby upchnąć gdzieś ten mechanizm dodatkowy i wodzik, a jednocześnie nie wystawały za bardzo od tej strony gdzie mamy dłoń. Niestety siada przez to jeszcze bardziej balans młynka , ale przy 160 gramach to nie będzie miało wielkiego znaczenia.

Gearbox wydaje się mega-potężny :)

Ciekawe też, jaką cenę będzie to cudo miało na starcie.

No i czy będzie jak w tytule ulubionej płyty mojego ulubionego zespołu :)  Made in Japan, choć nie wyobrażam sobie, żeby nie był, ale Zilliona też sobie spoza JP nie wyobrażałem :)

PS 1. Jak to w tych filmikach T project - muzyka najlepsza :)

PS 2. Ta HRF, wizualnie (poza korbą), mmmm :wub:

pierwsze co jak wziąłem do ręki Marcinową T3 Air, to coś mi nie pasowało, porównałem (ze Steez) właśnie odległość knobów od osi blanku i to było to :) i nawet nie chodzi o balans

Gear Box już taki nawet a'la ABU, dla mnie to wada

No to mamy podobne spostrzeżenia odnośnie młynków z TWS - oczywiście do wszystkiego da się przyzwyczaić po kilku łowieniach, ale nie bez powodu się kombinowało m.in. z "bent handle", żeby jakoś zblizyć korbę do osi kija.

A duży gearbox, to też może być wada - często brak miejsca na paluchy od spodu i trudniej młynek objąć.