PILOT Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 http://sukosuko.net/%E3%80%90%E8%B6%85%E8%BB%BD%E9%87%8F%E3%80%91%E3%82%A2%E3%83%96%E3%82%AC%E3%83%AB%E3%82%B7%E3%82%A2%E3%81%95%E3%82%93%E3%81%8B%E3%82%89-%E3%83%AC%E3%83%9Cltx-bf8%E3%83%99%E3%82%A4%E3%83%88%E3%83%95/ Ciekawe czy nowa odsłona będzie nadawała się do typowego UL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arwanii Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Jeśli będzie miała możliwości rzutowe poprzednika to jak ulał do mojej daiwy 1,5-7 g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Też tak myślałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Wersja limitowana ,tylko 50 kopii http://shop.lundgrensfiske.com/product.asp?product=18292 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordin Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Wersja limitowana ,tylko 50 kopii http://shop.lundgrensfiske.com/product.asp?product=18292I cena promocyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Bo ozłocona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 http://tzlure.com/xin-2016-revo-alc-bf7.htmlktoś coś może wie jaki to kierunek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 (edytowane) Witam, krótki wałek szpuli większości Daiwa w trakcie szybkiego obracania się jest mniej stabilny jak długi w Tatula i Shimano. Stabilizację poprawił wodzik TW, dodatkowo zmniejszył dławienie linki. Szpulka z TW łatwiej staruje i rzuty są dłuższe. Np. w Steez ten sam efekt można by uzyskać odsuwając stary wodzik od szpulki o dodatkowe 13 cm. Można to narysować lub policzyć. Ciekawe jak radzi sobie z narastającym napięciem linki w trakcie rzutu, w skrajnym położeniu wodzika, program DC bo wiadomo że spadek napięcia linki po wpadnięciu przynęty do wody nowy DC już opanował. Niemniej tarcie skracające rzuty pozostaje większe w multikach z tradycyjnym okrągłym wodzikiem, a z takim ciągle współpracują wszystkie hamulce Shimano. Kiedyś w kołowrotu obrotowym, który przysposobiłem do rzucania, pomiędzy szpulę i nakrętkę na jej osi włożyłem podkładkę filcowa i też fajnie latało. Potem był spinning, który sam już zatrzymywał spadanie żyłki ze szpuli, a dziś DC może zatrzymać szpulę! Jaki następny? I co z tym wodzikiem? Pozdrawiam Edytowane 15 Lutego 2016 przez king Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 "krótki wałek szpuli większości Daiwa w trakcie szybkiego obracania się jest mniej stabilny jak długi w Tatula i Shimano" - a to dość ciekawe, wyjaśnisz dlaczego ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Witam, wydłużenie wałka Shimano dodatkowo ślizga się w otworze wałka zębatego przekładni głównej i dodatkowo stabilizuje zamocowanie szpulki.Krótki wałek Daiwa toczy się tylko na dwóch skrajnych łożyskach i to bardzo dobre mocowanie szpulki ale w Shimano wałek toczy się na dwóch łożyskach jak w Daiwa i dodatkowo ślizga w tulei z wałka zębatego. Jeśli porównamy szpulki starych Daiwa i Shimano ale jednakowej średnicy, np. 32 mm to drgania w trakcie szybkiego obracania się są porównywalne ale przesztywnione mocowanie Shimano może je więcej ograniczać. Trzeba porównywać szpulki o jednakowej masie i zarazem średnicy bo ich upierdliwa bezwładność jest zależna od masy ale i jej odległość od osi obrotu.Chyba wszystko po to by nie było bród i ptasich gniazd. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 (edytowane) Nowy Antares DC 16 - 220g Bez docisku szpuli, mogli opatentować też coś zamiast gwiazdy:) Nowa Tatula to będzie jakaś mniejsza wersja od poprzednich? Edytowane 19 Lutego 2016 przez PILOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 to chyba taki tańszy Zillion 1016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Poczekamy na jakiś lepszy podgląd budy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 wg mnie zasadniczo innej budy nie będzie, nie kalkuluje się Type R bardzo ładna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Daiwa Global - Polska, masakra jakaś http://www.daiwa.info.pl/produkty?category=kolowrotki-power-spinning Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturbukowski Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Daiwa Global - Polska, masakra jakaś http://www.daiwa.info.pl/produkty?category=kolowrotki-power-spinning masakra brak słów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Daiwa Global - Polska, masakra jakaś http://www.daiwa.info.pl/produkty?category=kolowrotki-power-spinningZwariowałem, nie wiem co wybrać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 sorrki, jednak nie dołożyłem należytej staranności http://www.daiwa.info.pl/produkty?category=kolowrotki-spinning Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 (edytowane) Ciekawa ta strona Daiwy... "Ryoga Shrapnel C3000HLNowy Ryoga Shrapnel z japońskiego programu DAIWA spełnia wszelkie życzenia! Z założenia stworzony do połowu wężogłów w Azji, teraz zyskuje coraz większą popularność w Europie. Shrapnel nadaje się przede wszystkim do jerkowania lekkimi i średnio ciężkimi przynętami, trollingu i lekkiego połowu morskiego. " Spelnia zyczenia To jedno. Ale w Japonii zawsze ten kolowrotek byl oferowany jako FRESHWATER ONLY.A tymczasem w Europie mozna stosowac go na morzu ZAWSZE ten sprzet co trafia na Europe to jakis lepszy jest. Linki mocniejsze, kolowrotki bardziej HIGH END Edytowane 19 Lutego 2016 przez Guzu 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 kurka , a jakoś przegapiłem nowość 2015 "Hit z Japonii w dziedzinie połowu castingowego, który odniósł wielki sukces na japońskim rynku - nowy LIBERTO PIXY 68L" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 sorrki, jednak nie dołożyłem należytej staranności http://www.daiwa.info.pl/produkty?category=kolowrotki-spinningZastanawiam się, skąd będą mieli w polskiej dystrybucji Zilliona starego Type - R? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 z ebay'a 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Jednego wezmą ode mnie, podpicują ... i do handlu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 wg mnie zasadniczo innej budy nie będzie, nie kalkuluje się Type R bardzo ładna Faktycznie ładna, zobaczymy jak będzie wyglądał podpicowany Zillion 1016. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi