Skocz do zawartości

Baitcastowe nowości...

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

No to skrobnę kilka słów, absolutnie subiektywnych, żeby nie było :)

Gabarytowo, z tyłu węższy, z przodu szerszy - w mojej ręce lepiej leży "stara" buda, przez pocienienie tyłu bardziej meczy mi się dłoń.

Wizualnie, no cóż, trochę "bieda" - podparcie kciuka kojarzy się z shimano, spust prawie identyczny z abu revo (odrobinkę szerszy dzióbek) i już nie ma napisu steez na spuście - nawet w zillionie TW japońce pokusili się o tradycyjny spust, niestety bez napisu na ciemniejszym pasku.

Wodzik - podobnie jak w Zillionie TW - zakładam, że będzie się wyrabiał - obracająca się osłonka worma z czasem łapie delikatny luz i potrafi się odkształcić, przez co przy skrajnych położeniach wodzik (jak jest przy obudowie) potrafi zaszumieć.

Rzutowo, dupy nie urywa - nie widzę żadnych znaczących różnić do poprzedników (choć jeszcze za mało było testów, ale mam nawet wrażenie, że w zakresie 14-20 gram wagi przynęty, najczęściej u mnie używanych, odległości są mniejsze niż w starym "królu") albo nie potrafię wykrzesać z niego pełni walorów. Inna sprawa, że nigdy nie byłem specjalnym entuzjastą T-wing system.

Rewolucji nie ma i nie będzie. Nie da się istotnie ulepszyć najlepszego...

Jak dla mnie, still undefeated Steez 103HL

Pozdrawiam

Arek

• Like 4

"Rewolucji nie ma i nie będzie."

Wg mnie puki co myślę podobnie. A nawet mogą co nieco pogorszyć. Osobiście został u mnie MB IS63L a miałem wybór między nowym Steezem16 a IS63. Zostawiłem IS bo - bardziej mi się podoba design przede wszystkim no i nie ma SV ale buda/kształty/gabaryty bardzo fajne w nowym Steezie. Jakby był czarny, srebrny wodzik T i bez SV - to bym znów się męczył który zostaje:)

U mnie na sucho bardzo pozytywne wrażenie, aleto w końcu Steez. Pomijam aspekty kolorów, bo tym aż tak się nie przejmuję. Natomiast dopiero po testach na wodzie coś więcej będę mógł napisać. Body bardzo mi pasuje, trochę jakby hybryda pomiędzy T3 które uwielbiam a STZ, czyli mistrzem ergonomii. Taki mariaż subiektywnie mi się bardzo podoba, idealnie leży w dłoni.

Bardzo fajne nowe knoby, ani za szerokie, ani za wąskie.

Jutro mam nadzieję coś więcej napiszę jak go zmoczę:-)

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

• Like 2

• 2 tygodnie później...

Sławek.Sobolewski ma Curado z tego roku. Ja mam Citice 6.3:1 aktualny model.

Jeśli chodzi o Citice i jej drozszego blizniaka Curado I,to znam i jest to calkiem niezla konstrukcja...tyle tylko,ze bedzie parametrami troche za mocarna,bo potrzebuje bardziej kompaktowego multika do jigowania w zakresie 7-10g+max.3" silikonu,dlatego konkretnie intresuje mnie model Cu71hg,ktoremu blizej parametrami do modeli 50 ,niz 200.Mam nadzieje ,ze kolega Slawek.Sobolewski skrobnie kilka zdan na temat tego modelu.

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...