Andan Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Daiwa zaczyna wysypywać z plecaka heh. Data premiery nie jeszcze znana, oczywiście pierwszy kwartał 2018 r. 1. Patyk Daiwa Steez King Viper 6111HSB - waga : 105 g- CW: 1/4 do 3 1/2 oz- moc: 14 - 25 LB 2. Daiwa Zillion TW HD: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigbite Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Jak taki kij naprawde spisuje sie w rzeczywistości?Przecież przedział w jakim niby ma pracować jest potężny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Jak znam daiwę to spokojnie ogarnie taki przedział. Może bez komfortu w dolnym zakresie cw. ale góra bez problemu. Adrian ma podobną konstrukcje, ciska od 7 gramowego jiga do sweepera 17. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubiksfishing Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Curado K już jest na mojej półce Jak nic po drodze nie wyskoczy to w weekend będzie nad wodą. Co mogę powiedzieć na sucho - wizualnie jak dla mnie kozak: czarny mat + złota wstawka na hamulcu = <3, do tego oliwkowa szpula. Ciekawie rozwiązany został dostęp do panelu bocznego + 6cio stopniowy hamulec. Na sucho pracuje bardzo miękko i cicho. Docelowe będzie sparowany z kijem do 56g 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Jak taki kij naprawde spisuje sie w rzeczywistości?Przecież przedział w jakim niby ma pracować jest potężny!To świadczy tylko o klasie kija, pod warunkiem, że to prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 "BOB1 sugerował umieszczenie w tym temacie"Panowie, czy będzie nowe shimano calcutta conquest 51/101 dc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 Na chwilę obecną Shimano wspomniało o CC 300/400. Na temat DC nie chcą puścić jeszcze pary z ust ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 "BOB1 sugerował umieszczenie w tym temacie"Panowie, czy będzie nowe shimano calcutta conquest 51/101 dc? Roger a pokiego Ci DC... Szukaj starej CC 100, jak uwalisz brodę to z rozmachem. A tak na serio, przeleciałem wszystkie z serii CC gołe i DC + Cardiff DC i na dzień dzisiejszy najwięcej frajdy w łowieniu i rzucaniu daje mi stara poczciwa "złota seria". Ten na fotce odpowiednio dozbrojony, łożyska Shimano otwarte oryginały (9 lat na stanie) miota wszystkim co pod ręką. Ktoś zapyta skąd ta broda - pławniowickie bobry znają odpowiedź... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 (edytowane) Panie Andrzeju, wymyśliłem sobie łowienie sandaczy metodą castingową w nocy, stąd mój wybór.Może sprostałby temu "wyzwaniu" steez sv i nie ukrywam, co może jest najmniej ważne, CC bardzo mi się podoba.Pozdrawiam Roger Edytowane 13 Grudnia 2017 przez SID 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 Miałem kiedyś dwa egzemplarze Steez 103HL, świetne niskoprofilowce. Obydwa łowiły głównie sandacze. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 Cóż dodać świetnie wyregulowany hamulec szpuli i nie ma bródek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xeniowy Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 Ustawienie hamulca swoją drogą, ale dobrze dobrany cały zestaw, bo i rzuty dość odległe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 Miałem kiedyś dwa egzemplarze Steez 103HL, świetne niskoprofilowce. Obydwa łowiły głównie sandacze. Mam jeden. Łowi co podleci w wadze lekko średniej (byle chciało brać) Ale Andrzeju, wedle dzisiejszych standardów to już trochę taki staroć?! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 Lubię conquesty są fantastyczne pod względem technicznym czyli jakość spasowania części, przekładni ,ergonomi chwytu przy łowieniu i oczywiście full metal. Właściwości rzutowe tu jest bez dyskusji świetnie.Jest jednak poważny problem w kolorze, taki bardzo cygański ,jak uśmiech ruskiego generała,odpust w czystym wydaniu. I to był zasadniczo jedyny powód dla którego nastąpił definitywny rozpad pożycia i w konsekwencji rozwód z 51 , 101 leży w pudełku i tylko raz na jakiś czas jest wyjmowana ,nie mam serca się jej pozbyć,łudzę się że z wiekiem gust kolorystyczny się zmieni. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 Cóż dodać świetnie wyregulowany hamulec szpuli i nie ma bródek. Ustawienie hamulca swoją drogą, ale dobrze dobrany cały zestaw, bo i rzuty dość odległe. Panowie musicie koniecznie mnie nauczyć jak to robić by brody nie odwalić... zaznaczam, wszystkie bloczki mam wyłączone o wokół pełne drzew i krzewów... Robert - dobrze, że ja o tym nie wiem i dalej macham jak modelem z 2018... Nawiasem mówiąc CC 201 DC zawsze w torbie pod ręką jako rezerwa. Praktycznie to życie wokół dwóch się kręci: Ryoga 1016 i CC 101 trzecie z rzędu, wchodzą drzwiami a wychodzą oknem w chwilach słabości. Paweł - wszystko w swoim czasie, przerabiałem o czym piszesz, przeszło mi i jestem z tego bardzo kontent. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 (edytowane) Panie Andrzeju, nie pisze tego z jakąś uszczypliwoscia, ale może czas już wymienić te 9letnie łożyska na nowe, wtedy zapewne zaczną się brody [emoji1]Proszę nie traktować tego jako zaczepke lub coś w tym rodzaju, po prostu myślę że już czas na nie, nic nie trwa wiecznie, nawet w Ferrari.Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka Edytowane 13 Grudnia 2017 przez ManieQ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 Mam jeden. Łowi co podleci w wadze lekko średniej (byle chciało brać) Ale Andrzeju, wedle dzisiejszych standardów to już trochę taki staroć?! Robert, od razu staroć, a Alphas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 Panie Andrzeju, nie pisze tego z jakąś uszczypliwoscia, ale może czas już wymienić te 9letnie łożyska na nowe, wtedy zapewne zaczną się brody [emoji1]Proszę nie traktować tego jako zaczepke lub coś w tym rodzaju, po prostu myślę że już czas na nie, nic nie trwa wiecznie, nawet w Ferrari. Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka Takie wpisy są zawsze sympatyczne. Co do łożysk pozwolę sobie podtrzymać swoje zdanie. Stosuję łożyska trzech firm ZPI ceramiki, Hedgehog Studio ceramiki i oryginalne Shimano podebrane z CC 201DC które w 2008 roku sprowadzał dla mnie Mefi. Dwa pierwsze komplety jako nówki (2016/2017) sprowadzone przez tą samą firmę. Oryginały Shimano (odkryte) ponad wszelką wątpliwość chodzą idealnie. Dziwne a jednak. Swoje multiki serwisuję samemu więc żadnej ściemy nie dam sobie popchać w razie wątpliwości sięgałem po porady do znajomych na forum (są dobrzy ludzie, nie wszyscy patrzą poprzez pryzmat złotówy...). Co do brody... multikiem bawię się od 2008, coś tam opanowałem (średnio ponad 100 dni w roku na łowisku). Są natomiast sytuacje gdzie warunki nie sprzyjają i różnie bywa. Jeśli ktoś łowi na skręconym młynku ok, bezpiecznie, ja czasami lubię poszaleć idąc na “zero” w rzutowym h... Jako amator mam dystans do siebie więc... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 Panie Andrzeju, nie pisze tego z jakąś uszczypliwoscia, ale może czas już wymienić te 9letnie łożyska na nowe, wtedy zapewne zaczną się brody [emoji1]Proszę nie traktować tego jako zaczepke lub coś w tym rodzaju, po prostu myślę że już czas na nie, nic nie trwa wiecznie, nawet w Ferrari. Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalkanieeee no wcale nie było to złośliwe..... jasne..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 Robert, od razu staroć, a Alphas? Co tam Alphas. Mam kilka sporo starszych z których pięknie lata do dzisiaj 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 Co tam Alphas. Mam kilka sporo starszych z których pięknie lata do dzisiaj Też tak myślę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 http://fishing.shimano.co.jp/product/rod/4380 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 ... i podpinamy do tego takiego Bantama 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 22 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 obie korbki po 8g https://www.youtube.com/watch?v=TzBO9BNHTqE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatras Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 (edytowane) SLP mowiczie... jaka to nowoszc ? Juz poltora roku užywam https://ru.aliexpress.com/store/group/handles/1089104_511251892.html?spm=a2g0v.12010612.0.0.1e0f64eaBSLp9Z za normalną ceną... wiesolych i tlustych swiąt !!! Edytowane 23 Grudnia 2017 przez piatras 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi