Skocz do zawartości

Baitcastowe nowości...

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

Curado K już jest na mojej półce :) Jak nic po drodze nie wyskoczy to w weekend będzie nad wodą. Co mogę powiedzieć na sucho - wizualnie jak dla mnie kozak: czarny mat + złota wstawka na hamulcu = <3, do tego oliwkowa szpula. Ciekawie rozwiązany został dostęp do panelu bocznego + 6cio stopniowy hamulec. Na sucho pracuje bardzo miękko i cicho. Docelowe będzie sparowany z kijem do 56g ;)

post-67461-0-99044700-1513096531_thumb.jpg

post-67461-0-71267000-1513096538_thumb.jpg

• Like 6

"BOB1 sugerował umieszczenie w tym temacie"

Panowie, czy będzie nowe shimano calcutta conquest 51/101 dc?

Roger a pokiego Ci DC... Szukaj starej CC 100, jak uwalisz brodę to z rozmachem. A tak na serio, przeleciałem wszystkie z serii CC gołe i DC + Cardiff DC i na dzień dzisiejszy najwięcej frajdy w łowieniu i rzucaniu daje mi stara poczciwa "złota seria". Ten na fotce odpowiednio dozbrojony, łożyska Shimano otwarte oryginały (9 lat na stanie) miota wszystkim co pod ręką. Ktoś zapyta skąd ta broda - pławniowickie bobry znają odpowiedź...  ;)

bobry-4_zps8g6aseq5.jpg

• Like 2

Panie Andrzeju, wymyśliłem sobie łowienie sandaczy metodą castingową w nocy, stąd mój wybór.

Może sprostałby temu "wyzwaniu" steez sv i nie ukrywam, co może jest najmniej ważne, CC bardzo mi się podoba.

Pozdrawiam 

Roger

Edytowane przez SID
  • Like 2

Lubię conquesty są fantastyczne pod względem technicznym czyli jakość spasowania części, przekładni ,ergonomi chwytu przy łowieniu i oczywiście full metal. Właściwości rzutowe tu jest bez dyskusji świetnie.Jest jednak poważny problem w kolorze, taki bardzo cygański ,jak uśmiech ruskiego generała,odpust w czystym wydaniu. I to był zasadniczo jedyny powód dla którego nastąpił definitywny rozpad pożycia i w konsekwencji rozwód z 51 , 101 leży w pudełku i tylko raz na jakiś czas jest wyjmowana ,nie mam serca się jej pozbyć,łudzę się że z wiekiem gust kolorystyczny się zmieni.

• Like 5

Cóż dodać świetnie wyregulowany hamulec szpuli i nie ma bródek.

Ustawienie hamulca swoją drogą, ale dobrze dobrany cały zestaw, bo i rzuty dość odległe.

Panowie musicie koniecznie mnie nauczyć jak to robić by brody nie odwalić... zaznaczam, wszystkie bloczki mam wyłączone o wokół pełne drzew i krzewów...  ;)

Robert - dobrze, że ja o tym nie wiem i dalej macham jak modelem z 2018... Nawiasem mówiąc CC 201 DC zawsze w torbie pod ręką jako rezerwa. Praktycznie to życie wokół dwóch się kręci: Ryoga 1016 i CC 101 trzecie z rzędu, wchodzą drzwiami a wychodzą oknem w chwilach słabości.  :)

Paweł - wszystko w swoim czasie, przerabiałem o czym piszesz, przeszło mi i jestem z tego bardzo kontent.  :D

• Like 4

Panie Andrzeju, nie pisze tego z jakąś uszczypliwoscia, ale może czas już wymienić te 9letnie łożyska na nowe, wtedy zapewne zaczną się brody [emoji1]
Proszę nie traktować tego jako zaczepke lub coś w tym rodzaju, po prostu  myślę że już czas na nie, nic nie trwa wiecznie, nawet w Ferrari.

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez ManieQ
  • Like 3

Panie Andrzeju, nie pisze tego z jakąś uszczypliwoscia, ale może czas już wymienić te 9letnie łożyska na nowe, wtedy zapewne zaczną się brody [emoji1]

Proszę nie traktować tego jako zaczepke lub coś w tym rodzaju, po prostu  myślę że już czas na nie, nic nie trwa wiecznie, nawet w Ferrari.

Takie wpisy są zawsze sympatyczne.  :D Co do łożysk pozwolę sobie podtrzymać swoje zdanie. Stosuję łożyska trzech firm ZPI ceramiki, Hedgehog Studio ceramiki i oryginalne Shimano podebrane z CC 201DC które w 2008 roku sprowadzał dla mnie Mefi. Dwa pierwsze komplety jako nówki (2016/2017) sprowadzone przez tą samą firmę. Oryginały Shimano (odkryte) ponad wszelką wątpliwość chodzą idealnie. Dziwne a jednak. Swoje multiki serwisuję samemu więc żadnej ściemy nie dam sobie popchać w razie wątpliwości sięgałem po porady do znajomych na forum (są dobrzy ludzie, nie wszyscy patrzą poprzez pryzmat złotówy...). Co do brody... multikiem bawię się od 2008, coś tam opanowałem (średnio ponad 100 dni w roku na łowisku). Są natomiast sytuacje gdzie warunki nie sprzyjają i różnie bywa. Jeśli ktoś łowi na skręconym młynku ok, bezpiecznie, ja czasami lubię poszaleć idąc na “zero” w rzutowym h... Jako amator mam dystans do siebie więc... ;)  :)
  • Like 3

nieeee no wcale nie było to złośliwe..... jasne..... ;) :) 

• Like 1

SLP mowiczie... jaka to nowoszc ? Juz poltora roku užywam https://ru.aliexpress.com/store/group/handles/1089104_511251892.html?spm=a2g0v.12010612.0.0.1e0f64eaBSLp9Z za normalną ceną... :D wiesolych i tlustych swiąt !!!B6lXRA.jpg

Edytowane przez piatras
  • Like 6