Krzysiek_W Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zwykłe wartości użytkowe, a nie szermierka. DC ma to czego odśrodkowe i magentyki nie mają i odwrotnie.Wady DC to: - prawie zero wpływu na hamowanie- cięższa szpula, którą trudniej rozpędzić. A rozpędzić trzeba żeby DC działał jak należy. Stąd bardzo konkretne ograniczenie z dołu.- wynikająca z powyższego ułomność przy flippingu i pitchingu, no chyba że ktoś tylko naparza ołowiem za horyzont,- właściwie brak możliwości jakiegokolwiek tuningu, może poza optycznym, który raczej średnio bawi. Zalety to totalny spokój i wygoda. Aha. Jeszcze bezstresowe wędkowanie w nocy. Nawet jak wieje, to wszystko jedno z której strony. A teraz możecie poddać w wątpliwość to co napisałem i upierać się, że DC to najlepszy system pod słońcem. Szczególnie do XXX Ultra Lighta . PS. Żeby nie było. Sam zasadziłem się na exsence. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaweł Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 (edytowane) Zwykłe wartości użytkowe, a nie szermierka. DC ma to czego odśrodkowe i magentyki nie mają i odwrotnie.Wady DC to: - prawie zero wpływu na hamowanie- cięższa szpula, którą trudniej rozpędzić. A rozpędzić trzeba żeby DC działał jak należy. Stąd bardzo konkretne ograniczenie z dołu.- wynikająca z powyższego ułomność przy flippingu i pitchingu, no chyba że ktoś tylko naparza ołowiem za horyzont,- właściwie brak możliwości jakiegokolwiek tuningu, może poza optycznym, który raczej średnio bawi. Zalety to totalny spokój i wygoda. Aha. Jeszcze bezstresowe wędkowanie w nocy. Nawet jak wieje, to wszystko jedno z której strony. A teraz możecie poddać w wątpliwość to co napisałem i upierać się, że DC to najlepszy system pod słońcem. Szczególnie do XXX Ultra Lighta . PS. Żeby nie było. Sam zasadziłem się na exsence. Naparzanie za horyzont,to jest właśnie to/druga rewka/ A i wiatr w buśkę czasem daje Edytowane 26 Stycznia 2014 przez gaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Tak DC to spore ułatwienie ale ... brody mogą się zdarzyć - wiec i tak kontrola kciuka zalecana Co do tuningu masz racje jedynie wyglad zew + łożyska.Arty na Jerku fajnie opisuja DC - co prawda starsze generacje ale tu sie dużo nie zmienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatras Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 - prawie zero wpływu na hamowanie Szkoda, podobno ze u pana system failure... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomislawus Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Szkoda, podobno ze u pana system failure... Niezrozumiałeś. Cały wpływ na hamowanie to ustawienie konkretnego programu. Kciuk oczywiście też, ale to oczywiste. Niemożliwa jest za to jakakolwiek ingerencja, w system hamulcowy. Tak jak przy hamulcach odśrodkowych, magnetycznych i hybrydach możliwości może być czasem kilkadziesiąt, tak w DC masz tylko kilka programów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatras Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 No to tak jest w nowosciach... a w starosciach 2/3 z 32-uch nigdy nie wlaczalam, a przynety 5-30g. I to fakt ze niepokoji...juz na I-DC patrzylem sceptycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomislawus Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 Kolejne nowości juz na stronie shimano. Calcuttahttp://fishing.shimano.co.jp/product/reel/3507 Nowy Scorpionhttp://fishing.shimano.co.jp/product/reel/3513 Chronarchhttp://fishing.shimano.co.jp/product/reel/3512 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 No proszę..Widzę, że nowy system hamulca wyparł już chyba całkowicie stary SVS.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 No proszę..Widzę, że nowy system hamulca wyparł już chyba całkowicie stary SVS.... A ten nowy system juz testowales ? Lepszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomislawus Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Miałeś w aldebaranie przecież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Ale on go sprzedal zanim zdazyl się z nim lepiej poznać ja ten nowy system to tak nie do konca posiadam jedyne shimano jakie mam to CALAIS 201a (czyli zwykly odsrodkowy) a MOIM ZDANIEM baza wyjsciowa dla nowego hamulca SHIMANO to spotykany wcześniej już ABU IV CB - ten posiadam w Abu morrum ZX 1601 IV CB ups nie to zdjęcie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 (edytowane) Hehe ostatnie zdjęcie najlepsze Cóż za nawój xD Kurcze ale pięknie się ten Morrum z tym kijkiem prezentuje Edytowane 28 Stycznia 2014 przez mefik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 mefik jak się kiedyś zbiorę to Specjalnie dla Ciebie zrobie fotke tego morrumka na Rafałowym (dawniej) białym blasie. Z biała plecionką UNITIKA wygląda jakby Rafek robił ten kijek specjalnie dla mnie - tylko jeszcze wtedy o tym nie wiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 mefik jak się kiedyś zbiorę to Specjalnie dla Ciebie zrobie fotke tego morrumka na Rafałowym (dawniej) białym blasie. Z biała plecionką UNITIKA wygląda jakby Rafek robił ten kijek specjalnie dla mnie - tylko jeszcze wtedy o tym nie wiedział Haha mozliwe ze tak bylo , a w Aldebaranie inaczej wygladal hamulec odsrodkowy niz w nowej CC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 mefik jak się kiedyś zbiorę to Specjalnie dla Ciebie zrobie fotke tego morrumka na Rafałowym (dawniej) białym blasie. Z biała plecionką UNITIKA wygląda jakby Rafek robił ten kijek specjalnie dla mnie - tylko jeszcze wtedy o tym nie wiedział Białe kije to był mój design a tak żeś narzekał oj jak się nanarzekałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Białe kije to był mój design a tak żeś narzekał oj jak się nanarzekałeś. Tomy narzekalem i narzekam nadal na DOBÓR UZBROJENIA. natomiast pomijając fakt powyższy KOLORYSTYCZNIE wygląda to ciekawie w aktualnie dobranym zestawieniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 żeby nie było ze tylko drozsze modele maja nowe wersje... SHIMANO CURADO I http://www.outdoorproshop.com/Shimano-Curado-I-Reels-p/shimano-cui.htm&Click=7721 http://www.tackledirect.com/shimano-curado-i-baitcasting-reels.html Przewidywana cena: ok 180$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 aha, nowa CC, biorac pod uwage, ze to pierwsza wersja od premiery w 2001 roku (to juz prawie 15 lat) mozna dojsc do konkluzji, iz w ostatnich latach wylansowano niezla kupe szajsu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 albo, że CC była technicznie doskonała i pozniej dlugu dlugu zadne wprowadzane zmiany nei byly w stanie jej zafgrozic - oczywiscie poza wodotryskiem pt.: DC PS. 2014 - 2001 = ..... ???? dziwnie leci Wam ten czas w Świstakolandii... za dużo czekolady czy jak? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 o niczym innym nie pisze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Mifciu , przeciez pitt napisal PRAWIE 15 lat , a jak wiadomo PRAWIE robi wielka roznice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Jak dla mnie brzydal niemiłosierny. Co się stało designem curadziaków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 30 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 jak dla mnie mocno podobny do metanium ... task czy siak bardziej mi się podoba od serii E/G Jedynie sluszne to byla seria D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 (edytowane) nowe metanium na zdjęciach wygląda okropnie, jednak na żywca baardzo ładnie i ergonomicznie...myślę, że w przypadku nowych bud tych shimańców będzie podobnie...jak będzie w przypadku nowej stelki? Okaże się tuż po tym jak będzie w sprzedaży o się ja pomaca na żywo...jedno jest pewno...te nowe multiki na micro module pracują baaaardzo gładziutko...ci co uzywają nowych antaresów lub nowego metanium mlaskają w zachwytach z tego co słyszałem....co będzie za kilka lat...czas pokaże..Nowe budy mają bardzo mocno obnizone przekładnie w sosunku do obudowy...młynek leży bardzo nisko nad wędką, a przekałdnia sporo poniżej blanku...mnie to się bardzo podoba jak się zamocuje takie cuś do kija Edytowane 30 Stycznia 2014 przez MefistoFishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi