Skocz do zawartości

Baitcastowe nowości...

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Daiwa Steez AIR TW na 2020 ma szpulę o średnicy 28mm ale do mikro szpulki jej daleko :)

Odkrytych łożysk kulkowych z mikro kulkami nie da się już zmniejszyć. Na mikro kulkach zapewne wykonano próbne mikro szpulki i wiadomo już do jakiej średnicy można zejść, teraz na szpulkach. Po komercyjnych łożyskach kulkowych przyszedł czas na komercyjne szpulki. Będą 1-2mm mniejszej średnicy w każdym, nowym sezonie lub w zależności od popytu. Stare multiki nie przerzucą najlżejszą przynętą Steez Air TW ale można je pokolorować, przynajmniej te poobijane. Pozdrawiam

Danielu odpowiada Ci dźwięk terkotki Daiwy? Dla mnie osobiście równie dobrze mogłoby jej nie być. Mam obecni do czynienia z nią jedynie w Steezie. Dla mnie osobiście brzmi jak komar niedojda. Dużo bardziej "rasowo" brzmi zestaw z Ebay'a.

Danielu odpowiada Ci dźwięk terkotki Daiwy? Dla mnie osobiście równie dobrze mogłoby jej nie być. Mam obecni do czynienia z nią jedynie w Steezie. Dla mnie osobiście brzmi jak komar niedojda. Dużo bardziej "rasowo" brzmi zestaw z Ebay'a.

Mialem okazję mieć w zillionie ten drag clicker z Rosji.

Dla mnie brzmiało jak w Abu Revo. Nie do zaakceptowania :)

Każdy widać podchodzi mocno subiektywnie do tyrkania.

Miałem dwa shrapnele - było ok.

Teraz mam saltige BJ i Kyohge i jest git.

Ze steezow mam steezy A. U mnie do verticala. Jest dobrze :)

Terkotka była, jest i będzie. Tam gdzie jej nie ma można w większości przypadków zamontować. Tam gdzie jest można ściągnąć.

Nowy fabrycznie multiplikator powinien jakiś czas być używany (zgodnie z przeznaczeniem) - bez żadnej ingerencji na starcie (smary, oliwki, rozkręcanie itp...)

????

Witam, szpula ma średnicę 28mm ale jaka jest jej szerokość i ile waży. Jak działa rzutowy hamulec AIR. Pozdrawiam

Też jestem ciekaw odpowiedzi na powyższe pytania. Wizualnie multik bardzo mi się podoba. Jeśli cena "sklepowa" będzie na rozsądnym poziome to kto wie...