Andan Opublikowano 11 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2019 https://www.daiwa.com/global/en/products/rebellion/index.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wudarek Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 Hej, mam pytanko. Wiem, ze nie jest to jakas super nowosc ale jednak tegoroczna . Mianowicie chodzi mi o Shimano Poison Adrena 3-10g cast. Czy orientujecie sie czy gdzies u nas w kraju mozna go kupic ? Czy tylko sciągniecie z Japonii ? Jezeli ktos sciagal to prosilbym o informacje - moze byc na priv - ile wyszła wędeczka juz na miejscu . Z góry dzieki za pomoc ! Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 Napisz do chłopaków z IBAIT.PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wudarek Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 Nie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 Hmm... To napisz do MORITZA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 O ten model chodzihttps://www.angel-domaene.de/shimano-poison-adrena-166l-bfs-casting--27695.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpinDoktor Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 Może zadzwoń tu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wudarek Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 Z tego co sie dowiedzialem, to na europejską dystrybucję nie ma tych lzejszych castow - tylko spiningi. Zdecyduję sie poprostu na expride 3,5-10g. Dzieki za podpowiedzi ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo55 Opublikowano 20 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2019 Nie wiem czy to dobry post ale będąc w poniedziałek w max-fishu dowiedziałem się , że będą mieć w ofercie multiplikatory lew'sa (może kogoś zainteresuje ta informacja) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phelela Opublikowano 21 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2019 Czy to jest najnowsza nowość ? Pewnie kogoś zainteresuje : https://m.youtube.com/watch?feature=share&v=aaEHyNEeTNg Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IntruZ9 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 Panowie pytanko, czy jest turaj ktoś kto zamawia i ma doświadczenie w ściąganiu sprzętów z ebay? USA,UK,DE.. (nigdy tego nie robiłem i po prostu nie wiem) generalnie kwestia tego typu, szukam curado dc 150 zwykły lub hg... Ale w Polsce nie da się kupić wersji na prawą rękę ???? (końcówka 150 to wersja na prawa rękę) a taki jest potrzebny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudi82 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 Mefisto pytałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 http://www.purefishing.jp/product/abugarcia/bc/revo/revo-beast-rocket.htmlRevo Beast Rocket... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 http://www.purefishing.jp/product/abugarcia/bc/revo/revo-beast-rocket.htmlRevo Beast Rocket...Ciekawe połączenie, będzie można ekspresowo szarpać ciężkie jerki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 (edytowane) https://kenshikuroda.com/tackleno_iroha/12616/?fbclid=IwAR3aqzNEOdGxeOEXMPhqnVti7PY7zIfWK9P5MxOiFpLctWGaIzJZJeEU9ro Edytowane 14 Stycznia 2020 przez woblery L.E. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Co to się stanęło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pointman Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Metanium 20 prezentuje się mega ciekawie, kompaktowy korpus, mosiężna przekładnia, pewnie lżejsza szpulka.... ciekawe na ile zostanie wyceniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 ????101/100 DC 2020???????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Bantam, Metanium 2020... panelem bocznym, chcą za oko złapać miłośników okrąglaków;)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 18 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 Witam, w Yokohama/Japan trwają wędkarskie targi. Daiwa prezentuje dwa multiplikatory.Pierwszym jest Steez Air 500 z szpulką o średnicy 28mm i wadze 6,6g.Drugą nowością f-my jest 2020Tatula SV, która ma korpus mniejszy od poprzedniego wariantu z 2016 roku. Shimano prezentuje trzy multiplikatory.Pierwszy to 20Conquest DC 100 z najlepszym, komputerowym układem hamulcowym i-DC5 oraz pocienionym, lżejszym korpusem. Usprawnienia programów, niezmiennie mają na celowniku większe przyspieszenia szpuli i wydłużenia czasu obracania się jej. Drugi to Exsence DC SS, który komputerowy układ hamulcowy ma od Curado DC. Dodatkowo w programie zmodyfikowano ustawienia oznaczone 1-3 dla PE plecionek. 1-3 są także dla nylonowych żyłek. Ustawienie oznaczone literą F pasuje do fluorokarbonu. 17Exsence DC ma 32 ustawienia a Exsence DC SS tylko 4.Trzeci to 20Metanium. Nowość jest wariantem 18Bantam ale szpulę ma od 19Atares, oznaczaną MGL III. Wałek szpuli 20Metanium pasuje tylko do 18Bantam, łożyska szpuli nie mają o-ring Silenttune. Kółko zamachowe przekładni nowości jest z mosiądzu. Okrągły, palcowy panel 20Metanium i 18Bantam jest dobry dla oka ale także z gwintem i można go bezpośrednio wkręcić. Wkręt precyzyjnie osiuje wałek i jednoczesne jest trwały pod warunkiem utrzymania gwintów w czystości, np. patyczkiem higienicznym. Korpus 20Metanium jest z stopu mg. New nie przerzuci 19Antares ale także 18Bantam. Abu Japan prezentuje Ambassadeur 6600CA po fabrycznym tuningu, z bocznymi panelami z mosiądzu. W najbliższym czasie zapowiada wznowienie reprodukcji Ambassadeur 2500C.Transcendentalny ABU znowu będzie chodził jak zegar, bzikował casting, przenosił w nowe stulecie i tak zapewne bez końca. JDM do najbiedniejszych nie należy. Ceny ma najwyższe ale pomimo tego nie budzą one chyba z g o r s z e n i a. Pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
king Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Witam, nie wspomniałem jeszcze jednego i prostuję by nie powodować żadnego zgorszenia o b y c z a j o w e g o. Shimano prezentuje, na wędkarskich targach w Jokohamie, nie trzy a cztery multiplikatory.Czwartym jest SLX DC z uproszczonym, komputerowym hamulcem rzutowym i-DC4, który ma cztery ustawienia bez dedykacji tego co można nawinąć na szpulkę. New SLX DC nie przerzuci New 20Metanium. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=pl&u=http%3A%2F%2Ffishing.shimano.co.jp%2Fproduct%2Freel%2F5922 Zastanawia mnie od ilu gram będzie można efektywnie nim rzucać wygląda zgrabnie jak to shimano:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iluzjonista Opublikowano 22 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2020 Korpus 20Metanium jest z stopu mg. New nie przerzuci 19Antares ale także 18Bantam. Pisząc "przerzuci", ma kolega na myśli odległość rzucania? Jeśli tak, to skąd taka deklaracja? Podparta relacjami testerów czy domysłami internetowych teoretyków? Stawiam dobrą flaszkę na to, że nowy Metanium będzie śmigał dalej od Bantama, mimo że ten to świetny multiplikator, jednak nie w kategorii "przerzucanie". Stary Metanium śmigał (śmiga) dalej od Bantama, więc jeśli układ sił się zmieni, to znaczyłoby, że w fazie projektowej i produkcyjnej nowego sprzętu coś poszło nie tak. No chyba że Shimano wpadło na genialny pomysł, żeby ograniczyć zasięg rzutowy jednego ze swoich multiplikatorów, który jest kojarzony ze wspomnianym "przerzucaniem"... Akurat Bantam to nie najlepszy przeciwnik w kategorii zasięg rzutu, bo w tym temacie sporo oferowały np. Casitas MGL i Chronarch MGL, więc rozczarowanie byłoby spore, gdyby nowe Metanium straciło atut, jakim jest "dalekosiężność" - kosztem np. mocniejszej przekładni i bardziej kompaktowej obudowy. Ja nie umawiałem się na taką zamianę, przyklepałem jedynie: zdolności rzutowe jak w poprzednim modelu (co najmniej), waga bez zmian, mocniejsza przekładnia Coś czuję, że nie tylko ja miałem taką umowę... Tegoroczna wiosna zapewne rozkwitnie nowymi modelami Metanium, więc niedługo będzie można nie tylko gdybać, ale i "przerzucać". Jak wcześniej wspomniałem - dobra flaszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi