kesur Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Witam!Szukam jakiegoś profesjonalnego zakładu gdzie dokonują oksydowania aluminium. Zależy mi na pokryciu piekną matowa oksydą kołowrotka z ruchoma szpulą i nie chce tego robić w warunkach domowych(kwasy, zasady itp) bo zdowie mam jedno i czasu jakby mniej. Nie wiecie gdzie znajdę zakład który wykonuje oksydowanie najlepiej oksydowanie twarde (typu III). A może przed oksydowaniem w jakiś sposób upiekszyć powierzchnię boczna szpuli kołowrotka? w sposób chemiczny albo mechaniczny ? pozdrawiam kesur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Cześć,A możesz z grubsza pochwalić się co chcesz zrobić? PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesur Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Oczywiście , że sie pochwalę, ale najpierw musze sfotografować to cacko przed i po anodowaniu.pozdrówka kesur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2007 Super! PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Kesur niewiem skąd pochodzisz dlatego nie dam Ci konkretnego adresu załadu który bawi się oksydowaniem jest ich sporo w krajuszukaj na internecie zakładów galwano technicznych miałem kiedyś problem podobny z chromowaniem znalu i aluminium i znalazłem ich pare. z grawerką dobry pomysł tylko zrób to po oksydzie w zakładach grawerskich posiadających pantograf grawerski, koszty minimalne.Pozdrawiam Tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi