Skocz do zawartości

spinning ~20-60 gram, do ~2,20 m, do ~450 PLN

jakub75

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

ostatnie doświadczenia wędkarskie skłoniły mnie do poszukiwania spinningu o poniższych parametrach:

- od 1,98 do 2,20 m,

- od 20 do 60 gram,

- w cenie do mniej więcej 450 zł.

W zamyśle to wędka do łowienia z łodzi, głównie na gumy (od Pig Shad Juniora 15 cm (waga 20 gram) po Westin Bullteez 18 cm (waga 53 gramy)), ale jak obsłużę nią dżerki, to nie będę narzekał.

Raczej większe niż mniejsze ugięcie pod obciążeniem.

Modele, które wpadły mi wstępnie w oko, to:

• Dragon ProGUIDE X-Series spinn. 1.98 m 25-60 g, 1+1
  • Savage Gear SG4 Power Game - 1,98m 20-60g
  • Shimano Beastmaster FX Spinning 2,10m 21-56g
Jak je oceniacie? A może wybrać coś innego?

Z góry dzięki za pomoc.
Edytowane przez jakub75

ja łowie na Dragon Flash XP predator 18-42 198 cm 

i powiem CI że spadów w zasadzie nie mam

pieknie wyrzuca co trzeba także jerki 10s , headbangery i duze gumy

dla mnie super za mała kase

wcześniej używałem  SG SALT  CCS 228 20-60g i tez było ok ale krótsza przy trzcinach lepiej mi sie operuje a ta dłuższa na otwartej wodzie

Jak byś chciał CCS to moger rozwazyc sprzedaż bo mi sie dubluje z kijem z pracowni

Mam sg black savage 20-60g 2.20m i pod gumy nie wziął bym nic ani centymetr krótszego. A jak by był nawet te parę cm dłuższy to bym bym w niebo wzięty ;) Po prostu gumami zwłaszcza lekko dociążonymi krótkim kijem się źle rzuca.

Edit. Widzę, że ktoś swierzo wystawił taki kijek na giełdzie ;)

Edytowane przez Bartek1989

Po latach łowienia rozmaitymi wędkami, w klasie do 400-500 zł polecam kije Savage Gear. No mi pasują. Użytkowo nie są gorsze od kijków za ponad 2000 zł. Seria - kwestia gustu. SG4 jak dla mnie zbyt militarny design, za bardzo mi się kojarzy z wojną :) SG2 jest OK w różnych gramaturach :) Warto też popatrzeć na ABU. 

Edytowane przez Herman