kaiser Opublikowano 28 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 Cześć, nie znalazłem tematu, więc pozwoliłem sobie założyć. W sieci znalazłem informacje, że łowisko od kilku lat jest strefą "no-kill" i dzięki temu można sobie względnie "połowić". Ponieważ po latach wyciągam ojca na ryby (powspominać stare czasy) będę wdzięczny za informacje, nawet szczątkowe, czy faktycznie można się spodziewać większej populacji okonia, szczupaka? Nie zależy mi na okazach, bardziej o pojedyncze sztuki na kiju (symboliczne). PS. Metoda- spinning. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierzakilures Opublikowano 28 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 Nie wiem czy na YT pyza tam nie łowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryboman Opublikowano 28 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2021 Generalnie zbiornik dość płytki, silnie zarośnięty, poddany dużej presji wędkarskiej. Polecam obrotówki, gumy na lekkich główkach i jerki. Nie bać się dużych przynęt. Co do okoni to raczej bym się nie nastawiał. Brzeg od lasu jest bardzo płytki, można spróbować brodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maut Opublikowano 29 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 Na kanale eMeL-a można znaleźć sporo filmików z tego zbiornika np. https://www.youtube.com/watch?v=_KyxaHMFCj4. Generalnie w tym roku jest słabizna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaiser Opublikowano 29 Września 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2021 Bardzo dziękuję za informacje, "sprowadziły mnie na ziemię" Drążąc dalej, odnośnie szansy na oksy, średnie szczupaki to co polecacie: Cedzyna, Mostki, Borków, Mójcza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uvex Opublikowano 1 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2021 Bardzo dziękuję za informacje, "sprowadziły mnie na ziemię" Drążąc dalej, odnośnie szansy na oksy, średnie szczupaki to co polecacie: Cedzyna, Mostki, Borków, Mójcza Symbolicznie możesz sobie połowić w zasadzie w każdym z wymienionych zbiorników. Nie jest tak, że nie da się nic złowić, ale ilościowo i wielkościowo musisz przygotować się raczej na niepowodzenie. Generalnie okręg Kielecki jest specyficzny. Lata lecą a mentalność wędkarskich autochtonów jest niezmienna, tj. co na haku to ......Były piękne okonie w zadawalających ilościach na Wąchocku, Rejowie, ale zostały zeżarte. Teraz trzeba trafić na dzień, żeby jakiegoś przyzwoitego złapać, czy też złapać kilka, kilkanaście sztuk.Odnośnie Suchedniowa, to można pochodzić za szczupakiem, ale też nie jest to gwarancją, że się człowiek nałowi. Zbiornik jest na tą chwilę fajną sprawą do łowienia na metody gruntowe. Można sobie z marszu połapać. Ciekawe tylko jak dług, bo ilość mięsa kole w oczy, oj kole okrutnie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaiser Opublikowano 1 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2021 Generalnie okręg Kielecki jest specyficzny. Lata lecą a mentalność wędkarskich autochtonów jest niezmienna, Dzięki za odpowiedź. Na wodach Kielecczyzny się wychowałem i łowiłem dużo od podstawówki zaczynając i na liceum kończąc, także "coś" tam kojarzę sprzed 20 lat Liczyłem na jakiś cud i 1-2 zbiorniki, o które zadbano....Szkoda, że mentalność przez ten czas się nie zmieniła i w konfrontacji z degradacją środowiska, lepszym sprzętem etc ryby nie specjalnie mają szanse...Mazowiecki wcale się dużo niestety nie różni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_M Opublikowano 3 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2021 (edytowane) Kaiser masz priv od kilku dni nieodczytany Edytowane 3 Października 2021 przez Kamil_M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uvex Opublikowano 28 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 Było miło, ale się skończyło. https://echodnia.eu/swietokrzyskie/koniec-wedkarskiego-el-dorado-odebrali-zbiornikowi-w-suchedniowie-status-lowiska-no-kill/ar/c1-15874905 Kurła, nie rozkminiam tego wszystkiego. Ciężko się w tym kraju żyje. Jak Boga, ciężko. ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czerwcowy0520 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 Spokojnie nie odpuścimy tak łatwo na oficjalny komunikat musimy jeszcze troszkę poczekać... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrCz Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 Spokojnie nie odpuścimy tak łatwo na oficjalny komunikat musimy jeszcze troszkę poczekać...Trzymam kciuki oba za powrotem no kil 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uvex Opublikowano 8 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2021 Ciuciubabka w najlepsze. Dobrze, że na tą chwilę jest OK! https://echodnia.eu/swietokrzyskie/zalew-w-suchedniowie-pozostaje-lowiskiem-no-kill-wladze-kieleckich-wedkarzy-zmienily-zdanie/ar/c1-15941227 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 8 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2021 Brawo dla ludzi którzy stanęli w obronie tego statusu.Brawa nie należą się władzą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi