Skocz do zawartości
  • 0

Chybiony zakup...

robert67

Pytanie

Witam i o pomoc proszę :D .

Widać X-ZOGA nie była mi pisana, bowiem po prawie trzech tygodniach od zamówienia szanowny sklep zadzwonił z mętnymi wiadomościami… <_<

Mam teraz możliwość poczekania na kasę albo zastąpienia innym kijem swojego zamówienia.

W tym miejscu mam pytanie. Czy ktoś z Was łowił wędkami SAKURA bądź HEARTY RISE.

Chciałbym coś w przedziale 10/45 cw. Na łódkę, czyli kije krótsze od brzegowego standardu.

Celem jest szczupak (dorosły), zakresu przynęt nie potrafię jeszcze określić precyzyjnie, ale na pewno będą to woblery Salmo Hornet 9 cm oraz gumy 12/15cm na główkach 20/30g.

Zdecydowałem się na owe dwie marki trochę z przekory trochę ze złości do posiadanych :lol: .

Budżet to 200 euro (z marginesem... :lol: )

Podsyłam linki dla zorientowania możliwości zakupu.

SAKURA

HEARTY RISE

Bardzo dziękuję za każdą radę i ewentualne sugestie, co do innego wyboru.

Pozdrawiam. Robert.

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dzięki Grzesiu, pierwsza odpowiedź się liczy :lol: , chociaż te, HEARTY nie dają mi spokoju .

SAKURY wyparły tu X-ZOGA, co może nie jest błędem a bardziej ograniczaniem klienta .

Lżejsze SAKURY oglądałem w sklepie i nad wodą (nie eksploatowałem) trochę odstraszał mnie pomarańczowy design. Może to błąd?

• 0

Przywiozłem kiedyś kilka kijków z Paryża.

W tym sklepie brałem.

http://www.mondial-peche.fr/catalogsearch/result/?q=+sakura

Kijki firmy Sert na zamówienie i eksperymentalnie jeden Sakura Rookie.

Estetyczny i sprawiający wrażenie bardzo solidnego kija.

Cena około 100euro.

Niestety nad wodą nie testowałem bo poszedł do klienta jak tylko wyjąłem z auta.

Cw chyba 15-40.

O ile wiem jest teraz używany do ciężkich kogutów.

W sumie ,teraz żałuje ,że go sprzedałem.

• 0

Mam Sakurę Rookie 662MH - kijek wybitnie sandaczowy, przyzwoicie uzbrojony w przelotki (Alconity) i uchwyt Fuji, kijek bardzo lekki, cięty. Wędki - szczególnie wyższe modele robione a la Megabass style.

Firmę mogę polecic, dla Twoich potrzeb dobry byłby chyba Mazzera 702M.

PS.

ceny wędek Sakury w zalinkowanym sklepie niższe niż u polskiego importera.

• 0

Dzięki serdeczne wszystkim za opinie, ale za koleją :mellow: .

Makamba uzmysłowiłeś mi, że powinienem pomacać przed zakupem jednak ruszyć zadek po obfitym tygodniu…dość powiedzieć, iż w wysyłkowym Mondial P?che prawie wszystkie produkty są ?puis?, czyli wyjszły :lol: . Panują tam teraz wakacje chyba i handlowi powiedzieli stop :lol: .

Sławek, ten 662 MH jest za leciutki, nieomal taki błąd popełniłbym gdyby doszła do skutku transakcja z X-ZOGA, zdublowałbym w zasadzie już istniejącą w kolekcji wędkę. Teraz będę optował za cięższym kalibrem.

Szkoda, że nie ma opinii na temat drugiej marki HEARTY RISE. Dość długo te kije są w sprzedaży wysyłkowej, ale w sklepach nie natknąłem się na nie.

W każdym razie do poniedziałku muszę temat z Waszą pomocą przetrawić :D . Nie chcę czekać tygodniami na zwrot kasy, więc skazany jestem na dokończenie zakupów właśnie w tym sklepie. Co prawda kupowałem tam dwa razy a zawiodła mnie do niego właśnie X-ZOGA w innych sklepach ?puis? .

Jeżeli nikt nie zachwyci mojego rozdętego ego innymi propozycjami zostanę chyba posiadaczem SAKURY :lol: .

Wielkie dzięki za dotychczasową pomoc :D .

• 0

Pitt, dlaczego nieśmiało :mellow: , ST Croix zawsze brałem pod uwagę jednak gorzej było z zakupami.

W sklepach ta firma nie istnieje praktycznie, kiedyś przypadkowo trafiłem serie Avid w jakimś nowo otwartym salonie wędkarskim pod Paryżem. Nie wykorzystałem jednak okazji Embarassed .

Z zakupami w necie również słodko nie jest najczęściej trzeba sprowadzać zza wody a to mniej mi się podoba. Poza tym jak zwykle w całej dostępnej ofercie i opiniach gubię się niemiłosiernie :lol: .

Floryda Fields…z pierwszego linku przeglądam, co jakiś czas w celach info jednak bladego pojęcia nie mam jak dotrzeć do wysyłkowej sprzedaży. Oni podają, co prawda ceny indykatywne jednak nie kierują do dystrybutora.

W points de vente jest również sklep gdzie robię zakupy, ale Steve (sprzedawca), kiedy zacząłem wymieniać interesujące mnie marki tak wybałuszył gały, że mnie prawie przestraszył :lol: .

Drugą, zalinkowaną stronę przeglądam częściej niż poprzednią, ale Pitt słowo daję :mellow: wolę wiadomości z Jerkbait.pl. Na Achigan przyglądałem się swojego czasu dyskusji na temat młynka Red Arc. Przeszło mi. Odniosłem wrażenie, że chłopaki dopingują sobie wzajemnie na zasadzie każdy zakup jest O.K. skoro już kupiłeś . Nie wiem może się mylę jednak nie przekonuje mnie większość tam dyskusji.

W każdym razie Pitt wielkie dzięki za pomoc :D , teraz muszę jednak doprowadzić sprawy do końca w nieszczęsnym sklepie gdzie próbowałem kupic X-ZOGA. Albo zdecyduje się na zakup innego kija albo wysłać listem poleconym prośbę o zwrot pieniążków, na które będę czekał tygodniami. Taka Francja :lol: .