sero1975 Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2021 Kij 30 lb, plecionka 1.7 PE ma mniej więcej 30lb. Też jestem zwolennikiem mocnych plecionek ale tutaj też zależy mi na głębokości poprowadzenia przynęty i dlatego szukam kompromisu.Weź TCB od @Psulek . Tanio , odcinek jaki chcesz , jakość dobra . Sam używam przy dwóch zestawach i jest jak najbardziej Ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitpno Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2021 Dragon Z do 18-42gram, dragon flah ta sama gramatura, dragon proguideX jesli ma podobna gramature ale drozszy bedzie. Wobki sandaczowe sa smigłe i lekkie . Nie trzeba duzego CW Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu TapatalkaNie będą za sztywne? Proguidex to xfast, do trollingu zwłaszcza na sandacze nie powinno się mieć kija o miękkiej akcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 5 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2021 Nie będą za sztywne? Proguidex to xfast, do trollingu zwłaszcza na sandacze nie powinno się mieć kija o miękkiej akcji?Nie wiem czy bardzo miekkim zatniesz sandacza czy tylko potarmosi i ucieknie Poszukaj w takim razie wlokna szklanego bedziesz miał miekki kij np ugly stika tego z najmniejszym cw. Ja mam flasha do lekkiego trolingu i sobie chwale Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 6 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2021 Nie wiem czy bardzo miekkim zatniesz sandacza czy tylko potarmosi i ucieknie Poszukaj w takim razie wlokna szklanego bedziesz miał miekki kij np ugly stika tego z najmniejszym cw. Ja mam flasha do lekkiego trolingu i sobie chwale Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu TapatalkaJa mam Ugly 15-25lb i sandacze się dobrze wcinają, nie spadają holowane za samą skórkę. Ja bym jednak szedł w elastyczność zestawu. Ostatnio testowo zacząłem używać żyłki , cały wypad do Szwecji łowiłem na żyłkę 0.30 i następnym razem zakładam ja na wszystkie zestawy. Zero spadów od okoni 35-45cm do szczupaków największy 115cm i dużo ryb 90+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 6 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2021 Ja tez mam zero spadow i zero zerwan plecionki odkad uzywam tego flasha i plecionki mocnej wiec to chyba nie od zylki zalezy. Dodatkowo jak msm zaczep to w zasadzie zawsze wyciagam to tez plus bo straty przynęt mniejsze Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 6 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2021 Ja tez mam zero spadow i zero zerwan plecionki odkad uzywam tego flasha i plecionki mocnej wiec to chyba nie od zylki zalezy. Dodatkowo jak msm zaczep to w zasadzie zawsze wyciagam to tez plus bo straty przynęt mniejsze Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu TapatalkaŁowiłes okonie na ten zestaw? Albo sandacze? Żyłka i plecionka to jest przepaść jeżeli chodzi o amortyzację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 6 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2021 wszystko co na trolling sie łapie w Szwecji łowiłemi okonie i sandacze i szczupakigruby okoń sredni sandacz duzy szczupak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 6 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2021 wszystko co na trolling sie łapie w Szwecji łowiłemi okonie i sandacze i szczupakigruby okoń sredni sandacz duzy szczupakMi w Szwecji zdarzało się przetrzeć plecionkę na kamieniach mimo długiego przyponu, na żyłce tego nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi