Skocz do zawartości
  • 0

Problem z silnikiem Yamaha 15hp 2t

saper_20

Pytanie

Witam wszystkich. Pacjent Yamaha 2t 15 HP widoczna na zdjęciach. Wczoraj pływałem cały dzień wszystko cacy. Dzisiaj po około 2h pływania po odpaleniu bieg do przodu wszedł tak jakby z opóźnieniem, ale dopłynąłem na kolejną miejscówkę zgasiłem. Po odpaleniu silnika wchodzi tylko neutral i wsteczny.vbrak biegu do przodu. Może ktoś ma schematy i instrukcje do tego typu silnika, lub przerabiał podobny problem i może podpowiedzieć gdzie szukać przyczyny. Z góry bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. 9a441bd6c4af80ee4acec17b80a14097.jpgf53538d3658af7858d3b9290d3895f28.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam lekko odkopię temat troszkę podobny ale co by nie zaśmiecać to może tutaj a mianowicie:

w zeszłym roku miałem małą awarię a mianowicie nie mogłem szarpnąć mojego 15hp stary dziad 2-suw jak się okazało linka od zmiany biegów spadła z jak by to nazwać ramiączka trzymającego i to zablokowało mi ten bęben czy jak tam zwał do odpalenia .Udało mi się z kolegą do jakoś przymocować trytytką że mogliśmy pływać do przodu . Na moje oko tam się chyba coś urwało że ten wałeczek od linki biegów się nie blokuje i dlatego użyłem trytytki. I do sedna może ktoś ma schemat z nr tej części to bym sobie ogarnął temat bo szukałem trochę ale głupi jestem i nie mogę jakoś tego gówienka namierzyć