Skocz do zawartości

Seeker SP703 dostępność i inne pytania

Rekomendowane odpowiedzi

Do mnie właśnie przed chwilą doszedł SP703... To przykre ale trafiłem na jakiś syf. Nikt mnie chyba już nie namówi na Seekera. To jakieś badziewie, straszne. Zrobiłem już parę wędek na Lamiglasach, Batsonach, St.Croixach ale czegoś takiego jeszcze nie widziałem. Ten Seeker to jest pomyłka... Średnica dolinka 13,7mm zamiast 16,2mm do tego bardzo duże luzy na złączu. Tak, że podczas wymachu czuć klikanie... Rozumiem, że nie warto nawet się

zabierać za budowę wędki na tym blanku, bo prędzej czy później strzeli na łączeniu prawda? Czy takie coś podlega reklamacji?

..

Ito jest kurna właśnie to j...ne ryzyko ,ściągając samemu.Ja też chyba nie zaryzykuję,bo nie wiadomo jaki odrzut wcisną.Mimo ,że niewielkie pieniądze ,ale zawsze i bujać sie trzeba z reklamacjami przez Ocean.Jednak do zaprzyjaźnionych pracowni dochodzą blanki raczej wyselekcjonowane, a detalista na chybił trafił :angry: Dlatego lepiej zaoszczedzić nerwów niż pieniędzy ;)

Edytowane przez Dąbek 111

Ito jest kurna właśnie to j...ne ryzyko ,ściągając samemu.Ja też chyba nie zaryzykuję,bo nie wiadomo jaki odrzut wcisną.Mimo ,że niewielkie pieniądze ,ale zawsze i bujać sie trzeba z reklamacjami przez Ocean.Jednak do zaprzyjaźnionych pracowni dochodzą blanki raczej wyselekcjonowane, a detalista na chybił trafił :angry: Dlatego lepiej zaoszczedzić nerwów niż pieniędzy ;)

Ha kupujesz u nas płacisz więcej ale dostajesz dobry produkt a nie badziew :D .

Czasem lepiej dopłacić 150zł to taniej wychodzi.

No nie wiem czy nie można.Pogadać dobrze z Kawalcem i pewnie coś byś załatwił.

Jozi, oczywiście, że sprawdziłem tą drogę zanim zamówiłem w mudhole. Niestety Pan Zbyszek samych blanków nie sprzedaje, może dostarczyć tylko gotową wędkę. Zobaczymy jak sklep tą sytuacje obsłuży. Dam znać jak już będzie po sprawie.

No powinni podejść do reklamacji profesjonalnie i uwzględnić tylko to dodatkowe kopanie i koszty.W jedną stronę musisz pokryć przesyłkę.Dziadostwo i tyle bo powinni sprawdzić co wysyłają.Musisz dobrze opisać sprawę, pojechać lekko po nich i drugi jak będą wysyłać to dobrze go sprawdzą.

Jestem mile zaskoczony :) . Jeśli potnę blank na 4 części i wyśle im fotki zwrócą mi pieniądze za blank i za koszy wysyłki. Mogą oczywiście wysłać mi następny blank, ale zaznaczyli, że Seeker ma ostatnio problemy z jakością blanków dwuczęściowych, więc radzą wybrać blank od innego producenta, bo kolejny znów może mi nie przypasować.

To dziwne, bo wszyscy tutaj zachwalają ten blank. Zresztą pan Zbyszek jest podobnego zdania. Będę musiał to jeszcze raz przemyśleć...

Korzystając z okazji czy mógłbym prosić kogoś o zmierzenie średnicy blanku w odległości 20 i 32cm od dolnika? Ja mam blank daleki od nominału stąd moja prośba. Z góry dziękuje.

Edytowane przez Robson1981

Jestem mile zaskoczony :) . Jeśli potnę blank na 4 części i wyśle im fotki zwrócą mi pieniądze za blank i za koszy wysyłki. Mogą oczywiście wysłać mi następny blank, ale zaznaczyli, że Seeker ma ostatnio problemy z jakością blanków dwuczęściowych, więc radzą wybrać blank od innego producenta, bo kolejny znów może mi nie przypasować.

To dziwne, bo wszyscy tutaj zachwalają ten blank. Zresztą pan Zbyszek jest podobnego zdania. Będę musiał to jeszcze raz przemyśleć...

Korzystając z okazji czy mógłbym prosić kogoś o zmierzenie średnicy blanku w odległości 20 i 32cm od dolnika? Ja mam blank daleki od nominału stąd moja prośba. Z góry dziękuje.

Tnij na równe części i spigoty wstawisz :) .

Dolnik masz od innego modelu, ktoś dał d.. przy pakowaniu elementów. Mandrel jest ze stali i nigdy nie osiągnie takiego skurczu. Przyjęli w Sekeerze nowego ..(wpisać epitet ,lub narodowosć).. i jest problem. Zamów dodatkowo dolnik do SP 703-S to będziesz miał dwa.

Dzięki z podanie wymiarów.

Sprawa ciągle się nadal ale napisze o tym tutaj, bo może ktoś kto będzie chciał sobie ściągnąć taki blank z mudhola i będzie miał obraz jak obecne sprawa wygląda.

Chodzi o to, że poprosiłem ich aby wybrali dla mnie kolejny blank, bez wyżej wymienionych wad. No i okazuje się, że kolejny ma także butt dimension 0.54" zamiast 0.64". Oni twierdzą, że to była pomyłka na stronie w opisie parametru. Moim zdaniem to nie pomyłka, bo koledzy tutaj piszą wyraźnie, że mają blanki o średnicy w dolniku ~16.4mm czyli ~0.64". Poza tym napisali, że : "The “little” bit of rocking in the blank should dissipate once you complete the ferrule wrap." Dla mnie to oznacza, że ten kolejny wyselekcjonowany blank także lekko się kołysze (klika) i jak sobie zrobię omotkę to klikanie zniknie... Wygląda na to, że nowa partia na którą czekałem, jest inna niż poprzednia... Do tego te klikania. Chyba będę musiał poszukać innego blanku...

Dzięki z podanie wymiarów.

Sprawa ciągle się nadal ale napisze o tym tutaj, bo może ktoś kto będzie chciał sobie ściągnąć taki blank z mudhola i będzie miał obraz jak obecne sprawa wygląda.

Chodzi o to, że poprosiłem ich aby wybrali dla mnie kolejny blank, bez wyżej wymienionych wad. No i okazuje się, że kolejny ma także butt dimension 0.54" zamiast 0.64". Oni twierdzą, że to była pomyłka na stronie w opisie parametru. Moim zdaniem to nie pomyłka, bo koledzy tutaj piszą wyraźnie, że mają blanki o średnicy w dolniku ~16.4mm czyli ~0.64". Poza tym napisali, że : "The “little” bit of rocking in the blank should dissipate once you complete the ferrule wrap." Dla mnie to oznacza, że ten kolejny wyselekcjonowany blank także lekko się kołysze (klika) i jak sobie zrobię omotkę to klikanie zniknie... Wygląda na to, że nowa partia na którą czekałem, jest inna niż poprzednia... Do tego te klikania. Chyba będę musiał poszukać innego blanku...

Mojego tez sciagnalem z Mudhole... Gdzies tak z poltora tygodnia temu mi przyszedl. Dwuczesciowy SP703-S S-Glass Trout, srednica dolnika 16.40mm / 0.642"

Zdecydowanie nic nie klika na zlaczu...

Edytowane przez DelTor0

• 1 miesiąc temu...
.... zaznaczyli, że Seeker ma ostatnio problemy z jakością blanków dwuczęściowych, więc radzą wybrać blank od innego producenta....

też już słyszałem o innych ,- równie poważnych wadach tej serii,- odsetek bubli jest niestety dość duży,-ciekawe czy wiedzieli o tym i stąd taka niska cena blanków???