Skocz do zawartości

Seeker SP703 dostępność i inne pytania

Rekomendowane odpowiedzi

Ugięcie mogło być trochę oszukane bo wędkę trzymało dziecko i nie bardzo mogłem go powstrzymać przed bujaniem kijem. Wczoraj o wiele bardziej został przeczołgany i nie sądzę by podzielił los 754. Szczytówka była na wysokości dolnika.

Ok w takim bądź razie to inna sprawa.

Do momentu gdy sp 754 sie nie złamał bylem z niego bardzo zadowolony, chociaż trwalo to krótko no i ugiecie pozostawało wiele do życzenia.

Jeżeli uznaja mi reklamację, a nie bedzie opcji oddania kasy to wezme 703 i przekonam sie sam.

Nie uwazam ze sa to zle blanki, może niektóre wypusty byly niedopracowane. ?

Edytowane przez Baars

To zdecydowanie prawda niestety :( jak juz gdzies pisalem wolalbym doplacic te usd 20 do blanku ale miec pewnosc ze zostal zrobiony w reżimie technologicznym gwarantujacym powtarzalna jakosc... a tak robi sie loteria niestety

Ale nie ma tego zlego - staram sie namowic Krzyska Zilinskiego na wykonanie lekko zmodyfikwanego zamiennika dla S703 -zobaczymy, moze mi sie uda :)

Jeśli można to ja bym prosił o wyprostowanie szczytówki ;)

Na początku myślałem że ta krzywizna się zgubi po uzbrojeniu bo tak na szybko wyznaczyłem kręgosłup i tak niby by się dało oszukać, ale gdy na spokojnie się to zrobiło to oczywiście wyszło całkiem odwrotnie.

Ja bym chciał żeby szła w kierunku delikatnego skrócenia blanku gdzieś do 6'8"  i małej modyfikacji zbieżności (wynikającej również ze skrócenia). Oczywiście dwa kawałki.  Ale na razie to tylko luźna koncepcja, nie wiem nawet czy znajdzie się u Krzyśka mandrel umożliwiający pokuszenie się o taką konstrukcję  :unsure:

Starej czarnej 703 nie trzeba modyfikowac, sama w sobie jest majstersztykiem ;) mam ją juz trochę czasu ale co wezmę ją na "spacer" na pstragi to jestem pod wrażeniem jego możliwości. Ciekawi mnie czy będzie duża różnica po tunningu..Obecnie jest na hardloyach ale mam juz kupiony set REC-ów.

Rec-ki najbardziej pasują do szklaków i najrzadziej występują przy nich pęknięcia na omotkach po ostrych wygięciach kija przy holu ale nie wszystkim pasuje ten dźwięk przy przesuwaniu się linki po przelotkach oczywiście przy żyłce cichszy a przy plecionce mocniejszy.

• 4 miesiące temu...

Czy ma ktoś seekera SP 604 ?

Trzeba wytrwale szukać  ;)  przed laty miałem w ręku 603 w starej e-glasowej wersji i przed zakupem wstrzymało mnie tylko to że to jednoczęściówka, których nie lubię... Szukanie się opłaca ostatnio wpadł mi w ręce e-glasowy SP 703-2 i już jest na warsztacie, jak będzie skończony wstawię zdjęcia :)

• Like 1

Czy ma ktoś seekera SP 604 ?

Trzeba wytrwale szukać  ;)  przed laty miałem w ręku 603 w starej e-glasowej wersji i przed zakupem wstrzymało mnie tylko to że to jednoczęściówka, których nie lubię... Szukanie się opłaca ostatnio wpadł mi w ręce e-glasowy SP 703-2 i już jest na warsztacie, jak będzie skończony wstawię zdjęcia :)

blank jest do dostania w pracowni http://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Blanki-SEEKER-S-Glass-Trout-Spinning/499

chodziło mi o opinie użytkowników 

• 1 miesiąc temu...

Pewnie nie wszyscy wiedza, taka notka ;)

Note: 7/2014 - Seeker has been sold, the plant in Long Beach is no more. The new owner has relocated and has said they will purchase new equipment to produce blanks. The old equipment was sold off. Their long term production manager Randy Penny has left the firm and is the new owner of United Composites. UC is now up and running, new blanks being produced at the UC factory in Huntington Beach CA.

• Like 1

Ciekawy news, "thank you for sharing" że tak nawiążę do języka notatki. A propos 703'ki z Krakowa - nie udało się. Z braku mandrela o odpowiedniej zbieżności powstał blank na smuklejszym mandrelu ale nie szklany tylko kompozytowy, ale to nie to. 

No nic , może "nowy" Seeker , z nowym właścicielem i nowymi maszynami będzie kontynuował część starych konstrukcji, zobaczymy. Jakby co to ja jedną 703 z S-glassa u mam zachomikowaną w szafie "na wszelki wypadek" ;)

• Like 1

Ciekawy news, "thank you for sharing" że tak nawiążę do języka notatki. A propos 703'ki z Krakowa - nie udało się. Z braku mandrela o odpowiedniej zbieżności powstał blank na smuklejszym mandrelu ale nie szklany tylko kompozytowy, ale to nie to. 

No nic , może "nowy" Seeker , z nowym właścicielem i nowymi maszynami będzie kontynuował część starych konstrukcji, zobaczymy. Jakby co to ja jedną 703 z S-glassa u mam zachomikowaną w szafie "na wszelki wypadek" ;)

A tak trafilem przypadkiem i lekko sie zdziwilem. No ale...

Szkoda ze opcja ze szklakami z FA tez upadla... 

To teraz bede dmuchal i chuchal na moja 703 :D

• Like 1

Szkoda ze opcja ze szklakami z FA tez upadla... 

Mając w szafie oryginała jakoś nie wystarczyło mi motywacji żeby zainwestować w mandrel. To co próbowaliśmy z Krzyśkiem zrobić z kompozytu węglowo-szklanego na istniejącym mandrelu, wyszło jak wyszło. Jednak materiałem trudno nadrobić zbieżność.  A może trochę trzeba by więcej poświęcić czasu po prostu żeby dopracować protoptyp, no a dla Krzyśka jak się domyślasz jest to raczej zawracanie głowy. Moim zdaniem prototyp ma zbyt mocną szczytówke i zbyt słaby dolnik - cecha którą zaobserwowałem w kilku dwucześciowych modelach rodem z Krakowa zresztą. Konsekwencją jest słaba progresja i przesztywnienie w części szczytowej.

• 3 miesiące temu...

Zaległości nadrobione  :)

E-glassowy SP 703 oskrobany i polakierowany przez Krzyśka Zielińskiego,- dziękuję Krzysiek - świetna robota!!!!

Pomysł na rękojeść mój własny,- wykonanie i korekty moich fanaberii,- Bartek Kawalec,- świetna robota!!!!

post-51172-0-34067900-1423762345_thumb.jpg

post-51172-0-00362100-1423762361_thumb.jpg

post-51172-0-93528700-1423762375_thumb.jpg

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 3

Przypadkiem sprzedawał nasz kolega z forum TomekTJ ;)

Miałem tzw fuksa, zamieściłem ogłoszenie i kilku oblatanych po necie kolegów zaraz mi go zalinkowało, więc nie czekałem ani chwili, grzecznie zapłaciłem i po sprawie ;)

Tomkowi i linkującym kolegom także dziękuję :)

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 1