kocmyrz Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 A rozważałeś Recoile? Machałem tym kijkiem na recoilach (planowałem zamówieni wędki na tym blanku) i według mnie super - ostatecznie zamiast Seekera jest wprawdzie Hardy, ale przelotki te same;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Jakoś nie mam serca do recoili... mialem w reku fabryczne st. croix na tych przelotkach - niby wszystko OK ale cosik mi nie leżały... czy ktoś zna rozmiarówke Minima 4 ( chodzi mi o dane wysokosci ramki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 7,40mm do górnej zewnętrznej pierścienia, przelot 2,9 model LV. Model L wysokość 5,0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Wojtek, a mógłbyś wstawić pełną rozmiarówkę do wątku o minimach ? Byłoby z wielkim pożytkiem myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Potrzebuję trochę czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 "Pasowanie" Recków do szkła polegało głównie na tym że szkło było zawsze kojarzone z czymś "starym" ... Praktyczne pasowanie polegało na tym że miękkie Recki dawały stosunkowo rzadkie w stosunku do Alconitów pękanie lakieru na omotkach wynikjące z twardej stopki Alconita. Co zupełnie nie przeszkadzało w łowieniu i nie dawało jakichś dalekodystansowych problemów, ot taka wada estetyczna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Paweł,- odezwij się do Zbycha, niech Ci wyśle zdjęcia z tego co uzbroił dla mnie i chyba jest też szklak dla kogoś innego w całkowicie odmiennej koncepcji.piekielnie trudno dobrać sensowne nici do tych blanków tak żeby całość wyglądała nie wsiowo tylko skromnie i elegancko...Może Ci się spodoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 OK, dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Własnie dostałem zdjęcia tego innego kija i muszę powiedzieć że dla miłośników korka na dolniku nic metaliczna w kolorze tzw starego złota to estetycznie fajna propozycja, ale raczej bez tippetów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 moze wstawisz tu te fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 (edytowane) Sory Paweł, chętnie bym je od razu wstawił ale nie pytałem Zbyszka czy można, to nie są moje foty więc wole zapytać.Jutro zapytam i jak padnie - 'tak' - to wstawię,- a na razie zaglądnij do maila Edytowane 25 Listopada 2012 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Zbyszek z Bartkiem się zgodzili na pokazanie zdjęć na forum, tylko mnie coś nie wychodzi wklejenie ich.Wrzuć je Pawle proszę jak potrafisz, bo starszy Pan ma jakieś niedoróbki w wiedzy.... komputerowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Tak wygląda dolnik w moim Seekerze SP 652 i blank z zamotanymi czarnymi Tichami.Wydaje się że zestawienie kolorystyczne nici i dodatków nie jest zbyt krzykliwe i pstrokate mimo mieszaniny kilku kolorów,- ale to zawsze sprawa gustu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Pięknie to wygląda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 (edytowane) Arku pięknie zrobiony seekerek.Nie wiem czemu na stronie Kawalca nie ma oferty blanków seekera.Może coś wiesz na ten temat to napisz. Edytowane 6 Grudnia 2012 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Józek,- przyjmuje zachwyty w imieniu Zbyszka Na stronie nie ma ich i raczej nie będzie... Niestety jest niewielka liczba zainteresowanych szklakami poza ich wielbicielami... Mówię tu oczywiście o zainteresowaniu sprawczym nie teoretycznym stąd też ceny blanków, które pewnie mogłyby być jeszcze niższe, gdyby popyt był większy, ale fabryka realizuje zamówienia dla pracowni w ilościach minimum 6 szt z modelu jeśli dobrze pamiętam... I chyba tu jest pies pogrzebany Jednak najlepiej zapytać u źródła, bo ja tylko powtarzam to co usłyszałem od Zbycha. Dziś dotarł do mnie kijek ze zdjęć (SP 652) i muszę powiedzieć,- jestem zachwycony, nie tylko wykonaniem ale samą koncepcją blanku, jego ugięcia i czułości.Teraz mogę ze spokojnym sumieniem napisać, że rzeczywiście nowe s-glasowe blanki są znacznie lepiej zbalansowane i nieco sztywniejsze na sucho od e-glasowych, ale również nie mam wątpliwości iż będą się zupełnie podobnie zachowywać pod rybą. Tak więc pełna guma i brak spadów a także podobnie jak w e-glasie trudno będzie wykonać zacięcie zbyt późno,- bo trudno mi sobie wyobrazić kogoś z tak kiepskim refleksem :lol: Jest w nich wszystko co lubię w szkle, czyli ryba dotyka przynęty i klei się do niej, po czym wyjeżdża na brzeg nawet zapięta za przysłowiową skórkę zdezorientowane gdyż nie wyczuła momentu zacięcia...Czekam jeszcze na dwa pstrągowe Seekery i chyba zamówię jeszcze jednego pod sandacza do jesienno-zimowego gumowania. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Tak wygląda dolnik w moim Seekerze SP 652 i blank z zamotanymi czarnymi Tichami.Wydaje się że zestawienie kolorystyczne nici i dodatków nie jest zbyt krzykliwe i pstrokate mimo mieszaniny kilku kolorów,- ale to zawsze sprawa gustu...Mroczny przedmiot pożądania :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Waldek,- w Phenixie, którego kupiłeś ode mnie masz dokładnie te same nici i takie same proporcje dolnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 ma ktoś może pomierzone średnice szczytów i dołów tych nowych seekerów? od jakiegoś czasu myślę o jakimś szklaku i tak się zastanawiam czy seeker czy może mhx z nowej serii.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Przelotki PacBay Minima wymiaryRamka Fhttp://www.rodbuilding.de//Onlineshop/tackle24/Datenblaetter/PacBay_F.htmRamka SVhttp://www.rodbuilding.de//Onlineshop/tackle24/Datenblaetter/PacBay_SV.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 ma ktoś może pomierzone średnice szczytów i dołów tych nowych seekerów? od jakiegoś czasu myślę o jakimś szklaku i tak się zastanawiam czy seeker czy może mhx z nowej serii.... SP703-S S-Glassszczyt 2.04~08dol 16.40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 (edytowane) Dzięki Już znalazłem wszystko na modhulu Edytowane 9 Grudnia 2012 przez WOBI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 No to chyba bedzie nastepny wielbiciel szkla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 No nie wiem czy mi przypasuje na pewno sobie jakiegoś złożę na próbę.... chyba to będzie sp754 seekera (szukałem jak najbardziej zbieżnego) ile gramaturowo maxymalnie pociągnie 18-20g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 tyle pisza,- ale juz stary e-glasowy ciagnal glowki 20g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi