gorgol Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Witam,mam lekki problemik,z moją stella 4000F,a mianowicie,po dokładnym wymyciu,nastepnie smarowanko i złożyłem ponownie,lecz juz jakos nie tak było,po poradzie kol @hasiora złożyłem ponownie,lecz zauważyłem,ze jeden element jest lekko starty i nie siedzi dobrze w gnieżdzie...i teraz pytanko czy jest mozliwośc dokupienia takowej częsci,lub w ostateczności,jakis zamiennik>>http://www.pergetes.hu/letoltheto_anyagok/stella_4000f.pdf<<jest to częśc z tego schematu o numerze >>6148<< interesuje mnie jeden z tych pręcików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 jutro dam info czy to jeszcze dostepne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Temat załatwiony pozytywnie,część mi potrzebna jest do kupienia.MEFISTO jest nie oceniony w takich sytuacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 26 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Witam,po pierwsze chciał bym podziekowac,@MEFISTO FISHING za ogarniecie czesci do stelli 4000F (98r)a dlatego jestem happy bo podobno Japońce trzymaja czesci do shimano tylko 10 lat a Mefi jednak złatwił.Tu drobiazgi które potrzebowałem,były niezbedne do maslanej pracy eFki.....i jak juz zamawiałem to od razu,zamówiłem srubki,od panela bocznego,do stelli F i H <_< bo nowe holery maja to do siebie ze sruby maja zalakowane niebieskim lepiszczem,i sie wyrabiaja ....Tu,bohaterki,całego opisu...i dodatkowo pozwoliłem sobie,w stelli H z korbki pojedyńczej zrobic DH...a ze gwinty maja wymienne,to pasuje do obu Teraz szybkie rozbieranko.....kilka zwykłych narzędzi które powinny byc w każdym domu,element wymieniony,nałozony żadziutki Mobilith,skręcone i śmiga bajkowo,w środku elementy nie wykazujace żadnych oznak pracy,i zaoszczedzone przez własne rozkręcanie,no z 5dych napewno,i nie zawsze wróci tak jak bysmy chcieli..... No i czyż nie wyglądaja ślycznie.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Dareczku może serwis otworzysz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Przydałyby się większe fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Tego cukiereczka H to chyba gdzieś już widziałem Oby służył Tobie Darku jak najdłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 27 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Fotki,powiekszone,może troche nie dokładne,ale,i sprzet nie za bardzo,a tu dodatkowo,zdjecia korbek(rączek)bo jako wielki miłosnik DH w kołowrotkach,musiałem cos wykombinowac,a tu na forum @guzu to ładnie przedstawił,wiec zakupiłem korbe od shimano aero4000,wybiłem nita,rozwierciłem delikatnie nita,w jednej korbce od stelli,i wybiłem nita od aero,te wybite nity,zastapiłem nitem do blachy,zaklepałem i pasuje,moze i nie jest bardzo estetycznie,bo korba w imadle troche sie porysowała( co u niektórych było by nie do przyjecia) ale pasuje i zajebiscie spełnia swoje zadanie ......... ty sie Józiu,o mnie nie bój,serwisant ze mnie nie wyrosnie,(chociaż jakies sraxony kolegom sie czasem smarnie)ale po tych wszystkich perypetiach z róznej maścispecjalystami juz miałem dość ,a to naszeforum to kopalnia wiedzy ...a i jak sie poprosi to jest kilku chłopów,co zawsze podpowiedza,co z czym złozyć,i jak dopasowac,miedzy innym i ty.a radocha z dobrze złożonego,przez samego siebie,sprzetu jest ogromna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Widzisz Dareczku nie taki diabeł straszny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 27 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Dokładnie,najwazniejsze to żadnych podgladaczy,musi byc zupelna pustka w domu,browarek ,i właczone forum <_< ,i mozna,i dało sie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havy Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Rozbierałeś na czynniki pierwsze,czy to co na foto jest złozone smarowałeś bez rozbierania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 7 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Witam,zaraz po zakupieniu jednej jak i drugiej,rozebrałem je na czynniki pierwsze,bo inaczej nie pozbył bym sie smaru oryginalnego(którego w sumie było sporo i nie wykazywał oznak pracy i zmeczenia...no ale jak to mówia :nawet nowe trzeba smarowac:to nasmarowałem),wymyłem wszystko(oprócz łozysk) w benzynie ekstrakcyjnej,zrobiłem mieszanke z mobilitha,i nasmarowałem ponownie,a do wymianki części,tej co na zdjeciu,to sciagnołem tylko rotor ,panel boczny,i wymieniłem,jeden"pręcik" na drugi.bez potrzeby rozbierania na czynniki pierwsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havy Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Szkoda ze nie da się uniknąć rozbierania na czynniki pierwsze bo tego obawiam się najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Szkoda ze nie da się uniknąć rozbierania na czynniki pierwsze bo tego obawiam się najbardziej.Bez pośpiechu, możesz albo robić zdjęcia (po wyjęciu/wykręceniu każdej, pojedynczej części) lub filmować kamerą.Ja też się tego obawiałem i dałem radę w jakieś niecałe 6 godzin zrobić dwa TP. I nawet żadne części nie zostały ;-)Więcej wiary w siebie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterek Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 Witam ,podepnę się do wątku co by nie robić balaganu.W tym miejscu bardzo dziekuję Mefisto Fishing,za załatwienie nakretki do Morethana.Ekspresowa przesylka i i po bólu ,dzięki mefi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 10 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 (edytowane) Edytowane 11 Października 2012 przez gorgol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 (edytowane) Panowie mam pytanko.Zakupiłem jakiś czas temu tutaj na forum Stelle 4000F w której nie działał posuw szpuli.Jako że mam urlop, postanowiłem się za nią zabrać i okazało się że brakuje dwóch części.Może miałby ktoś na sprzedaż części 6060 i 2298http://www.nutterrodandreel.com/pdf/Shimano/2000/stl%204000f.PDF Edytowane 24 Lipca 2015 przez fish28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Obie części są na ereplacementparts i kosztują po 99 centów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Ok, dzięki za info.Wolałbym jednak na szybko bez kombinowania :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Panowie mam pytanko.Zakupiłem jakiś czas temu tutaj na forum Stelle 4000F w której nie działał posuw szpuli.Jako że mam urlop, postanowiłem się za nią zabrać i okazało się że brakuje dwóch części.Może miałby ktoś na sprzedaż części 6060 i 2298http://www.nutterrodandreel.com/pdf/Shimano/2000/stl%204000f.PDFWitam.# 6060 to tulejka wodzika, # 2298 to podkładka regulacyjna. Na schemacie jest uwidoczniona jedna,ale nie zawsze tak jest. Występują w różnych grubościach i zazwyczaj jest ich dwie, jedna ok.0,10 mm i druga 1 mm.Ale to kwestia odpowiedniego doboru. Takie tulejki i oryginalne podkładki regulacyjne w różnych grubościach posiadam. Zamontowanie owej tulejki wymaga dokładnej regulacji ustawienia luzu wodzika za pomocą podkładki lub podkładek # 2298. PozdrawiamJózef Leśniak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 W takim razie wysyłam do Pana, Panie Józefie kołowrotek w poniedziałek:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi