Skocz do zawartości
  • 0

Pytanie o Hornety

popper

Pytanie

24 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

pewnie słabo rotujący był i wycofano go z oferty. przy odrobinie szczęścia może znajdziesz go w jakimś zapomnianym przez hornetomaniaków sklepiku. ja w takim sklepie w trójmieście znalazłem wycofane z oferty minnołki 6 w kolorze M i SMD jeszcze ze starym sterem. unikaty, więc nie goszczą zbyt często na agrafce.

swoją drogą mam w pudełku trochę różnych hornetów, ale tego akurat nie mam i chyba nigdy nie miałem.

pozdrawiam, j.

• 0

@Popper,

tak jak napisał mój przedmówca, kolor ten został wycofany z oferty Salmo.

Szkoda, bo był łowny. Moi koledzy łowiący nad Bugiem uważali go za jeden z najlepszych kolorów Horneta. W drugiej kolejności był kolor RP (Real perch), ktory także został wycofany z produkcji. Zamieniono go na HP (Hot perch).

Dlaczego rezygnuje się z łownych kolorów, wycofując je z produkcji, tego nie wiem...

• 0

Dlaczego rezygnuje się z łownych kolorów, wycofując je z produkcji, tego nie wiem...

tutaj nie chodzi chyba o łowność danego modelu(koloru). dla producenta łowny = ten który się sprzedaje. sprzedaje się więc opłaca się go robić dalej. jak się nie sprzedaje, bądź w stosunku do innych modeli (kolorów) sprzedaje się słabo, to się go po prostu wycofuje z oferty. sklepikarze też zamawiają te, o których wiedzą, że raczej zejdą im ze stanu. nikt nie chce zamrażać środków tj. wydawać kasy na towar, który długo i powoli schodzi. lepiej w tym samym czasie sprzedać więcej lepiej rotujących modeli. a że ma się to czasem odwrotnie proporcjonalnie do oczekiwań nas wędkarzy to już jest zupełnie inna śpiewka...niewidzialna ręka rynku

@rognis, ja również boleję nad wycofaniem RP z oferty

• 0

Hmmm.....piszecie, że łowny kolor. Ja też tak uważam i kilku znajomych również.

Gdzie szukać logiki Wytwórcy? :unsure:

A może to my się mylimy i wcale nie taki łowny (statystycznie).

Ja jednak żałuję a moje (potencjalnie) pstrągi i klenie cieszą się pewnie jak diabli.

• 0

@rognis, ja również boleję nad wycofaniem RP z oferty

taaaaaaa... H6 RP był zdecydowanie pieknym i skutecznym wariantem :mellow:

http://jerkbait.pl/art/images/00034/029.jpg

http://jerkbait.pl/art/images/00034/025.jpg

• 0

Drodzy Koledzy!

Niby sami sobie miedzy wierszami odpowiadacie ale jakby nie do końca.

Niestety logika producenta (raczej powinna takowa istnieć jeśli nie jest on samobójcą) nie zawsze jest tożsama z logiką klienta. Myślę, że każdy producent kieruje się podobnymi motywami co firma Salmo. Wycofywane są z produkcji wzory (kolory, modele), które najsłabiej się sprzedają. Czy ktoś z Was zadał sobie pytanie jaka może być inna przyczyna? Może kolor wg. Was jest zbyt prosty w produkcji? ;)

Kolor GOLD bo o nim mowa to marzenie producenta - prościzna jakich niewiele było w naszej historii! Może to przekona zatwardziałych jego zwolenników? Ja też go lubiłem ... może nawet jeszcze jakieś mam ...

Tak więc proszę nie szukać podwójnego dna. Podobnie jak kolor Hot Perch przebijał pod względem sprzedaży kolor Perch (PH) - koloru Real Perch (RP) w Hornetach nigdy nie było - tak i kolor Gold był na szarym końcu listy przez wiele lat! Trzymaliśmy go tam raczej przez sentyment. Niestety czasy robią się coraz cięższe i każda decyzja musi być mocno przemyślana i uzasadniona ekonomicznie. Co roku musimy dokonywać bolesnych nieraz operacji amputując jakieś kolory. To boli bo to w sporej części moje dzieci :D

Nawiasem mówiąc nikt nie powiedział, że kiedyś ten kolor nie wróci. Tak bywało w przypadku innych producentów, nawet tych największych na świecie.

Pozdrawiam,

Pepe

• 0

Po wielu latach korzystania z woblerów SALMO doszedłem do wniosku, że kolor bardziej nęci wędkarza. Zjawisko jest widoczne w sklepie, następnie nad wodą przy wyborze, który kolor danego woblera zastosuje. Niekoniecznie dany kolor musi wabić rybę.

Na poczatku ubiegłego roku, w sezonie trociowym, wędkarze łowiacy nad Iną przemalowywali woblery i inne przynęty w kolorze ostrej purpury ( coś o tym wie Mifek . Moim zdaniem poszła fama, że trocie gryzą właśnie ten kolor. Natomiast w innym sezonie dokładnie ten sam kolor jest już mniej skuteczny !

Reasumując, twierdzę, że wiara we własny ulubiony kolor czyni cuda.

• 0

bo to chyba chodzi o to że nie sprzedają tego koloru

bo już niema na niego takiego popytu

dajmy na to że 25% spinningistów ma ten kolor a reszta nie jest

zupełnie przekonana do niego...

kupujący ten kolor kupują go już żadko bo wtedy gdy

się urwie taki sam nad wodą lub inna kaczastrofa :mellow:

nie sprzedaje się więc poco dalej go robić...

niech się sprzeda resztka z magazynów i w sklepach

a teraz będą robić nowe nie koniecznie skuteczniejsze ale

poco strugać coś co już miało swoje dobre dni... :mellow:

to tak po mojemu by było <_<

• 0

Mam takie zdanie jak Komancz. W przytlaczajacej wiekszosci przypadkow kolor woblerow nie gral u mnie 1 skrzypiec (z gumami juz by wyszlo troche inaczej ale tu tez nie przeginam - 4 podstawowe kolory).

W woblerze cenie inne przymioty przede wszystkim, kolor jest gdzies na 4tym m-cu..

Gumo