zorak Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 WitamMam pytanie do znawców tematu. Spinning Team Dragon do 42gr. i długość 3,05m. Na kiju są takie oznaczenia:I teraz moje pytanie:Czy mogę do tego kija używać żyłki cieńszej niż 0,25mm czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 A możesz używac przynęt lżejszych niż 10 gr.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Ja nie miałbym serca Tobie zabronić A poważnie, to oznaczenie jest umowne. Należy je traktować orientacyjnie, to po pierwsze. Po drugie jeśli zabetonujesz hamulec w kołowrotku, dystrybutor daje Tobie wskazówkę, że przy np. bardzo mocnym zacięciu, lina słabsza niż 10lb może pęknąć. Z racji na moc kija właśnie. Analogicznie górną wartość trzeba traktować jako sugestię, że zabetonowany zestaw powyżej 20lb może uszkodzić kij. PołamaniaGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorak Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Dziękuję bardzo za wyjaśnienie. Po prostu mi chodziło o to czy trzeba się kurczowo trzymać przedziałów, czy raczej jest to umowna rzecz.Ale teraz już wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 a czemu nie mógł byś użyć cieńszej?oczywiście że możesz.gdybyś chciał użyć grubszej to pytanie można zrozumieć.podany zakres to sugerowana linka do danego kija taka podpowiedż.natomiast nie powinno się stosować mocniejszych linek niż podana żeby nie uszkodzić kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 chyba za wolno piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi