Skocz do zawartości

Coś o trollingu...

bodzios51

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Witam

Odległośc przynęty od klipsa (KULI) chyba ma olbrzymie znaczenie ?Dotąd w wątku 2 opinie na ten temat;1 -1 metr,2-10m.Będę w czerwcu na j Asunden w Szwecji gdzie jak mi wiadomo prawie tylko trollingowcy mieli sukcesy(jezioro rozległe i b głębokie)Na łódce którą wypożyczę jest zamontowany down-rigger.Czy są jeszcze inne opinie na temat tej odległości.Dotąd nie trollingowałem w zasadzie i dlatego dwukrotnie już na tym jeziorze zapłaciłem frycowe.Nie chcę się dać pokonać poraz 3-ci,stąd prośba o radę.Może polubię trolling ??

Drodzy Koledzy ,na tych fotkach jest widok windki samorobki wykonanej w 100% ze stali nierdzewnej,bardzo mocnej ,o wadze jednego kg. Pod adresem http://www.gofish.com/player.gfp?gfid=30-1091915 i http://www.gofish.com/player.gfp?gfid=30-1091920 znajdziecie 2 krótkie filmiki - otworzą sie automatycznie po wejsciu na w/w adresy bez zapisywania sie na dysku. Milego seansu - oczekuje krytyki - bodzios

WINDA3_EDIT.bmp

WINDA1_EDIT.bmp

Tornado przyjacielu cozescie tak Wszyscy zamilkli? Temat stal sie nudny ,a moze jestescie na rybach? :unsure: Dzis trafilem w moim zlomowisku na naped wycieraczek samochodowych i z ciekawosci sie temu przyjzalem :huh: Przekladnia jest rozbieralna ,mocniejsza ale calosc troche wieksza.Uwazam ze latwiej przy niej zrobic hamulec przeciazeniowy.Tornado,jako ekspert i moj promotor ,co Ty na to?Pozdrawiam Cale Forum bodzios . :wacko:

W zasadzie nie bardzo jest dalej nad czym deliberowac, ze zdjec mozna tylko ocenic, ze maszyna jest wykonana z solidnych materialow...

Reszta to godziny i dni na nauczenie sie korzystania z tego i usuniecie ewentualnych niedociagniec.

Nie widac jak bedziesz ta linke wciagal i wyciagal, brak korby..skoro naped elektr. w fazie dorabiania.

A nawet jak bedzie elektr., to korba i tak jest nieodzowna, zawsze sie moze akumulator rozladowac...

Gumo

Dzieki Gumo,ze sie odezwales.Windka ma naped tylko elektryczny.Nie jestem sceptykiem ale do przekladni slimakowej trudno zastosowac korbe.Minus jej jest taki ,ze nie zrobilem hamulca przeciazeniowego.Mam natomiast inny mechanizm napedowy,gdzie ten hamulec bez problemu wykonam ale korbe sobie daruje(woze ze soba wystarczajaca ilosc pradu).Jak cos splodze to poddam Waszej krytyce,pozdrawiam bodzios.

Bodzios każde zwijadło od samochodu typy wycieraczki podnośniki szyb to świetny materiał na winde tylko dobry chamulec poślizgowy musisz dorobić licho nie spi i w najmniej oczekiwanym momęcie może zadziałać prawo marfiego.pomyśl narysój pomyśl wykonaj i sprawdż. Jak już pisałem jestem modelarzem i wiele sam sknociłem tematów robiąc bez dokładnej analizy za i przeciw.Robiąc dokładną dokumentacje roboczą sam zmnajdziesz 10 innych rozwiązań na jeden temat,to się oplaci nie opłaci :lol: Pozdrawiam z problemami domnie chętnie pomoge Tornado

• 2 tygodnie później...

Na tym forum rownierz (panie Wojtku) dziekuje za dobra rade odnosnie zakupu kija do lekkiego trollingu z kula.Jest to Lamiglas Model CG89MHC-8'9 Clasic Glass 15-30LB line 3/4-4 oz.Lure.Juz niedlugo zdam relacje z jego zachowania sie w praktyce,pozdrawiam bodzios. :D

• 13 lat później...