Skocz do zawartości

Shopee Polska - czy rośnie wreszcie poważny konkurent dla Allegro?

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Rusza nowa platforma w Polsce.

Jako że sprzedaję sporo rzeczy na Allegro to zarejestrowałem się jako sprzedawca i właśnie dostałem informację że od 14.10 oferty polskich sprzedawców maja być już widoczne.

Ceny będą niższe od Allegro z racji tego że na razie brak prowizji (na Allegro 8%) i w związku z tym wystawiam przedmioty z ceną niższą o kilka procent.

Życzmy powodzenia bo jak się uda to po prostu będzie można taniej kupić.

Przesyłki gratis.

Edytowane przez godski

Nie uda się.

Do pierdoletów niezmiennie Ali, bardzo duży wybór, dostawy do 14 dni obecnie,, reszta rzeczy OLX/ Allegro. Shopee bedzie drugi od końca, zaraz po Amazonie.

Zobaczymy, wszystko zależy od sprzedających i kupujących. No i od platformy a na razie ma sporo minusów. Plus jest taki że Allegro na pewno ich nie wykupi.

• 1 rok później...

Prorok? B)

Od 14/01 Shopee znika z PL.

Szacun za przewidzenie, niech kolega powie teraz jakie aukcje wykupić na giełdzie?

Swoją drogą nie dziwie się, że shopee nie wypaliło, jak słyszałem jak ogromne pensje mieli pracownicy to nie miało prawa się udać

Edytowane przez GroPerch

@Friko- Pawle, serio chcesz żebyśmy byli platformą handlową tylko ? ????wiem że "załber" jest lepszy niż wszystkie inne kołowrotki, wiem też że przesyłki Olx są najlepsze dla "jerkabitofców"...ale tera mnie zasmuciłeś całkiem już ????

@Friko- Pawle, serio chcesz żebyśmy byli platformą handlową tylko ? wiem że "załber" jest lepszy niż wszystkie inne kołowrotki, wiem też że przesyłki Olx są najlepsze dla "jerkabitofców"...ale tera mnie zasmuciłeś całkiem już

Raczej na innych forach z jerka się "śmieją", że tu jest polecany sprzęt dla snobów. zdecydowanie nie łączyłbym jerkbaita z Zauberem ;)

• Like 1

@Friko- Pawle, serio chcesz żebyśmy byli platformą handlową tylko ? ????wiem że "załber" jest lepszy niż wszystkie inne kołowrotki, wiem też że przesyłki Olx są najlepsze dla "jerkabitofców"...ale tera mnie zasmuciłeś całkiem już ????

Jerbaitowi panicze w akcji . Uwielbiam to ich słodkie pierdzenie

Edytowane przez pieczywko

Faktycznie, jak dla mnie to cała platforma była źle zaplanowana i zorganizowana. Mało czytelna, kiepski dobór kategorii i wiele innych grzechów. Szkoda że nie udało się , w pewnym segmencie rynku Allegro jest monopolistą , jak Orlen. 

Zaglądając na shopee czuję się jak na gorzej zrobionym ali. To chyba miała to być właśnie taka niby lokalna platforma do sprzedaży chińskich produktów i dalej może być, np. jeśli zatrudnią Polaków do zrobienia/tłumaczenia podziału na kategorie, poprawią automatyczne tłumaczenia, żeby nazwy i opisy przedmiotów miały sens i odpowiadały rzeczywistości. Chyba największą wadą jest brak przejrzystości, intuicyjnego albo chociaż logicznego ułożenia kategorii, ustawień wyszukiwania.