hlehle Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Moja sonda zaczęła ostatnio świrować. Co jakiś czas sygnał na wyświetlaczu staje się bardzo słaby. Dno jest ledwo rysowane.Po chwili wszystko wraca do nomalnego stanu.Co może być przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 13 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 (edytowane) porysowanie nie powinno wpływać na pracę przetwornika. Edytowane 13 Października 2012 przez busz231 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Witam panowie, czy porysowany przetwornik może mieć wpływ na pracę echo ? pozdrawiam mojemu to wisi ze jest podrapany dziala jak nalezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kielbasa99 Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 przetwornik sam pada .... jasne ,a napieprzanie nim o dno łódki ,niewłaściwe zabezp przed transportem itd itd to nie mają nic wspólnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Juko Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 WitamZ holowanej łódki wypadł mi odkręcony przewód od echa do przetwornika i ciągnął się za mną parę kilometrów.Wiadomo. Poprzecierał się, niektóre przewody i ekran są uszkodzone. Przypuszczam, że taki przewód ciężko będzie naprawić w związku z czym rozglądam się za nowym/sprawnym. Może ktoś z Was poratuje gdzie takie "cóś" kupić, a może nie jest mu potrzebny przewala się w szafie i ma do odstąpienia?Czy taki przewód można dostać, żeby później go polutować? Sądzę jednak, że po takiej robocie mogą być zakłócenia Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 A ile tam jest żył w środku ? Ekran jest jaki ? Siatka Folia . Kabli na rynku jest od groma i ciut ciut . Problemem może być tylko poprawne wykonanie ekranu . Jeśli żyły nie sa odsłonięte (gole) może wystarczy przeizolowac termokurczem grubosciennym bądź mini mufke zywiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 posiadam jakieś 3-3,5metra przewodu od x-125.kiedyś mi przeszkadzał i go skróciłem i tak sobie leży.mam też wtyczkę-jak nówka,jeśli chcesz mogę polutować i założyć ekran.pisz na priv to się dogadamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Juko Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Siarq:Oddałem to elektronikowi. Gość doświadczony. Obejrzał ten kabel i pokręcił nosem...Podobno ekranowany kabel i ekranowane żyły (chyba nie pochrzaniłem). Kabel specjalistyczny. Miał grzebać w necie. Busz231:Dzięki za odzew. Poczekam jeszcze, może ktoś się odezwie co ma cały kabel z sonarem.Jeżeli nie, to załatwimy temat. Panowie. Boję się o połączenia pomiędzy sonarem a nowym kablem. Może "siać". Trzeba to jakoś polutować i zabezpieczyć, żeby nie było zakłóceń. Może być ciężka sprawa z dobrym połączeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 będzie ok.ja skracałem przewód i nic nie zakłucało.nowy z przetwornikiem idzie kupić ale to pewnie połowa wartości echa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Juko Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 będzie ok.ja skracałem przewód i nic nie zakłucało.nowy z przetwornikiem idzie kupić ale to pewnie połowa wartości echa.Ty lutowałeś ale pewnie na wtyczce. A mi przyjdzie lutować do kawałka przewodu przed przetwornikiem i tu widzę problemy (może niepotrzebnie).W każdym razie dziękuję za odzew i zainteresowanie. W razie co wiem do kogo się odezwać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 No i dobrze uczyniles ze oddałem. Komuś kto ma pojęcie . Niby sprawa banalna ale można sobie kuku zrobić. Sam bym z chęcią skrócił swoje kable bo mam kule ... ale zbyt drogie zabawki na eksperymenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 jeśli nie będzie pod wodą to ok.ale jeśli pod powierzchnią trzeba będzie czymś dodatkowo zalać-dobry jest klej do szyb samochodowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radim_78 Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Mam podobny problem z elite 5X chirp,tzn migajacy zapis głębokości,jakby zanikał sygnał,ale po przywróceniu ustawień fabrycznych wszystko wraca do normy.Piszecie,że pada przetwornik,kurcze swoje echo kupiłem w zeszłym roku,używane kilkanaście razy WTF???Widzę,że chyba już ich nawet nie produkują.Teraz pytanie,czy warto kupować nowy przetwornik?czy nowe echo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 9 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Najlepiej by było znaleźć kogoś w okolicy i podmienić przetwornik. Sprawa będzie wtedy jasna. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
hlehle
Moja sonda zaczęła ostatnio świrować. Co jakiś czas sygnał na wyświetlaczu staje się bardzo słaby. Dno jest ledwo rysowane.
Po chwili wszystko wraca do nomalnego stanu.
Co może być przyczyną?
38 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi